Hae
Johanna Tolppola

Miten selviydyin sydänsuruista

Suurin osa meistä on varmasti elämänsä aikana kohdannut sydänsuruja. Joillekin ne ovat muistoja teinivuosilta, kun taas toiset ovat saattaneet kohdata ne useamman kerran elämänsä aikana.

Muistan hyvin teinivuosien sydänsurut. Tuntui ettei niistä voi vaan selvitä. Sattui niin paljon sydämeen, ahdisti ja sitä oli vaan niin maassa. Ihan kauhea tunne. Aikuisiällä sydänsurut eivät ole yhtään sen helpompia, mutta kumminkin hyvin erilaisia teinivuosiin verrattuna.

Ei tarvitse tulla jätetyksi kokeakseen sydänsuruja

Viimeisestä sydänsurusta itsellä on aikaa jo kolme vuotta. Tuntuu jotenkin todella lyhyeltä ajalta, vaikka tuossa ajassa onkin tapahtunut paljon; uusi suhde ja lapsi.

Muistan sen tunteen kuin eilisen. Erosin 15 vuoden suhteesta. Minua ei jätetty, enkä minä jättänyt. Ero tapahtui sovussa, mutta se ei helpottanut sitä tunnetta.

Ero sattuu aina, tapahtui se sitten miten tahansa. Tässäkään tapauksessa ei ole oikotietä onneen.

Tunne lamaannuttaa

Sydänsurut laammannuttaa, jonka takia mikään ei tunnu miltään. Itsellä tätä kesti vajaan vuoden erosta. En ollut oma itseni pitkään aikaan. Vaikka sitä tiesi eron olevan juuri oikea ja ainut ratkaisu, niin sitä on vaikea selittää miksi se silti sattui niin paljon.

Muistan, että menin pitkään sumussa. Ruoka ei maistunut ja oli huono olo henkisesti ja fyysisesti.

En ole ikinä elämässäni kokenut sellaista tunnetta ja stressiä mitä ero toi.

Aika auttaa

Vaikka kuinka kliseiseltä se kuulostaa, niin sydänsuruihin auttaa vain aika. Tapasin herra x:n aika nopeasti eron jälkeen, mutta meni pitkään ennen kuin pystyin antamaan itsestäni yhtään mitään. Tottakai hänen läsnäolo piristi ja olihan se ihana saada sellasta huomiota mitä herra x mulle antoi, lukuisine kukkalähetyksineen, jne.

Musta on aina hyvä muistaa, että mennyttä ei voi muuttaa ja ainut hetki mihin voidaan vaikuttaa on tässä ja nyt. Tulevaisuus on aina kysymysmerkki. Turha siis murehtia mennyttä tai jännittää tulevaisuutta. Täytyy elää hetkessä.

Omista virheistä voimme vain oppia ja pitää huolen, ettei samoja virheitä ja taakkoja tuo mukanaan uuteen suhteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *