Hae
Johanna Tolppola

Mitä Theolle kuuluu

Sain lukijalta toiveen, että kertoisin mitä Theolle oikein kuuluu. Rupesin ihan miettimään, että onhan tästä kyllä aikaa, kun olen viimeksi kirjoitellut meidän taaperoarjesta.

Theo on jo 1,5 vuotta

Mun pienestä vauvasta on kasvanut vilkas ja määrätietoinen taapero. Kehen lie tullut. 😀 Muutaman päivän päästä Theo tosiaan täyttää jo 1,5 vuotta. En voi käsittää mihin tää aika on oikein mennyt. Toisaalta mulla on ikävä sitä aikaa, kun Theo oli ihan pikkuinen, mutta toisaalta on niin ihanaa, että hän kasvaa ja kehittyy koko ajan. Kauhean ristiriitaisia tunteita.

Tällä hetkellä Theo leikkii eniten kehitysleluilla. Meillä on sellainen talo, jonka katosta saa tiputettua erilaisia palikoita talon sisään. Se on ihan Theon lemppari. Hän myös tykkää kasata palikoita pystyyn ja hakata vasaralla sellaista puulauta/tikku-lelua. Kirjat on myös todella suosittuja. Theo itse tuo mulle joka päivä kirjan käteen ja haluaa, että yhdessä katsellaan sitä.

Vaaratilanteita riittää

Theo on todella kova kiipelijä. Hän kiipeää keittiön pöydälle, tuolille, sohvalle, jakkaralle, sohvapöydälle, jne. Hän oppi nyt kiipeämään myös pinnasängystä pois. Eli saan niin päivisin, kuin öisin sydämmen tykytyksiä, kun koko ajan saa pelätä milloin Theo lentää mistäkin alas.

Hänelle on alkanut tulla myös oma tahto. Esimerkiksi Theo haluaa välttämättä itse tulla rappuset alas. Asumme 4  kerroksessa ja meillä ei ole hissiä. No ei siinä, että tullaan ne rappuset alas, mutta hän ei missään nimessä halua pitää kädestä kiinni. Eli mä sitten otan otteen jostain Theon vaatteesta, jotta päästään ehjin nahoin alas asti.

Hän myös selvästi uhmaa. Mä en oikeasti tiennyt, että näin pienet voi uhmata. Esimerkiksi Theo yrittää useasti kaataa telkkaria ja vaikka kuinka kiellän, niin silti menee tönimään tv:tä. Ottaa oikein katsekontaktin muhun ja menee tv:n luokse. Sit kun komennan, niin pidättelee itkua. Se on muuten maailman sydäntä särkevin hetki. Välillä hän rupeaa sitten itkemään ja silti menee repimään tv:tä. Toisinaan taas suuttuu selvästi kiellosta ja tönii tv:tä vaan enemmän. Joskus taas onnistun ohjaamaan mielenkiinnon muualle. Onko muiden perheissä samanlainen taapero?

Ei sanoja, mutta ymmärrystä

Theolta ei tule vielä muita sanoja kuin Äiti. Muutaman kerran on sanonut kukkuu ja anna. Muuten hän puhelee ihan omalla kielellään. Vaikka sanoja ei tule, niin silti hän ymmärtää todella paljon. Itse aina ihan yllätyn miten hyvin hän ymmärtää asioita. Theo osaa viedä vaatteet pyykkikoriin ja näyttää mistä otetaan aamupuuro. Hän kommunikoi meille milloin haluaa vettä tai vaikka musiikkia. Hän on kyllä niin maailman rakkain, mun oma pikkuinen taapero! <3

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Tää oli kiva. ? Käyttekö paljon ulkona esim puistoissa? Onko jotain äidin ja pojan yhteistä juttua entä isän ja pojan? Mites syömiset ja nukkumiset sujuu? Imetys? Reagoiko poika siihen että teet paljon töitä? Uhma kuulostaa hyvinkin tutulta ??

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Ei olla kauheasti käyty puistossa. Muutamia kertoja vain. Nyt kun ilmat lämpenee niin varmasti mennään enemmän. 🙂 Joo no onhan mulla ja Theolla vaikka mitä omia juttuja, mutta vaikea listata nyt jotain. 😀 Theo syö tosi hyvin ja nyt yöt on hieman rauhoittuneet. Nyt on jopa muutamia öitä nukkunut omassa sängyssään. Välillä reagoi jos oon pitkän työpäivän poissa kotoa, mutta muuten ei reagoi. 🙂 Nyt oon yrittänyt lopettaa imetystä. Tällä hetkellä mennään 2 x päivä.

 2. Nina kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta. Meillä samanikäiset lapset niin on hirmu mielenkiintoisia. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *