Hae
Johanna Tolppola

Inhoan sanaa #girlboss

Tällä hetkellä aika monessa sosiaalisen median kanavassa nostetaan esiin ”girl boss” -termiä, nimikettä, hashtagia jne. Jostain syystä kyseinen termi saa mulle ihokarvat pystyyn, vaikkakin jopa Vaikuttajamedian omasta Instagramista löytyy kuva, jossa lukee ”Lady Boss”. Tän enempää en kumminkaan selittele, miksi kuva siellä on, vaikka itse en termistä pidä.

#girlboss

Miksi inhoan tätä sanaa? Musta se on vaan jotenkin naisia alentavaa. Voisitteko te kuvitella, että miehellä olisi jossain julkaisussa #manboss. 😀 Tai jos miehellä olisi vaikka muki, jossa lukee Man Boss. Olisihan se aika huvittavaa. Ihan kuin se olisi jotenkin ennen näkemätöntä, että nainen on ”pomo” tai luo uraa.

Kyllä tänä päivänä on varmasti yhtä yleistä, että niin nainen, kuin mieskin voi edetä työelämässä mihin rooliin tahansa. Toki tilastoissa ihan varmasti on enemmän miehiä johtajien rooleissa, mutta perästä tullaan!

Tasa-arvo työelämässä

Tiedän kyllä, että työelämässä ei vielä naiset ja miehet ole täysin samalla viivalla, joka jo pelkkänä ajatuksena näin 2000-luvulla kuulostaa aivan absurdilta.

Itse olen todella uraorientoitunut ihminen ja minulla on aina ollut selkeä päämäärä mitä kohti mennä. Kyseessä ei ole mikään unelma mitä jahtaan, vaan selkeä tavoite, jonka toteuttamiseen on selkeät suunnitelmat.

Toivon todella, että päivä päivältä enemmän saataisiin tasa-arvoa, niin työelämässä, kuin kaikissa muissakin asioissa. Enkä puhu pelkästään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, vaan tasa-arvosta yleisesti.

Ollaan ylpeitä omista saavutuksista

Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu jotenkin itsensä vähättely. Lopettakaa se heti! Olkaa ylpeitä siitä mitä teette ja olette saaneet aikaan. Se ei ole itserakkautta, jos myöntää oman osaamisensa.

Mä itse ainakin olen todella ylpeä omista saavutuksista. Olkaa tekin. <3

Lue myös:

URAVINKKEJÄ TÄSTÄ

THEON 1 V -KUVAUKSET TÄSTÄ

ELÄMÄN MUUTOKSIA NYT EIKÄ TAMMIKUUSSA TÄSTÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *