Hae
Johanna Tolppola

Päiväkodin tuliaisia

Theolla alkoi tammikussa päiväkoti, josta tuli heti ensimmäisen viikon jälkeen tuliasena Theolle korvaulehdus. Ei mennyt pitkään, kun tuosta taudista tarttui mulle kamala flunssa.

Nyt sitten olen pitänyt sormia ristissä joka päivä, ettei tarttuisi heti mitään muuta. Päiväkodin ovessa on milloin mitäkin varoituksia: Täitä löydetty, Enderorokko, vatsatauti, jne.

Onhan se mukava jättää lapsi päiväkotiin, kun ovessa huomaa varoitukset.

Torstaina soi puhelin

Torstaina sain töihin puhelun, että Theolla on vatsatauti. Olin niin turhautunut. Ei se auttanut kun hakea kipeä lapsi kotiin. Theon vatsatauti kesti onneksi vain muutaman päivän.

Itsellä olo pysyi hyvänä viikonlopun ja ajattelin, että ihme on tapahtunut: vatsatauti ei osunut mun kohdalle. Valitettavasti olin väärässä, nimittäin maanantaina illalla valtasi huono olo ja yöllä aloitin oksentamaan.

Mitä seuraavaksi

Nyt on sitten podettu flunssa ja vatsatauti. Seuraavaksi tulee varmaan se Enderorokko ja ne täit.

Mua kyllä varoiteltiin, että päiväkodin ensimmäinen vuosi voi olla yhtä sairastamista. Varoituksista huolimatta en ajatellut sen olevan ihan tällaista.

Mä vaan tahtoisin, että koko perhe olisi terve ja voisimme elää täysin tavallista arkea. Se taitaa olla nyt liikaa pyydetty.

Herra x on selvinnyt kaikista taudeista. Eli hänelle ei tartu sitten yhtään mikään. Voi kun Theo saisi tuon X:n vastustuskyvyn.

Posin kautta

Yritän pitää mielen positiivisena. Tämä nyt kuuluu asiaan ja päivä kerrallaan mennään. Näinhän se on lapsiperheissä aina. Ikinä ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

Onneksi taudit ovat sentään Theon kohdalla menneet aika nopeasti ohi.

Yksi kommentti

  1. Mari kirjoitti:

    Niin ja myös mummi on käynytnää taudit läpi??.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *