Hae
Johanna Tolppola

Bloggaamisen hyvät ja huonot puolet

Sain yksi päivä toiveen, että kirjoittaisin mitkä on bloggaamisen hyvät ja huonot puolet. Olen blogannut yli kuusi vuotta, joten pidän itseäni kyllä jo jonkinlaisena konkarina. Olen kirjoitellut yksin ja eri portaaleissa. Kirjoitustyyli ja aiheet ovat muuttuneet mun mukana. Aloitin bloggaamisen treenipäiväkirjana, joka laajentui fitness-blogiksi ja kehittyi siitä lifestyle & perheblogiksi.

Bloggaamisen huonot puolet

Olen joskus aikaisemminkin tästä sanonut, mutta kun kirjoitan elämästäni aika avoimesti nousee joskus esiin se, että ystävät eivät esim. kysy kuulumisia, koska ovat lukeneet ne jo blogista. 😀 He eivät tee tätä tahallaan, vaan se tulee ns. vahingossa.

Bloggaaminen vie myös todella paljon aikaa. Itselle blogi ei ole harrastus, vaan sivutyö, josta tulee tuloja. Tämän takia koen myös painetta siitä, että mitä kirjoitan, miten usein, jne. Joskus tulee henkisiä esteitä, ettei vaan saa tekstiä syntymään ja se saattaa välillä aiheuttaa ahdistusta. Onneksi näitä tilanteita on harvemmin.

Nyt kun lapsiperhearki on lähtenyt virallisesti käyntiin, on mulla ollut ajankäytön kanssa haasteita. Tämän takia olen hieman harventanut bloggaamistahtia.

Bloggaamisen hyvät puolet

Kirjoittaminen on mulle terapiamuoto. Käsittelen omia tunteita ja ajatuksia kirjoittamalla. Kun saan ajatukset ulos tekstin muotoon tulee mulle heti parempi fiilis. Mulla on itseasiassa monia kirjoituksia, joita en ole ikinä julkaissut. Ne on olleet sellaisista tilanteista, joissa oon ollut surullinen tai vihainen.

Bloggaamisen kautta olen myös tutustunut ihan mahtaviin ihmisiin. Oon saanut tuttavia, kavereita ja ystäviä sekä liikekumppaneita. Uskomatonta! <3

Toki yksi suurimmista eduista bloggaamisessa on sivutulot. Tulot eivät ole suuret siihen työmäärään nähden paljonko aikaa blogiini laitan, mutta jokaisesta yhteistyöstä olen todella kiitollinen. Yhteistöiden kautta olen myös tutustunut ihaniin ihmisiin.

Antaa enemmän kuin ottaa

Kyllä bloggaaminen antaa huomattavasti enemmän, kuin mitä se ottaa. Bloggaaminen on osa mua ja en edes osaisi kuvitella elämääni ilman blogia.

Blogi on tuonut mun elämään niin paljon hyviä juttuja. En olisi kyllä uskonut silloin blogia aloittaessa, että miten pitkälle sitä pääseekään. <3

LUE MYÖS: MAMMALOMA LOPPUI JA LIHOIN TÄSTÄ

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Oi kiitos. Näytät ihanalta kuvassa! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *