Hae
Johanna Tolppola

Kehopositiivisuus ja erilaiset kauneusihanteet

Nyt on viimeaikoina ollut todella paljon tapetilla aihe nimeltä kehopositiivisuus. Tästä aiheesta on ollut myös kunnon somemyrsky tiettyjen vaikuttajien keskuudessa, jota olen sivusta seuranneena ihmetellyt enemmän ja vähemmän.

Kehopositiivisuus

Jos pitäisi kiteyttää yhteen lauseeseen, että mitä on kehopositiivisuus, niin se olisi seuraava: Kehopositiivisuus on aate, jossa jokainen vartalo on täydellinen sellaisenaan. Eli käytännössä omaa kehoa rakastetaan vaakanumerosta, ihonväristä, sukupuolesta tai muista ominaisuuksista riippumatta.

Utopia maailmasta, jossa kehopositiivisuutta ei tarvita

Jos ihminen hyväksyisi oman kehon sellaisenaan, kuin se on ja lopettaisi pyrkimästä tiettyyn muottiin, niin samalla loppuisi se, että ihminen yrittäisi mielessään saada muita mahtumaan tähän samaan muottiin.

Kun kunnioitettaisiin sitä omaa kehoa sellaisenaan ja keskityttäisiin siihen omaan tekemiseen, niin me ei tässä maailmassa tarvittaisi mitään kehopositiivisuus-aatetta.

Erilaiset kauneusihanteet

Mun mielestä meidän tulisi luopua kokonaan kauneusihanteista, joihin yritetään väkisin mahtua. Meillä kaikilla on myös aivan erilaiset kauneusihanteet, jotka jo itsessään aiheuttaa ristiriitaa ihanteiden välillä. Toisen ihanne on olla urheilullinen ja toisen kurvikas, jne. Eli ikinä ei voi miellyttää kaikkia.

Kauneusihanteet menevät myös ilmiöiden ja trendien mukana. 90-luvulla haluttiin olla langan laihoja ja viime vuosina fitnessbuumi on ollut kovassa huudossa. Tänä päivänä mennään kehopositiivisuus edellä.

Miten tehdä muutos

Meidän tulisi muuttaa omaa ajatustapaa siihen suuntaan, että vaikka itsellä olisi jokin oma päänsisäinen kauneusihanne, niin ei oleteta, että se sama ihanne olisi muilla. Pitää myös muistaa ettei kaikilla edes ole mitään ihanteita, vaan ihminen voi olla tyytyväinen, onnellinen ja elää omaa täydellistä elämäänsä omassa täydellisessä kehossaan vaakanumerosta, ihonväristä, sukupuolesta tai muista ominaisuuksista riippumatta.

Jos mä vaikka haluaisin näyttää urheilulliselta, niin se ei ole oletusarvo, että mä haluaisin kaikkien pyrkivän siihen samaan. Sehän olisi puhdasta hulluutta.

Hyväksytään, että ollaan erilaisia ja että joillakin on niitä kauneusihanteita joihin itse haluaa pyrkiä, mutta ei aseteta niitä paineita sen myötä muille.

Jokainen ihminen on kaunis

Musta on hullua, että ihmisiä edes yritettäisiin saada mahtumaan johonkin tiettyyn muottiin tai kauneusihanteeseen. Kuka minä tai kukaan muukaan on sanomaan mikä on kaunista ja mikä ei. Kaikille meille kauneus on kumminkin erilaista; kauneus on katsojan silmässä.

Onhan se hienoa, jos tällainen aate auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä paremmin ja muita ymmärtämään miksi kaikki ei halua näyttää samalta miltä itse haluaisi näyttää.

Hyväksykää itsenne ja toisenne. <3

LUE MYÖS:

LAPSIMESSUJEN MESSUTÄRPIT TÄSTÄ

KAASON TAUSTATYÖ POLTTEREISSA TÄSTÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *