Hae
Johanna Tolppola

Kun tuntemattomat ihmiset puhuu susta juorupalstalla

Oon kirjoittanut blogia jo vuosia. En ole missään vaiheessa ollut se isoin blogi, mutta vuosien bloggaus on saanut blogini kumminkin keskisuuren kokoseksi. Se tarkoittaa ettei blogi ole missään nimessä päätyöni, mutta on kumminkin yksi merkittävä osa mun vuosiansiota.

Kun tuntemattomat ihmiset puhuu susta juorupalstalla

En ole kauhean monesti aikaisemmin törmännyt itseäni koskeviin keskusteluihin juorupalstoilla. Voi toki johtua etten niitä aktiivisesti mitenkään seuraa. Nyt sitten olen muutaman kerran lyhyen ajan sisällä törmännyt muhun liittyviin keskusteluihin juorupalstalla.

Yleensä pelkään pahinta, koska useinhan keskustelut ovat aika negatiivisia kyseisillä palstoilla. Onneksi nämä kerrat ovat olleen aika neutraaleita.

Siellä on puhuttu mm. mun tulevista häistä, kaupallisista yhteistöistä, ja ulosannista.

Monna ja mä oltiin pitämässä Jollen kanssa vaikuttajien workshoppia.

Onhan se outoa

Kyllähän se oudolta tuntuu, että tuntemattomat ihmiset puhuu musta jossain palstalla. En ikinä näihin itse kommentoi mitään, vaan yritän nopeasti vain sivuuttaa. Turha mennä sekoittamaan pakkaa.

Toisaalta musta on kiva, että olen aiheuttanut jossain jonkunlaisen muistijäljen tai reaktion, josta ihmiset haluaa puhua. Ei se ole pelkästään huono asia.

Jos jossain vaiheessa joku puhuisi ihan kunnolla negatiivista, niin toivoisin että henkilö laittaisi ekana mulle sen palautteen ihan privana, jotta voisin esimerkiksi selventää jotain asiaa mikä on saattanut ärsyttää.

Toisaalta sekin on vaan fakta ettei kaikkia voi miellyttää.

Minä, Emmi ja Monna vedettiin vuoden toinen Vaikuttajien Somepaja viime lauantaina.

Kun olet esillä

Olen oman ammattini ja blogini puolesta paljon esillä ja tutustun eri ihmisiin. Pidän itseäni aika sosiaalisena, mutta alkuun saatan olla hieman jäykkis. Tai no paremmin kuvaavampi olisi turhan virallinen. 😀 Kun tutustun paremmin, niin olen rennompi ja avoimempi.

Esillä olemisessa on niin hyvät, kuin huonot puolet. Vaikka nautinkin esiintymisestä, niin totta kai se asettaa mut myös arvostelun kohteeksi. Negatiivinen palaute ei ikinä oo mukavaa, mutta onneksi olen persoonana sellainen, etten kauheasti murehdi mitä muut ajattelee.

Mä itse ajattelen lähtökohtaisesti aina muista hyvää ja tahdon uskoa ihmisen hyvyyteen. Musta tuntuu ihan kamalalta nähdä niitä kommentteja mitä esim. isot julkkikset saa osakseen somessa. Jos omalla kohdalla palaute olisi sellaista, niin vajoaisin varmaan jonnekin maan alle.

Esillä oleminen on tietenkin oma valinta. Musta ainakin tuntuu nyt siltä, että oon löytänyt mun oman alan ja vahvuuteni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *