Hae
Johanna Tolppola

Näitä pinnallisia asioita inhoan

Kaikki me ollaan jollain tavalla pinnallisia. Jos joku väittää ettei ole, niin hän valehtelee. Jollain tasolla kaikki on. Toki pinnallisuus voi tarkoittaa kaikille hieman eri asioita ja toisaalta missä menee pinnallisuuden ja itsekkyden raja?

Joskus pinnallisuus vaan menee tietyn pisteen yli ja joka ikinen kerta se vaan aiheuttaa mussa ihmetystä. Yritän kumminkin aina miettiä, että miksi joku henkilö ajattelee noin ja mikä siinä on taustalla. Lähtökohtaisesti yritän aina ymmärtää, vaikka joskus se tekeekin todella tiukkaa. 😀

Näitä pinnallisia asioita inhoan

1. Ihminen määritellään kukkaron paksuuden mukaan

Tätä en vain tahdo ymmärtää. Tiedättekö sen ihmistyypin, joka kertoessaan jostain henkilöstä aina mainitsee ammatin, omaisuuden, jne? Ihan kuin näillä asioilla olisi jokin oleellinen pointti itse siinä tarinassa. Näinhän ei ikinä tietenkään ole, vaan nämä pitää vain mainita erikseen. 😀

Hyvä tyyppi on hyvä tyyppi tilin saldosta riippumatta. Se on aika yksinkertaista. Ainakin mun mielestä.

Mulla on moni tuttu, jotka esim. kumppania etsiessään eivät suostuneet treffeille ”perusduunareiden” kanssa, vaan aina piti olla korkeasti koulutettu tai muuten menestynyt työelämässä. Mulle ei työ / koulutus ole ikinä merkinnyt yhtään mitään kumppanin valinnassa. Mulle tärkeämpi asia on se, miten henkilökemia toimii ja minkälainen henkilö on ihmisenä. Jos tavoitteena on parempi taloudellinen tilanne, niin mieluusti teen itse töitä sen eteen.

2. Ystävystytään ainoastaan hyötymielessä

Tätäkin tapahtuu, valitettavasti. Onneksi ei kumminkaan kauhean usein ole omalle kohdalle sattunut. Itse tutustun mielelläni uusiin ihmisiin ja joskus olen vähän liiankin avoin. Nyt ihan viimeisen vuoden aikana olen hieman jarrutellut omien asioiden jakamisesta heti alkuvaiheessa, koska on muutaman kerran sattunut vähän huonosti. Olin aikaisemmin se henkilö, joka kertoi tyyliin heti koko elämän tarinan tuikituntemattomalle. 😀

3. Nostetaan itseä jalustalle

Olen kuullut omilta ystäviltä ihan kamalia tarinoita mitä he ovat joutuneet kokemaan tiettyjen henkilöiden keskuudessa. Todella absurdeja juttuja. Jotkut ihmiset nostavat itseään jalustalle salakavalilla heitoilla, jotka naamioidaan vain perusjutteluksi.

Joillekin tulee näitä samoja kommentteja myös somessa.

Kommentit ovat olleet mm. ”Ootko muuten huomannut, että olet lihonnut”, ”Näytät tänään rähjäiseltä”, ”Ompas sulla vanha auto”, jne.

Uskon, että ihmiset ketkä voi itse pahoin ja / tai heillä on huono itsetunto purkaa sitä omaa huonoa oloaan muihin näin.

Mikä elämässä on oikeasti tärkeintä

Vaikka itsekin olen uraorientoitunut ja pidän kauniista asioista, matkustelusta, jne, niin silti ne kaikkein tärkeimmät asiat koko maailmassa on mulle mun perhe ja ystävät sekä terveys. Mikään ei mene näiden asioiden edelle.

Se on hyvä myös muistaa, että mitään me ei saada täältä mukaan, kun lähdetään. Kukaan ei meistä tiedä mitä tapahtuu huomenna tai vaikkapa tunnin päästä. Elämä on arvaamaton, joten suosittelen kaikkien miettimään niitä asioita, millä oikeasti on merkitystä.

Silloin kun me ei olla enää täällä, niin kumpaapa luulet että muistellaan: ”Sillä oli se kallis auto ja hieno kämpää Eirassa” vai ”Oi se oli ihana ja lämminn ihminen, joka sai kaikki hyvälle tuulelle”.

Mä ainakin toivon, että mua muistellaan siitä minkälainen mä olen ollut, eikä siitä mitä mulla on ollut. 

LUE MYÖS:

JUHANNUKSESTA JOULUUN JOULUSTA JUHANNUKSEEN TÄSTÄ

VOIKO POLITIIKKA TULLA PARISUHTEEN VÄLIIN TÄSTÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *