Hae
Johanna Tolppola

Miten on käynyt kuntoprojektin?

Viittaan. Nostan käteni ylös samalla tavalla kuin koulussa, kun oli asiaa. Tällä kertaa en viittaa siksi, että tiedän oikean vastauksen. Tässä tapauksessa ”oikealla” en tarkoita sitä mikä on totta, vaan sitä mikä olisi ollut oikein. Oikein olisi nimittäin ollut se, että askeleet kohti terveellisempää elämää olisi otettu ja uudet rutiinit liikunnan, herkuttomuuden ja terveellisen ruuan kanssa sujuisi kuten alunperin oli tarkoitus. Viittaan, koska haluan myöntää ettei kaikki tosiaankaan sujunut, kuten olin ajatellut kuntoprojektissani.

Mikä kuntoprojekti

Aloitin lokakuussa kuntoprojektin, jonka tarkoitus oli, että vähennän reippaasti ulkona syömistä, unohdan suklaat ja alan harrastamaan taas aktiivista liikuntaa. Ajatuksena oli, että en totaalikieltäydy mistään, mutta teen arjessa parempia ratkaisuja. Tuttua hommaa mulle, koska joskus olen pudottanut painoa semmoiset parikymmentä kiloa ja ollut myös kilpaurheilija. Eli tiedän kyllä mitä tulisi syödä, miten paljon ja kuinka usein. Ymmärrän myös liikunnan merkityksen niin arjessa, kuin kuntoprojekteissa. Tarkoituksena oli myös saada muutama kilo pois, mutta pääajatuksena oli vain fiksummat valinnat = terveellisempi arki.

Miten kävi

No eka kuukausi meni ihan jees, paitsi etten päässyt harrastamaan liikuntaa. Syitä (tekosyitä) on monia, mutta ensimmäisenä tulee mieleen aika; x:n vuorotyöt, sivuduunit, Vaikuttajamedian luominen alusta loppuun, bloggaaminen ja vielä 1 vuotias lapsi kotona mun kanssa. En yksinkertaisesti saanut ajallisesti organisoitua liikuntaa. Ruokien suhteen tein parempia valintoja ja lopetin suklaan ostamisen kaupasta. Halleluja. Nyt sitten marraskuussa x rupesi fiilistelemään joulua suklaakonvehtien muodossa. No loput voitte arvata. Viime viikkojen kiireessä on tullut vedettyä myös muutama ateria sieltä ”ei missään nimessä” -laatikosta.

Jatkanko projektia

Tottakai. Ideana on elämänmuutos eikä dieetti, joten tätähän tämä elämä on. Tosissaan, muttei liian vakavasti. Yritetään tehdä niitä parempia valintoja joka päivä. Joskus se valinta kohdistuu tietoisesti epäterveelliseen, mutta sekin kuuluu elämään. Totaalikieltäytymistä ei siis vieläkään ole edessä. 🙂 Suklaakonvehditkin jäi x:llä edellisellä kauppakäynnillä kauppaan, joten eiköhän tämä taas tästä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *