Hae
Johanna Tolppola

Huonoimmat elokuvat ikinä

Tiedätkö sen tunteen, kun oot innolla odottanut leffailtaa ja oot just saanu lapsen nukkumaan, karkit on valmiina ja laitat leffan pyörimään. Oi hitto se on kyllä kiva fiilis. Harmikseni joudun vain toteamaan, että nyt vähän turhan tiiviisti on tullut vastaan suorastaan p******ja leffoja. Tästä inspiroituneena halusin varoittaa myös kaikkia lukijoitani. Listasin kolme inhokkileffaa. Olkaa hyvä: Huonoimmat elokuvat ikinä.

Huonoimmat elokuvat ikinä

Mother!

”Pariskunnan suhde joutuu koetukselle, kun kutsumattomat vieraat häiritsevät heidän kotirauhaansa. Mestariohjaaja Darren Aronofskyn (Black Swan, Unelmien sielunmessu) psykologinen trilleri mother! kertoo rakkaudesta, omistautumisesta ja uhrauksista.” -Leffatykki

Hmm. juoni kuulostaa mielenkiintoiselta, eikö? Tämä on heittämällä huonoin leffa mun koko elämän aikana. Siis ei terve! Mä ihan koko ajan odotin, että olisi tullut jokin juonenkäänne, joka selittää miten leffa on vain ihan saakutin sekava. Koko leffa kuvattiin yhden kämpän sisällä ja siellä asunnossa tapahtui ihan jäätäviä juttuja. Esim. siellä oli sota siis kirjaimellisesti oikea sota. Sitten nainen sai vauvan ja asunnossa olevat ihmiset tappoi ja söi sen vauvan. Siis niin sekava, ahdistava, huono, tylsä, surkea leffa. Älkää katsoko. Ja ainiin. Lopussa mies vielä repäsi vaimonsa sydämmen irti! JEP JEP!

The cure for wellness

”Nuori kunnianhimoinen johtaja lähetetään idylliseen, mutta kaukana sijaitsevaan mysteeriseen “kuntouttamiskeskukseen” Sveitsiin. Hänelle selviää hyvin pian, etteivät ihmeitätekevät hoidot olekaan aivan sitä miltä ne aluksi näyttävät. Kun hän alkaa purkaa hoidon salaisuuden vyyhtiä, hänen mielenterveytensä joutuu koetukselle, kun hänelle diagnosoidaan sama merkillinen sairaus kuin muille hoitolan asiakkaille.” -Leffatykki

Tätä leffaa odotin innolla. Vaikutti juonensa puolesta hyvältä ja traileri oli mun mielestä mielenkiintoinen. Tässä oli ajatuksen tasolla ainekset todella hyvään leffakokemukseen. No luulin väärin. Pidän kyllä yliluonnollisista leffoista, mutta tässä se meni jotenkin niin mauttomaksi. Loppuhuipennuksena oli vielä sukurutsausta. Ihan sairas leffa. Ei mitään hyvää sanottavaa.

It comes at night

”Kaksi toisilleen tuntematonta perhettä pakenee maailmaa piinaavaa tautia syrjäiseen mökkiin. Illan hämärtyessä alkaa tuntua kuin taudin lisäksi jokin muukin olisi seurannut heitä perille.” -Leffatykki

Mä en vielä tänä päivänäkään tajua, että mistä tässä nyt oli oikein kyse. Joku virus tappanut jengiä ja koko leffa kuvattiin taas mökin sisältä. Sit lopussa tyyliin kaikki melkein kuolee ja mitään ei selviä. Huh.

Voi olla, että nämä leffat ovat olleetkin suuria mestariteoksia kriitikoiden mielestä, mutta mä en vaan pitänyt näistä ollenkaan. Tässä oli mun mielestä huonoimmat leffat ikinä.

5 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  ??? tee myös parhaat ever!

 2. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Se leffa on A Cure For Wellness, ei The Cure Off Wellness 😉 Mutta joo. Aika samoja fiiliksiä. Mä oon katsonut sen ja petyin, oli liian taiteellista sekoilua mun makuun ja ”outo”. It Comes At Night oli loistava ajatuksen tasolla ja mä rakastan sellaisia leffoja, mut nyt jäi jotenkin auki ja liian vaisuksi. Petyin myös siihen.

  Tuota Mother en oo katsonut, mut kiinnostaisi… (Vaikkakin spoilasit ja nyt tiedän mitä siinä tapahtuu mut silti) 😀

  Mähän kirjoitin aiemmin syksyllä myös parista paskimmasta leffasta ikinä… Tässä postauksessa
  https://queenofeve.vaikuttajamedia.fi/2018/09/16/naita-elokuvia-ei-olis-kannattanut-katsoa/

 3. Liisa kirjoitti:

  Hmm no siis toi Motherhan oli ihan pelkkää metaforaa koko leffa, eli jos odotti näkevänsä sellasen perus hollywood-pläjäyksen niin mahto kyllä olla hämmentävä kokemus. 😀 Se perustui siis Raamatun kertomuksiin, mutta ymmärrän kyllä, että jos ne ei oo millään tavoin tuttuja niin ei varmasti osannut yhdistää niitä leffan tapahtumiin. Musta se oli just mielenkiintonen ja hyvin toteutettu kun tiesin jo taustoja hiukan etukäteen. Jos kiinnostaa niin kannattaa vaikka googlailla joku analyysi niin ymmärrät leffaa hiukan paremmin! 🙂

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. Joo nyt mulle aukesi tämä. 😀 Kaveri sanoikin, että koko elokuva oli metafora. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *