Hae
Johanna Tolppola

Uskonko loppuelämän avioliittoon

Olemme menossa naimisiin x:n kanssa nyt toukokuussa. Meidän suhteessa kaikki on tapahtunut aika nopeasti. Olemme olleet yhdessä n. 2,5 vuotta, josta asuneet yhdessä melkein 2 vuotta ja meillä on kohta 1,5 vuotias lapsi. Avioliitto tulee nyt sitten samaan syssyyn. Nyt kun ikää on yli kolmekymmentä, niin en ole tuhlannut sekuntiakaan ylianalysoinnille ja pohtimisille. Viimeiset kolme vuotta olen mennyt täysin fiilispohjalta ja ainakin tähän asti se on kannattanut.

Miksi menemme naimisiin

Uskomme molemmat avioliittoon ja se on sellainen askel, jonka haluamme perheenä seuraavaksi ottaa. Itse henkilökohtaisesti haluan, että mulla ja mun lapsella on myös sama sukunimi. Avioliitto tuo myös turvaa, jos jommalle kummalle esim. sattuisi jotain. Siinä on monta kantaa, miten avioliittoa voi katsoa. Toki suurin syy avioliittoon on rakkaus ja se, että haluamme olla toistemme puolisoita myös virallisesti.

Onhan se avioliitto myös luonnollinen jatkumo meidän yhteiselle matkalle ja sellainen virallinen lupaus, että jaksamme katsella toistemme hulluuksia myös tulevaisuudessa.

Uskonko, että avioliittomme kestää loppuelämän

Olen aikaisemmin elämässäni ollut pilvilinnojen maalaaja ja oppinut elämästä ja rakkaudesta paljon kantapään kautta. Ihanahan se olisi sanoa, että totta kai me olemme yhdessä koko loppuelämän, mutta aikuisten oikeasti eihän sitä kukaan voi tietää. Loppuelämän avioliitto on tavoite ja se mihin tulee pyrkiä, niin ylä- kuin alamäessä, mutta se ei ole itsestään selvyys.

Jos en edes itse voi ennustaa, että minkälainen olen 10 vuoden päästä, niin miten voisin edes kuvitella minkälainen herra x on samassa ajassa. Ihmiset muuttuvat, ajat muuttuvat. Toive toki on, että muututaan yhdessä ja vain parempaan suuntaan, mutta sekään ei ole selvää.

Olisihan se ihana ajatella, että olemme vielä eläkeiässä yhdessä. Tulevaisuutta ei voi ennustaa ja olisin naiivi, jos edes yrittäisin. Ainoa mistä voi tässä elämässä olla varma on eilinen ja tämä hetki. Eiliseen ei vaan voi vaikuttaa, mutta tähän hetkeen voi. Tavoitteena meillä molemmilla on olla paras mahdollinen puoliso jokaisessa hetkessä, vaikkakin joskus se jää tavoiteasteelle.

Miksi avioliitoista noin 40 % päätyy eroon

Ajatelkaa, että n. 40 % avioliitoista tosiaan päätyy eroon! Se on aika korkea luku. Uskon, että nykyisin avioero ei ole niin paheksuttavaa, kuin ennen ja sen takia luku on noin korkea.

Luulen, että tänä päivänä ihmiset ehkä luovuttavat myös herkemmin. Joku voi kokea, että on vain helpompi lähteä avioliitosta, kuin yrittää korjata sitä. En missään nimessä halua väheksyä ihmisten päätöstä erota. Se ei ole tässä kirjoituksessa mun pointti. Harvassa tapauksessa ruoho oikeasti on vihreämpää aidan toisella puolella.

En usko täydelliseen avioliittoon

Kukaan ei ole täydellinen ja varsinkaan 100 % ajasta. Olemme ihmisiä ja teemme virheitä. Mielestäni avioliiton perustana on se, että emme tekisi sellaista virhettä, jota emme voi korjata.

Hyvä (ei täydellinen) avioliitto koostuu kunnioituksesta, luottamuksesta ja rakkaudesta. Kaikki nuo asiat ovat yhtä tärkeitä. Hyvään avioliittoon kuuluu myös ymmärtäminen, läheisyys, tukeminen ja toistensa kuunteleminen. Joka päivä tulisi kysyä puolisolta, että minkälainen päivä sulla oli ja aidosti kuunnella.

Olen tämän aikaisemminkin sanonut, mutta olen kuullut hyvän avioliittovinkin; Pitkän avioliiton salaisuus on se, että molemmat ei halua erota yhtä aikaa.

Herättikö kirjoitus mitään ajatuksia? <3

LUE MYÖS: 5 PARISUHDEVINKKIÄ JOKAISELLE TÄSTÄ

 

 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Niiin totta! Loistava vinkki! Mikä sukunimi sinulle tulee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *