Hae
Johanna Tolppola

Itkua, raivoa ja kyyneleitä? Miten meni Theon eka tarhapäivä?

Eilen oli Theon ihka ensimmäinen tarhapäivä. Mua jännitti todella paljon, miten Theo suhtautuu päiväkotiin ja miten suostuu sinne jäämään, jne. Onhan se luonnollisesti aika kova paikka, kun oma lapsi tulee viettämään jatkossa 5 päivää viikosta suurimman osan hereillä oloajasta mulle tuntemattomien ihmisten kanssa.

Ensimmäinen tarhapäivä

Olin aikatauluttanut päiväni niin, että menen aamulla Theon mukana päiväkotiin ja olen siellä lounaaseen saakka. Lounaan aikana mun oli tarkoitus lähteä töihin ja palata sitten neljän maissa hakemaan Theoa.

Vein aamulla Theon päiväkotiin ja menimme hänen ryhmänsä leikkihuoneeseen. Theo oli heti todella iloinen ja rupesi välittömästi leikkimään leluilla. Hän juoksenteli, kiljui ilosta, nauroi sekä leikki paljon. Välillä kävi istumassa mun sylissä, mutta hyvin äkkiä jatkoi iloisena leikkejään.

Päiväkodin työntekijä pyysi noin 20 minuutin leikkimisen jälkeen aloituskeskusteluun eri huoneeseen. Kun poistuin leikkihuoneesta sanoin vaan Theolle, että äiti lähtee nyt ja tulee kohta takaisin. Vilkutin perään. Theo vaan katsoi mua pikaisesti ja jatkoi leikkejään ihan kuin olisi aina ollut tarhassa leikkimässä.

Kävimme aloituskeskustelun, jonka jälkeen menin purkamaan Theon päiväkotitarvikkeet hänelle varattuun naulakkoon. Vähän ajan päästä työntekijä tuli sanomaan, että mun kannattaisi nyt lähteä vaan töihin, koska Theo leikkii huoneessa iloisesti. Hänen mielestään se ei ole hyvästä, että menen takaisin ja jonkun ajan päästä lähden sitten uudelleen. Se oli itselle jotenkin vaikea paikka lähteä 20 minuutin yhdessä olon jälkeen tarhasta pois. Olin varautunut olevani siellä puolipäivää, mutta Theo ei näyttänyt mitään merkkejä, että olisi mua enempää kaivannut. Lähtiessäni kurkkasin huomaamattomasti ikkunasta vielä sisään ja siellä se Theo leikki yhtä tarmokkaasti, kuin kotonakin.

Miten päivä oli mennyt

Kävin hakemassa Theon neljän maissa pois tarhasta. Eli hän oli ollut siellä koko päivän. Hän leikki ulkona kuravaatteissa täysin hiekan peitossa, kun menin häntä hakemaan. Sillä sekunnilla, kun Theo huomasi mut alkoi kamala itku. Ihan kuin olisi vasta sitten tajunnut, että olen ollut poissa. Itku loppui vasta siinä vaiheessa, kun sain otettua kuravaatteet pois ja nostettua hänet mun syliin.

Kysyin työntekijöiltä, että miten päivä oli mennyt. Theo oli ollut todella sosiaalinen ja leikkinyt iloisesti koko päivän. Hän oli syönyt ison lautasellisen ruokaa ja nukkunut parin tunnin päiväunet (tätä ei tapahdu ikinä kotona). Kaikki oli mennyt enemmän kuin hyvin. Uskomatonta.

Miten Theo reagoi kotona

Vaikka kaikki oli mennyt päivällä tosi hyvin, niin kotona hän kaipasi syliä. Ilta menikin vain sylikkäin ollessa. Yö oli myös todella kamala. Theo heräili miljoona kertaa ja vaikka nostin hänet viereeni, niin silti heräili koko ajan. Vähän väliä kokeili mun kasvoja, että olenhan vieressä. Aamulla oltiin koko porukka aika väsyneitä.

Theon toinen tarhapäivä

Tänään oli toinen tarhapäivä. Tällä kertaa olin aamulla leikkihuoneessa n. 15 minuuttia ja taas Theo jäi kiltisti leikkimään. Tänään hän oli lounaalla syönyt jopa kaksi lautasellista ruokaa ja nukahtanut päiväunille taas heti. Kävin hakemassa Theon kahden maissa ja hän vielä nukkui. Eli veti taas parin tunnin unet. Nyt vain kuulin, että ulkona Theo on tosi itkuinen ja kaatuilee paljon. Hän on vasta saanut uudet kengät ja kävelee niillä ihan hyvin, mutta tarhan piha on aika epätasainen ja siellä Theo ei sitten pysy pystyssä. Tämän takia hän varmasti turhautuu ja on ulkona ollessaan tosi itkuinen. Tämä oli harmi kuulla. Toivottavasti Theo oppisi nopeasti liikkumaan paremmin ja nauttimaan myös ulkoilmasta.

Kaiken kaikkiaan kaksi tarhapäivää on mennyt paremmin, kuin osasin toivoa. <3 

LUE MYÖS: HUOMENNA PERHEEMME ELÄMÄ MUUTTUU TÄYSIN TÄSTÄ

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Jee kiva kuulla! ?

 2. Nina kirjoitti:

  Theon ulkovaatepostausta odottelen. ? Mitä ajatuksia tästä http://kiintymysvanhemmuus.fi/?p=2233?

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka,
   joo pitää tehdä. 🙂 Oli ihana postaus ja itse toimin Theon ruokailujen suhteen samalla tavalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *