Hae
Johanna Tolppola

Entiset työpaikkani

Moni vaikuttaja on avannut blogissaan omaa urapolkuaan ja kertonut oman työhistoriansa. Ajattelin tehdä nyt saman. Tässä kirjoituksessa paljastan kaikki entiset työpaikkani. Firmojen nimet pidän kumminkin omana tietonani, mutta alat ja työtehtävät avaan kattavasti.

Luettelen kaikki työpaikkani kronologisesti vanhimmasta uusimpaan.

Entiset työpaikkani

2006

Ihan ensimmäinen työpaikkani oli muutaman kuukauden mittainen pesti yhdessä siivousfirmassa. Lukion ohella kävin siivoamassa työmiesten parakkeja.

Oli muuten fyysisesti aika raskasta ihmiselle, joka ei ollut eläessään tehnyt töitä.

2006-2007

Aloitin lukion ohessa puhelinmyyjänä, myyden lehtiä aina iltaisin. Täytyy sanoa, että olin muuten aika hyvä. 😀 Muistan, kun ensimmäisenä päivänä myin 18 lehteä tunnissa. 😀 😀 Tavoite oli 3 lehteä / tunnissa.

Etenin samassa firmassa lukion jälkeen asiakaspalveluun. Tämä oli ensimmäinen kokopäivätyö. Vastailin eri asiakkuuksien asiakaspalvelupuheluihin.

2007-2009

Asiakaspalvelutehtävistä hyppäsin toiseen firmaan tekemään b2b-myyntiä. Olin mukana lanseeraamassa Suomeen kokonaan uutta johtamiseen liittyvää palvelukonseptia. Tein kuusi tuntia töitä päivässä ja provisiopalkkauksella tienasin todella hyvin.

Sivussa kävin myös Liiketalousopiston.

2009-2010

Kaikkea kumminkin aikansa. Otin uuden haasteen vastaan ja menin mediatoimiston puolelle tekemään myyntiä mm. Googlen parissa. Myin mediatilaa myös muihin palveluihin samalla.

2010-2013

En kerennyt olla pitkään mediatoimistossa, kun mulle aukeni mahdollisuus päästä töihin mainostoimistoon. Aloitin mainostoimistossa kehittämällä mainostoimiston b2b-markkinointia ja asiakashallintajärjestelmää. Ei kumminkaan mennyt pitkään, kun rupesin tekemään projektikoordinaattorin töitä ja lopulta vastasin jo omista asiakkuuksista.

Mainostoimistossa työnkuvaani kuului mm. yrityksen taloudellinen vastuu ja hallinnolliset tehtävät, työntekijöiden aikataulutus eri projekteihin, asiakkuuksien hallinta (briiffit, kustannusarviot, aikataulutus, laskutus, jne), tapahtumatuottaminen, jne. Toimin lähiesimiehenä myös markkinointiassistentille ja toimistoassistenttille.

Tässä sivussa kävin myös Ammattikorkeakoulussa opiskelemassa kulttuurituotantoa.

2012- jatkuu edelleen

Perustin blogin vuonna 2012. Vuonna 2013 blogi sai enemmän tuulta alleen ja siirryin kirjoittamaan Fitfashioniin A-lehdille. Vakituista tuloa rupesin bloggaamisella tienaamaan 2016. Tätä aikaisemmin sain blogista satunnaista tuloa.

2013- jatkuu edelleen

Vuonna 2013 soi puhelin ja mulle soitettiin rekrytointifirmasta. Mua pyydettiin tulemaan haastatteluun yhtä työtä varten ja sillä tiellä olen edelleen. Olen yhden ison kauppakeskuksen markkinointisuunnittelija. Vastaan mm. vaikuttajamarkkinoinnista, somekanavien kehittämisestä, tapahtumista ja työpäivät täyttyy milloin milläkin markkinointiin liittyvällä asialla. 🙂

2017

Olen tehnyt myös muutamia freelancer-projekteja. Vuonna 2017 lanseerasin suomalaisen kosmetiikkabrändin markkinoille. Projektiin kuului mm. brändin rakennus ja brändistrategia, markkinointisuunnitelma ja budjetti, jne.

2018- jatkuu edelleen

Teen tällä hetkellä freelancerinä somea yhdelle kiinteistönvälitysfirmalle. Vastuualueena Facebook.

2018- jatkuu edelleen

Vaikuttajamedian ja vaikuttajatapahtumien operointi.

Vaikuttajamedian puolella roolini on operatiivinen johtaja ja vastaan yrityksen prosesseista, sopimuksista, yhteistyökumppaneista, visiosta ja missiosta yhdessä Even kanssa. Teen myös some- ja vaikuttajamarkkinointistrategioita, tarjouksia, raportointia, jne.

Vaikuttajatapahtumien puolella koulutan yhdessä Monnan kanssa eri kokoisia vaikuttajia ja teemme vaikuttajatapahtumia. Olemme Monnan kanssa lanseeranneet myös e-kirjasarjan vaikuttajille, joiden kaksi ensimmäistä osaa on jo julkaistu.

2019- jatkuu edelleen

Uusimpana aluevaltauksena on kustannussopimus Viisas Elämä Oy:n kanssa. Minulta on tulossa kirja ensi vuonna.

Kävin puhumassa Haaga Helian paneelissa vaikuttajamarkkinoinnista muutama viikko takaperin.

Määrätietoisesti eteenpäin

Mulla oli pitkään fiilis, etten tiedä mitä haluan tehdä ”isona”. Kun pääsin mainostoimistoon töihin, niin löysin alani. Siellä sain ahaa-elämyksen ja töiden ohella rupesin ahmimaan kirjoja markkinoinnin johtamisesta. Opiskelin alaa itsenäisesti ja töissä imin itseeni kaiken tiedon mitä sain.

Nyt näin ”aikuisena” olen iloinen siitä, että joka aamu herään innoissani töihin. Se on aika mahtava fiilis, että saa tehdä työkseen jotain sellaista mistä aidosti nauttii. Silloin sitä tietää, että on valinnut oikean tien. Päästäkseni tähän pisteeseen missä olen nyt, minun tuli käydä läpi kaikki työpaikkani. Jokaisesta niistä olen oppinut jotain ja se on pääasia.

LUE MYÖS: Pienin ja suurin palkkani tästä

Yksi kommentti

  1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

    Huh ihan hengästytti lukea (positiivisessa mielessä) noita työpaikkoja ja työtehtäviä! Oot hienosti rakentanut omaa työtä eteenpäin :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *