Hae
Johanna Tolppola

Tämä muistutti miksi juuri nyt en halua olla raskaana

Meidän perheessä on kiertänyt vatsatauti ja koko viime viikko meni aivan penkin alle. Siinä muuten syy myös somehiljaisuuteen. Mä olin potilas numero yksi ja olin kolme päivää vuoteen omana. Theo oli sitten potilas numero kaksi. Onneksi hänellä tauti kesti vain yhden yön. Olo muistutti heti miksi en juuri nyt halua olla raskaana.

Heinäkuu 2017. Odotin Theoa.

Heinäkuu 2017. Odotin Theoa.

Tämä muistutti miksi en halua olla raskaana

Kyllä mulle aika vahvat flash backit tuli mun raskausaikaan, kun halailin viime viikolla vatsataudissa vessanpönttöä. Voin sanoa, ettei ollut ikävä kyseistä olotilaa! Monta päivää kestävä huonovointisuus muistutti joka sekunti, että tämä voisi kestää kuukausia, jos olisin raskaana. Tuli jopa ihan pakokauhu. Pakokauhu siitä, että olo vaan jatkuisi ja jatkuisi ja siihen ei helpottaisi mikään.

Theoa odottaessa mun 24/7 pahoinvointi kesti yli kuusi kuukautta. Se oli kammottavaa, lamauttavaa ja jotain minkä yli en ihan heti pääse. Mun jatkuva oksentaminen huipentui useamman kerran tiputukseen. En todella kaipaa raskautta! Huono olo oli läsnä koko ajan. Ei hetken helpotusta. Se vei kaiken ilon kaikesta. Arkiset jutut tuntui ylitsepääsemättömiltä ja en voinut nauttia mistään.

Raskaus oli mulle todella vaikea ja viime viikon tauti nosti kyllä kaikki negatiiviset muistot pintaan. Raskauspahoinvoinnin jälkeen alkoi mun osalla paljon muita vaivoja, jotka vaikuttivat perusarkeen. En missään vaiheessa ”hehkunut” tai nauttinut raskaana olemisesta.

Nyt kun olen tervehtynyt, niin olen taas todella kiitollinen, että olo on normaali. Kyllä se vaan on niin, että vasta kipeänä osaa arvostaa sitä omaa terveyttä.

Heinäkuu 2017. Odotin Theoa.

Heinäkuu 2017. Odotin Theoa.

Onko toiveissa toista lasta

Tavallaan tahtoisin kokea vielä äidiksi tulemisen, mutta en tiedä milloin ja miten pystyisin hyväksymään, että saatan olla taas kuukausia poissa pelistä.

Moni on sanonut, että toinen raskaus voi mennä paljon helpommin, mutta ne sanat ei oikein auta. Se on vähän sama asia, jos mä sanoisin, että et voittanut nyt lotossa, mutta ensi viikolla voit taas voittaa. Joo kaikki on toki mahdollista, mutta olen jo kokenut yhden huonon raskauden, joten helpompi mun on kuvitella, että sama kaava toistaa itseään.

Kyllä uusi raskaus vaatisi multa paljon sulattelua ja ajatustyötä, jotta siihen lähtisin uudelleen mukaan. Lapsia ei tietenkään tehdä, vaan niitä saadaan. Mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä. Joten tämänkään takia ei tässä nyt montaa vuotta ole aikaa taas asennoitua, jos aikeissa on lapsia vielä yrittää.

Jääköön tämän väliotsikon kysymys avoimeksi, koska yhtä suoraa vastausta en pysty siihen sanomaan.

Kuva Ruotsin matkalta elokuulta 2017.

Lue myös: Todellinen syy somehiljaisuuteen (kirjoitus jossa paljastin raskauden vuonna 2017,

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *