Hae
Johanna Tolppola

Mammaloma loppui – seurauksena lihominen

Se on aika huvittavaa, kun yleinen käsitys on se, että kotiäidit vain lihoo ja ei tee mitään. Mulla paino vain laski, niin pitkään kun olin äitiyslomalla. Nyt kun mammaloma päättyi, niin vaakalukema alkoi heti nousta.

Äitiysloma ja aktiivisuus

Mä olin äitiyslomalla todella aktiivinen. Joka päivä olin liikenteessä ja touhotin paikasta toiseen. Loppusyksystä tammikuuhun en ollut paikoillaan edes kotona. Theo lähti lokakuussa kävelemään, joten hyötyliikunnan määrä oli aika mieletön.

Koko äitiysloman aikana ei tarvinnut miettiä mitä suuhunsa laittaa. Se oli muuten aika huikea fiilis. Vaikka söin mitä sattuu ja herkuttelin, niin paino laski ja vartalossa tapahtui muutoksia.

En ymmärrä miten jotkut voi ajatella, että lapsen kanssa vain makoillaan kotona. Ei ainakaan meillä.

Tilannekuva kesken työpäivän. 😀 Kuva: Aki Rask

Töihin paluu

Nyt olen kohta ollut töissä jo kuukauden. Vaikka työssäni välillä myös touhotan paikasta toiseen, niin silti se on pääosin toimistotyötä. Arjen hyötyliikunta lapsen kanssa on vaihtunut toimistoon, joka näkyy myös vaa’an lukemassa. Kulutus on laskenut, jonka takia en luonnollisesti pysty syömään samalla tavalla kuin äitiyslomalla.

Mulla on häihin aikaa enää muutama hassu kuukausi, jonka takia nyt joudun skarppaamaan. Voi olla, että vetäisen ihan kunnon ”häädieetin”, joka omalla kohdalla tarkoittaa ainoastaan herkkujen poisjääntiä ja liikunnan lisäämistä arkeen, koska inhoan dieettejä. Muutokset arjessa tulisi olla pysyviä, eikä kestää vain x viikkoa.

Vetäistään nyt alkuun kumminkin tämä maidottoman ja viljattoman ruokavalion testaus ja katsellaan sitten tilannetta uudelleen.

Fiilikset

En ole ollenkaan yllättynyt, että tässä näin kävi. En myöskään halua tehdä asiasta isoa numeroa, koska edelleen olen sinut vartaloni ja jokaisen siinä olevan muhkuran kanssa. En koe, että minun tulisi olla missään mallin mitoissa, vaan haluan, että vaatteet tuntuu hyviltä päällä ja, että itsellä on hyvä fiilis.

LUE MYÖS: MAIDOTON JA VILJATON RUOKAVALION ALKOI NYT TÄSTÄ

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Ihana asenne sinulla! Voisitko kirjoittaa imetyksen lopetuksesta ja miten Theon päivähoito sekä illat nyt sujuu? Myös kuvat joita ei koskaan julkaistu – postaus olisi hauska perusteluineen. ?

    • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

      Kiitos. <3 Joo kyllä voin kirjoitata. Päiväkoti on mennyt tosi hyvin ja iltaisin Theo on alkanut olemaan oma itsensä eli ei ole enää ihan koko ajan sylissä. Toki huomiota haluaa vanhemmilta, mutta se on ihan luonnollista kun ollaa päivä erossa. 🙂 Joo toiki voisi olla hauska idea! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *