Hae
Johanna Tolppola

Nyt se on valmis – Tubelounge

Olen työelämäni aikana saanut olla mukana todella mielettömissä jutuissa. Joskus ihan havahdun siihen, että miten onnekas olenkaan, että olen ajautunut tälle alalle. Nyt viimeinen kuukausi on ollut aika hektinen ja jännä, mutta sitäkin antoisampi. Kaiken takana on Tubelounge!

Itiksen Tubelounge

Olin mukana lanseeraamassa Kauppakeskus Itikseen Tubeloungea. Tubelounge on tila, jossa lapset ja nuoret pääsevät itse kokeilemaan tubettamista ystävien tai vaikka vanhempiensa kanssa. Tubettamisen lisäksi tilassa pääsee katsomaan kyseiseen tilaan tuotettuja ohjelmasarjoja, joita on ollut tekemässä Suomen suurimmat tubettajat. Sisällöissä on mm. Tubekoulu-kokonaisuus, jossa opetetaan miten tubettamisen voi aloittaa. Tubelounge on maksuton ja valvottu tila. Se on auki joka lauantai sekä tietyt lomajaksot.

Tubeloungessa pääsee katsomaan nyt alkuun seuraavat tuotannon:

  • Tubekoulu on Pinkku Pinskun ja Mike Bäckin juontama kolmiosainen videosarja, jossa katsojalle opetetaan keskustelun ja käytännön vinkkien avulla, kuinka päästä alkuun tubettajana. Sarja inspiroi ja ohjaa nuoria tubettamisen suuntaan.
  • Style it is on muotisarja, jossa neljä tubettajaa keskustelee tyyleistä ja muodista ennakkoluulottomasti. Mukana ovat YouTube-suosikit Sara-Karoliina, Pernilla Böckerman, Nelli Orell sekä Julia Ahonen.

Myöhemmin tulevia sisältöjä ovat:

  • Turvallisesti somessa on supersuositun Roni Backin kolmiosainen sarja, jossa opetetaan nuorille somen käyttöä turvallisesti. Mukaan nostetaan kuumia aiheita, kuten medialukutaito ja somekiusaaminen. Sarja yhdistelee vakavaa asiaa ja Ronin hersyvää huumoria. Sisältö sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.
  • Vauhdikkaassa viihdesarjassa kilpaillaan Tik Tokien luovassa maailmassa. Neljä vaikuttajaa muodostaa kaksi joukkuetta. Joukkueet kilpailevat siitä, kumpi onnistuu tekemään viraalimman Tik Tok -videon.
  • Erityisesti nuorille pojille suunnitellussa pelisarjassa sukelletaan pelimaailmaan. Neljä huippusuosittua pelivaikuttajaa kisaa toisiaan vastaan supergamingskabassa. Sarjan maailma on peligenrelle tyypillinen ja sisällöissä näytetään paljon itse pelaamista.

Mikä kokemus

Onhan se aina aika mieletöntä, että saa olla mukana tekemässä jotain uutta ja ihmeellistä. Itiksen Tubeloungen takana on iso porukka ja sisällöstä vastaa mm. Splay One. Näiden projektien kautta pääsee tutustumaan myös uusiin ihmisiin sekä oppimaan uutta.

Mulla on työelämässä aina ollut ajatuksena se, että koko ajan tulee oppia uutta. Ikinä ei saa jäädä paikoilleen omalle mukavuusalueelle, vaan on puskettava itseä eteenpäin. Muuten sitä ei ikinä kehity ja kasva.

Kuva: Teemu Lehto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *