Hae
Johanna Tolppola

Tänne en enää matkustaisi

Olen matkustellut jonkun verran ja käynyt niin turistipaikoissa, kuin vähän muuallakin. Moni paikka on ollut sellainen, minne voisin palata uudelleen ja uudelleen, mutta yksi kohde nousee ylitse muiden, minne en enää matkustaisi.

Tänne en enää matkustaisi

Olen kerran elämässäni käynyt Tunisiassa, Sousse nimisessä kaupungissa. Vietin siellä aikaa kaksi viikkoa. Olin ottanut edullisen matkan silloisen poikaystäväni kanssa. Taisimme olla jotain 20 vuotiaita. Eli matkasta on tosiaan aikaa noin kymmenen vuotta, joten paikkakin voisi tänä päivänä olla todella erilainen.

Meillä ei ollut mitään ennakko-odotuksia matkan suhteen ja emme olleet (ainakaan silloin) kauhean ”nirsoja” matkakohteen suhteen, joten todella avoimin mielin lähdettiin matkaan.

Tunisia, Sousse

Paikka oli todella pieni ja siellä ei oikein ollut mitään. Vanhassa kaupungissa oli tietenkin jotain kojuja, mutta itse keskusta oli meidän makuun ankea. Soussesta oli n. 10 km matka pieneen kalastajakylään, jossa oli ravintoloita ja hieman iltaelämää. Se oli itseasiassa ihan tunnelmallinen paikka. Oli aika hurjaa, että aika pian meidän matkan jälkeen siellä pienessä kylässä oli räjähtänyt pommi.

Meidän hotelli oli ”4” tähden hotelli ja kun menimme huoneeseen, niin se oli täynnä torakoita. Valitimme tästä ja saimme vaihtaa huonetta. Tämä ei kumminkaan auttanut, koska myös uudessa huoneessa oli torakoita. Opettelimme sitten elämään näiden tuttavuuksien kanssa pari viikkoa. Ei kauhean kivaa.

Toinen asia mikä riivasi huonettamme oli muurahaiset.

Mikä oli pahinta

Pahinta matkassa ei suinkaan ollut torakat huoneessa, vaan ihmiset. Nyt en missään nimessä halua sitten yleistää, että kaikki kyseisessä paikassa olisi samanlaisia. Puhun ainoastaan niistä kohtaamisista mitä me koettiin. Totta kai siellä oli myös positiivisia ihmiskohtaamisia, mutta muutama huono kokemus vaikuttaa yleisesti koko paikan tunnelmaan.

Kadulla miehet huutelivat mun perään ja vislaili ahdistavan paljon. En liikkunut missään yksin, mutta silti miesten käytös oli tuollaista, vaikka oma poikaystävä kulki vieressä koko ajan. Tämä oli todella epämiellyttävää ja epämukavaa. Kojuissa sain suoria ehdotuksia, jotka luonnollisesti päätyivät sanaharkkaan niin minun, kuin poikaystäväni kohdalla. Tämäkään ei silti ollut kaikista pahinta matkallamme.

Kaikista pelottavinta oli, että miehet seurasivat meitä todella pitkiä matkoja. Meitä saatettiin lähteä seuraamaan kaupungista ihan hotellille asti. Näin kävi useasti. Meille tarjottiin myös lukuisia kertoja huumeita, joka oli todella ahdistavaa ja pelottavaa. Olimme poikaystäväni kanssa molemmat sillä linjalla, että tänne ei tulla enää koskaan.

Tämän kokemuksen pohjalta en kyllä halua kyseiseen paikkaan enää matkustaa. 

Onneksi näitä epämiellyttäviä matkakokemuksia on vähän ja yleensä matkakohteet on osunut nappiin. 🙂 

Lue myös: Täydellinen lomakohde ja vielä turistipaikassa: viikko luksusta

3 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Me olimme vuosi sitten Tunisiassa, Sousse tukikohtana, ja pidimme maata ihan mukavana! Hotelli oli upea ja teimme melkein joka päivä retkiä suuntaan tai toiseen tutustuen maahan laajalti.
  https://meriharakka.net/tag/tunisia/

  Itse jätän matkakohteina pois lähinnä oikeasti vaaralliset maat, joihin Tunisia ei kuulu.

 2. Tuuli kirjoitti:

  Aivan sama kokemus myös mulla n.15v sitten. Ahdistava tunnelma ja siellä vanhassa kaupungissa joku jätkä väkisin alkoi opastamaan meitä vaikka ei haluttu yhtään mitään. Yritti eksyttää meitä ja vaatia rahaa kun hän on muka ollut meillä ”oppaana”. Kerran kävin yksin hakemassa ruuat hotellille, ja tuntui kuin olisi pedot vaanineet kun miehet tuijotti hyvin epämiellyttävästi.
  En suosittele kenellekään, kaamea kokemus. Voi vaan kuvitella mitä voisi tapahtua nuorten naisten reissulla jos niiden miesten kynsiin päätyy.

 3. Chandelierhome kirjoitti:

  Hyi että. En ihmettele yhtään jos ei nappaa kyseinen maa enää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *