Hae
Johanna Tolppola

Minkälainen on täydellinen isä?

Olemme x:n kanssa olleet vanhempia nyt reilun vuoden ja olemme oppineet itsestämme, toisistamme ja vanhemmuudesta todella paljon. Näin isänpäivän kunniaksi rupesin miettimään minkälainen on mun mielestä täydellinen isä. Täydellisyyttä ei tietenkään ole olemassa, mutta osa näistä asioista on suoraan omasta isä-tytärsuhteesta kopioituja. Toivon tottakai Theolle paljon samoja asioita mitä itse olen saanut kokea.

Läsnäolo

Haluan, että Theolla on isä joka on läsnä. Isä joka kuuntelee ja jolle uskaltaa puhua vaikeimmistakin asioista, Isä joka ymmärtää ja joskus vaan riittää, että pahaan tilanteeseen isä sanoo, että kaikki järjestyy.

Muistan niin aidosti tilanteen kun naarmutin vahingossa äitini autoa 20 vuotiaana ja olin henkisesti ihan rikki ja paniikissa. Soitin heti ensimmäisenä mun isälle ja isä vaan sano, että se on vaan auto ja onneks ei sulle käynyt mitään. Täydellinen vastaus! <3

Turva

Lapsi tarvitsee tukea ja turvaa. Vanhempien kuuluu asettaa lapselle rajat, jotka tuovat turvallisuutta ja kertoo rakkaudesta. Haluan, että Theo kokee voivansa turvautua niin muhun kuin isäänsä.

Menossa mukana

Haluan, että Theo saa kokea aktiivisen perhe-elämän, jossa teemme asioita perheenä. Isä on myös mukana niin pihaleikeissä, kuin harrastuksissa.

Itse harrastin lapsena varmaan sataa eri harrastusta. Nostan niin hattua mun vanhemmille, jotka jakso kannustaa aina uuden harrastuksen tullessa mukaan kuvioihin.

Rakkaus

Rakkautta tulee pystyä osoittamaan niin sanoin kuin teoin. Teot on niistä kaikista helpompia toteuttaa, mutta hyvä se on pystyä sanomaan myös ääneen ”Minä rakastan sinua”. Itse hoen Theolle tätä joka ikinen päivä. Theon isä taas osoittaa rakkauden tunteensa helpommin joka päiväisillä pusuilla ja haleilla, joita kyllä minäkin Theolle annan. <3

Arvostaminen ja ymmärtäminen

Lapsen tulee myös kokea, että häntä kuunnellaan ja arvostetaan. Hänen mielipiteillään on merkitystä ja niiden ei tarvitse kohdata vanhempien mielipiteiden kanssa.

Taas yksi oma muisto teinivuosilta. Olin saanut päähänpinttymän, että haluan ystävän kanssa ulkomaille uudeksi vuodeksi (olin siis 16 vuotias) ja mun isä sanoi, ettei missään nimessä päästä mua alaikäsenä kaverin kanssa kahdestaan ulkomaille. 😀 Nyt toki ymmärrän miksi en päässyt ja hyvä vaan, että jouduin jäämään Suomeen. Muistan kun itkin huoneessani ja mun isä tuli sängylle viereen istumaan ja halasi mua. Isä selitti mulle miksi en voi alaikäisenä ulkomaille lähteä ja että kerkeän kyllä aikuisena sitten matkustella. Tässä oli mun mielestä todella hyvä lähestymistapa mun isällä, näin aikuisena mietittynä. Keskustelu olisi voinut mennä aivan toisin. Isä olisi voinut vaan sanoa, että et mene ja piste. Musta oli hyvä, että isä selitti syyn miksi se ei nyt onnistu ja oli ymmärtäväinen myös mua kohtaan ja ymmärsi mun harmituksen.

Tässä nyt vain muutamia asioita täydellisen isän -listasta, jota voisi vaan jatkaa ja jatkaa. Kaikki vanhemmat ovat erilaisia ja kaikki varmasti yrittävät olla lapselleen niin hyviä kuin se on mahdollista, sillä omalla tavallaan. Vanhemmuuteen ei ole yhtä ja ainoaa tapaa, vaan niitä on yhtä monta mitä meitä vanhempiakin on.

Ihanaa isänpäivää mun omalle isälle ja herra x:lle. <3 

2 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Ihana postaus! Ja niiin niin totta! Tuo unohtuu niin helposti tuo parisuhteen ylläpitäminen. Nopeasti aletaan sanomaan isimieheksi yms (??) ja huomataankin että ei ollakaan muuta kun isä ja äiti enään. Kipinä lähtee nopeasti! Vaikutatte tosi hyvältä parilta!

 2. Aleksiina kirjoitti:

  Hei, ihana postaus!
  Voitko tehdä postauksen Theon päivän ruuat postaus?
  Mistä theon nimi tuli?
  Toivotteko lisää lapsia?
  Millainen on sinun työpäiväsi?
  Miltä theon päiväkotiin meno tuntuu? Millainen päiväkoti?
  Theon ulkovaatepostaus. 🙂

  Tässä vähän toiveita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *