Hae
Johanna Tolppola

Onko tavoitteiden asettaminen täysin turhaa

Moni asettaa itselleen tammikuussa tulevan vuoden tavoitteet, mutta varmasti moni unohtaa ne jo helmikuun aikana. Miksi ihmiset kokee, että tavotteiden laittaminen on välttämätöntä heti tammikuussa? Aloittaako kaikki aina uuden vuoden ns. puhtaalta pöydältä, mutta fiilikset ja ajatukset jäävät unholaan alta aika yksikön? Miksi?

Onko tavoitteiden asettaminen täysin turhaa

Mun mielestä kaikkien ei missään nimessä kannattaisi asettaa itselleen tavoitteita. Osalle tavoitteiden asettaminen luo vaan paineita koko vuodelle ja pettymyksen vuoden loppuun, jos tavoitteisiin ei ole päästy. Mun mielestä tavoitteita voi asettaa, jos ne ovat realistisia ja motivoivia.

Esimerkiksi en suosittele vuoden tavoitteeksi taloudellisen riippumattomuuden saavuttamista. Parempi vaihtoehto ja huomattavasti realistisempi olisi asettaa tavoitteeksi säästää joka kuukausi vaikka 100 e tai vaikka aloittaa kevyesti sijoittaminen.

Tavoitteet on turhia, jos niihin ei aidosti ja oikeasti pyri.

Omat tavoitteeni ovat täysin realistia. Teen joka päivä töitä niiden eteen ja uskon, että vuoden lopussa olen saavuttanut tavoitteeni.

MIKSI ASETAN TAVOITTEITA

Mulle tavoitteet toimivat arjen suunnan näyttäjänä. Tavoite on päämäärä mitä kohti menen ja arki on se matka sinne. Tuntusi oudolta ”haahuilla”. Mulle on paljon mielekkäämpää, jos tiedän mitä tavoittelen ja mitä haluan.

En usko, että isoja saavutuksia elämässä tehdään ilman, että niitä kohti on menty tietoisesti. Ei voi odottaa, että maailmankaukkeus antaisi asiat tarjottimella, vaan ne asiat mitä haluaa, pitää myös itse ottaa.

Lue myös: Saako äiti olla pinnallinen? Tästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *