Hae
Johanna Tolppola

Sama paino, eri rasvaprosentti

Nyt painan täsmälleen saman verran mitä painoin ennen raskautta. Ainoa ero on vaan se, että ennen Theoa olin treenannut kovaa vuosia ja mulla oli hyvin lihasmassaa. Nyt se lihasmassa on tipo tiessän. 😀 Eli nyt on vaan sama paino, mutta eri rasvaprosentti.

Ennen Theoa

Treenasin ennen raskautta 4-5 kertaa viikossa salilla ja päälle 2-3 aerobista treeniä. Rakastin treenaamista ja olin tehnyt sitä tavoitteellisesti useita vuosia. Haaveena oli koko ajan kasvattaa vaan enemmän lihasmassaa. Niitä treenejä ja sitä mentaliteettiä kyllä edelleen ikävöin aina aika ajoin.

Treenaaminen oli kuin huume johon olin koukussa. Hyvä sellainen.

Raskaus

Raskauden myötä kadotin itseni. Kärsin todella pahasta raskauspahoinvoinnista ja treenaaminen loppui, kuin seinään. Oksensin ensimmäiset puoli vuotta ja olin tiputuksessa useamman kerran.

Kun oksentaminen loppui mulle tuli kaikki mahdolliset muut vaivat mitä vaan raskaalle naiselle voi tulla. Raskaus oli mulle 9 kuukautta pelkkää helvettiä.

Toipuminen sektiosta

Sektiosta toipuminen meni onneksi hyvin, mutta vielä 7 kk Theon syntymästä mulla oli erkaumaa jäljellä. Jossain vaiheessa kävin treenaamassa jo ihan säännöllisesti, mutta erkauman tilanne oli koko ajan takaraivossa. Treenaaminen ei tuntunut samalta, kun ei voinut vetää samalla tavalla, kuin aikaisemmin. Se oli vaan jotenkin ”blaah”.

Treenaaminen nyt

Kauheaa sanoa, muta en ole käynyt treenaamassa pitkään aikaan. On ollut syitä ja tekosyitä. En halua itseäni kumminkaan mihinkään pakottaa ja tällä hetkellä perhe ja työasiat menevät kaiken muun edelle. Tavoitteena on, että jouluviikolla aloitan treenaamisen taas, koska x:llä alkaa parin viikon loma, joten sen pitäisi olla nyt täysin mahdollista.

Sama paino, eri rasvaprosentti. Ehkäpä puolen vuoden päästä tästä olisi tilanne taas toinen. 🙂 

TÄÄLTÄ PÄÄSET KATSOMAAN MUUTEN ENNEN JA JÄLKEEN KUVIA OMASTA TREENIMATKASTA. OTSIKKO: EI NE PAKARAT LAIHDUTTAMALLA KASVA. 

8 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Näytät upeelta! Toivoisin kovasti postausta theon ulkovaatteista ja päivärytmistä. ?

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Ihana! Kiitos paljon. 🙂 Joo pitääpä tehdä. 🙂

 2. Tinde kirjoitti:

  Hei, kiinnostaisi tietää millaista palautetta olette saaneet tästä alustasta? Mielestäni tämä ob todella toimiva ja sata kertaa parempi kun esim terve.fi sivusta. ?

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka! Oi miten ihana kuulla. Kyllä me ollaan saatu hyvä vastaanotto. <3

 3. Natalia kirjoitti:

  Mistä sun mekko on? Pukee sua tosi hyvin!

 4. Jonna kirjoitti:

  Tinden kommenttia kompaten, sivustonne on selkeä, helppokäyttöinen ja ehdottomasti käyttäjäystävällisempi kuin Terve.fi -sivusto. Onnittelut onnistumisesta!

  Yhden kehitysehdotuksen haluaisin kuitenkin antaa: Sydämen voisi lisätä myös blogikirjoituksen loppuun, jolloin sitä tulisi painettua useammin kiinnostavan kirjoituksen jälkeen. Fitfashion -sivustollahan näin oli ja positiivinen palaute oli helposti bloggaajalle annettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *