Hae
Johanna Tolppola

Seurasaaren Joulupolku

Olin eilen Theon, äitini ja hänen miehensä kanssa Seurasaaren Joulupolulla. Se on täällä Helsingissä joka vuosi järjestettävä tapahtuma, jossa on jouluista ohjelmaa perheen pienemmille.

Seurasaaren joulupolku

Joulupolku aukesi klo 12, mutta olimme hyvissä ajoin liikenteessä, että auton saisi lähellekkään paikkaa. Aloitimme Joulupolun kiertämisen siis jo ennen kuin se virallisesti aukesi. Se ei haitannut, koska kaikki oli jo auennut ja näin vältimme pahimman ruuhkan.

Theo ei vielä oikein tajunnut mistä on kyse, mutta ainakin me aikuiset saatiin kiva kävelyreissu ja itse tykkäsin tunnelmasta mikä sinne oli luotu. Toki tunnelma olisi ollut pimeällä vieläkin kivempi, mutta halusimme nyt mennä heti aamupäivästä paikan kiertämään.

Polulla oli mm. mietelauseita, tikkupullan paistoa, tonttujen tanssia, tonttujen etsintää, esterataa, jne. Koko Seurasaari oli koristeltu jouluisesti.

Muutama tunti siinä meni kierrellessä. Oli kyllä aivan ihanaa. Edellisestä kerrasta olikin aikaa vuosia. Olin viimeksi ollut kyseisessä tapahtumassa silloin kun kummityttöni oli ihan pieni eli vuosia sitten.

Nyt luodaan perinteitä

Olen todellinen ”perinne” ihminen. Haluan luoda omalle lapselleni jokavuotisia perinteitä, joita hän voi muistella isompana ja toivottavasti jatkaa niitä joskus oman lapsen kanssa.

Tämä joulupolku on sellainen, josta ehdottomasti haluan luoda meille perinteen. Ensi vuonna Theokin tajuaa polusta jo enemmän ja saa siitä paljon irti. Joulupolun lisäksi haluan perinteeksi aina perhejoulun, lauantaisaunan (vaikka en saunaihminen olekaan), jne.

En osaa sanoa miksi perinteet on mulle itselle niin tärkeitä. Kai ne tuo jonkinlaista jatkumoa elämälle. On aina jotain mitä odottaa ja tehdä yhdessä.

Lue myös: 3 HUONOINTA ELOKUVAA IKINÄ. TÄSTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *