Hae
Johanna Tolppola

Kuinka monta yötä ihminen jaksaa valvoa

Nyt täytyy sanoa, että meidän perheessä eletään varmaan rankinta ajanjaksoa koko vanhemmuuden aikana. En tiedä miten pitkään ihminen jaksaa operoida suht koht normaalisti useiden nukkumattomien öiden seurauksena. Kyllähän tässä tulee samalla tehtyä tällainen ihmiskoe, että kuinka monta yötä ihminen jaksaa valvoa.

Ennen

Ainahan Theo on ollut levoton nukkuja, mutta 6 kuukauden iässä tehty unikoulu helpotti öitä merkittävästi. Unikoulun ansiosta yöt menivät siihen, että Theo heräsi vaan 1-3 kertaa yössä, joka oli luksusta aikaisempaan 20 kertaan.

Muutama kerta ollaan menty takapakkia, mutta nopeasti ollaan saatu yöunet ihan hyvälle mallille, kun ollaan noudatettu unikoulun metodeja.

Viimeiset seitsemän yötä

Viimeiset seitsemän yötä ovat olleet helvettiä. Päiväkodin aloituksen myötä Theo heräilee miljoona kertaa yössä. Juuri kun kerkeän nukahtaa Theo herää uudelleen. Aivan kamalaa. Siihen ei auta mikään. Vaikka Theo on mun vieressä, kainalossa, päällä, missä ikinä, niin hän silti heräilee koko ajan. Ja hän siis itse koko ajan vaihtaa asentoa ja sen takia on ties missä asennossa. Välillä nousee ihan seisomaan ja sitten taas istumaan, jne.  Nukahtaa kyllä omaan sänkyyn, mutta heräilee sielläkin ihan koko ajan. Juuri kun luulin ettei tilanne voi ainakaan pahentua, niin matto vedettiin jalkojen alta. Kyllä voi! Theolle iski sitten viikon päiväkodissa olon jälkeen flunssa. Nyt sitten heräiltiin sitäkin enemmän. En oikeasti muista milloin olisin ollut näin väsynyt. Tänään kun ajoin autolla töihin, niin rehellisesti sanottuna ihan pelotti.

Miten tästä selvitään

Ei se auta kuin mennä päivä kerrallaan eteenpäin ja nauttimalla litra kahvia päivässä. ? Positiivisin mielin kaikesta huolimatta. Yhdestä vaiheesta toiseen, normaalia lapsiperhearkea.

LUE MYÖS: SAAKO ÄITI TUNTEA NÄIN. TÄSTÄ.

7 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Tsemppiä! Toivon kovasti, että pääsette pian nukkumaan taas kunnon yöunia.

 2. Tinde kirjoitti:

  Voi ei. Voimia! Pian helpottaa! ?

 3. Katja kirjoitti:

  Meillä on heräilty joka yö nyt lähes kuusi vuotta, eli ymmärrän tuskan. Onneksi nykyään harvemmin, mutta öitä, että saisi nukkua putkeen ei ole kuuteen vuoteen ollut. Meillä lapset ovat aina myös reagoineet uuteen unilla. Päikky sai valvomaan ja kun kuopus syntyi, isosisko lakkasi nukkumasta. Eli selkeästi elämänmuutokset vaikuttavat uniin. Mutta lohdutuksena, olen huomannut että kaksi viikkoa on yleensä se pätkä, että homma alkaa vähän tasoittua, toivottavasti teilläkin pysyy siinä! Tuskaisinta on, kun ei viidettä yötä valvoessaan tiedä, kuinka paljon on edessä hirveitä öitä. Jos silloin joku sanoisi, että kestä kaksi viikkoa, se auttaisi. Tsemppiä kovasti!

  Katja
  http://www.optimismiajaenergiaa.fi

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka, kiitos kommentista. Tää on niin totta. Se ois miljoona kertaa helpompaa, jos tosiaan tietäis että millon yöt helpottaa. <3 Huh, kuusi vuotta! Apua.
   Kovasti jaksamista myös sinne. 🙂 <3

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Meillä alko joulun jälkee tommonem tuhtaaminen öisin, koki ajan pyörittiin ja vaihdettiin asentoa ja heräiltuin siihen… ja flunssa kans oerään, mutta nyt on useampi yö taas mennyt rauhaisammin.
  Ehkä joku vaihe ja meidänhän pojat on melko saman ikäiset 🙂
  Tsemppiä ❤
  blogit.terve.fi/outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *