Hae
Johanna Tolppola

Voiko politiikka tulla parisuhteen väliin

Toimivan parisuhteen taustalla on yleensä pariskunnan samat arvot, elämäntyyli ja yhteneväiset tulevaisuuden suunnitelmat. En usko, että ihmisen arvoja voi mitenkään muokata tietoisesti, vaan niiden syntymiseen on vaikuttanut lapsuus, nuoruus, elämänkokemus, jne. Toki arvot voivat muuttua ajan kanssa, koska nehän muokkautuvat myös omien kokemusten kautta. Politiikka on arka ja todella henkilökohtainen aihe, koska se jos mikä ammentuu täysin meidän omasta arvopohjasta.  Se mitä puoluetta ihminen kannattaa kertoo paljon myös ihmisen omista arvoista.

Voiko politiikka tulla parisuhteen väliin?

Jo toisilla treffeillä herra x:n kanssa kävimme tämän politiikkakeskustelun hyvinkin kiihkeästi. Voin myöntää, etten ole poliittisesti valveutunut ja kannatta vuosi vuodelta tiettyä puoluetta. Normaalisti teen vaalikoneen ja valitsen suosituksien mukaan mun arvoihin sopivimman ehdokkaan. X on mua huomattavasti enemmän valveutuneempi ja on kannattanut samaa puoluetta useamman vuoden. Jo treffailuvaiheessa tulimme siihen tulokseen, että jos haluamme jatkaa tapailua me emme voi keskustella politiikasta… yhtään. Emme pysty keskustelemaan asiasta rakentavasti, vaan molemmilla menee asia aika nopeasti tunteisiin. Tämä sääntö on meillä ollut nyt pari vuotta. Emme yksinkertaisesti puhu politiikasta.

Miten voimme jakaa samat arvot, vaikka väittelemme politiikasta?

Jaamme samoja perusarvoja ja ns. yhteisen elämän sääntöjä. Perusarvoilla tarkoitan perhettä, rehellisyyttä, periksi antamattomuutta, jne. Jo ensimmäisillä treffeillä x kysyi haluanko perheen ja jos olisin vastannut en, niin emme ikinä olisi menneet toisille treffeille. Hänen unelmansa on aina ollut olla isä. X on myös todella rehellinen ja voin sen takia luottaa hänen 110 %. Hänen periksi antamattomuus näkyy taas hänen asenteestaan työntekoa ja kehonrakennusta ja jopa meidän suhdetta kohtaan. Alusta alkaen hän on ollut se meidän suhteen ”järjen ääni”. Kun mulla oli omia kipuiluja suhteen alkuvaiheessa ja tarvitsin aikaa, niin hän oli se, joka kannatteli meitä. Hän sanoi silloin, että antaa mulle kaiken sen ajan mitä tarvitsen ja hän on siinä vierellä, silläkin riskillä, että aikaa menee ns. ”hukkaan”. No nyt olemme menossa naimisiin, niin odottaminen todella kannatti.

Politiikassa emme jaa samoja näkemyksiä

Vaikka meillä on yhteinen perusarvomaailma, niin poliittisia näkemyseroja meillä on. Siitä ei päästä mihinkään. Se että, tulevatko nämä näkemyserot, joskus meidän kahden väliin on kysymysmerkki. Niin pitkään, kun molemmat kunnioittavat kummankin omia näkemyksiä, niin homma varmaan toimii. Pitäydymme silti siinä, että parempi olla vain keskustelematta tästä aiheesta. Päästään molemmat helpommalla. 😀

Asiat, jotka merkitsevät

Uskon, että asiat, jotka oikeasti parisuhteessa merkitsee, on jotain ihan muuta, kuin ne poliittiset näkemykset. Mulle on tärkeää, että voin luottaa kumppaniini 110 %. Tiedän, että kaikista maailman ihmisistä hän on mieluummin aina mun kanssa. Joudun ihan patistelemaan häntä näkemään ystäviään. Mä en ikinä ole se kakkosvaihtoehto vaan aina se ensimmäinen. Me halutaan elämässä myös paljon samoja asioita, vaikka mä nyt olenkin meistä se uraorientoituneempi. Pääasia, että mulla on mahdollisuus olla ja x seisoo tässä asiassa mun takana ja mahdollistaa sen. Yksi iso asia on myös kemia. Se kemia mikä meillä oli, kun tutustuttiin ei ole hävinnyt äitiyden tai lapsiperhearjen keskellä. En ole vain äiti, vaan olen nainen, kumppani ja tuleva vaimo. Se miten x on myös Theon kanssa, merkitsee paljon. Hän on rakastava, lämmin ja leikkisä isä. <3

Voiko teidän mielestä politiikka tulla kahden ihmisen väliin?

LUE MYÖS:

NYT MUISTIN MIKSI EN JUURI NYT HALUA OLLA RASKAANA 

2 kommenttia

  1. miranda kirjoitti:

    Itsellä on aika vahvat mielipiteet, enkä usko, että voisin seurustella vakavasti jos toinen olisi esim. todella oikeistolainen. Se kertoo kuitenkin ihmisestä paljon. Riippuu tietenkin aiheesta, mutta jos isoista kysymyksistä ollaan eri mieltä, niin turhaan olla edes yhdessä.

  2. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

    Mulla on ollut jokaisen kumppanin kanssa eri puolue mitä kannatetaan, mutta niissä on yhtäläisyyksiä ja joitain samoja arvoja. Mä en parisuhteessa ole hirveästi myöskään halunnut keskustella politiikasta, en vaikka olisi sattumalta ollut sama puolue. En pidä sitä sellaisena aiheena josta keskusteleminen juuri kumppanin kanssa olisi jotenkin erityisen antoisaa. Mielummin väittelen ja keskustelen jostain muista aiheista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *