Hae
Johanna Tolppola

Parisuhde selvisi vauvavuodesta

Olen kuullut paljon niitä tarinoita, joissa parisuhde kaatuu ensimmäiseen vauvavuoteen, koska elämä mullistuu täysin ja suhde ei vaan kestä sitä. Nyt voin itse huokaista, että hei me selvisimme.

En väitä, että vuosi olisi ollut koko ajan ruusuilla tanssimista. Tottakai hermot on välillä kireällä ja suustansa päästää semmosia asioita joita saa sitten jälkeenpäin katua, niin puolin kuin toisin. Pääasia on, että osaa tunnustaa virheensä ja pyytää anteeksi. Meille vuosi ei pelkästään ollut opettelua vauva-arjessa, vaan myös opettelua asumaan yhdessä. Muutimme yhteen nimittäin vasta kun olin raskaana.

Loppupeleissä vauvavuosi on meillä mennyt hyvin. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Theo heräsi kuukausia n. 5-10 kertaa yössä. Nyt sitä osaa arvostaa, jos lapsi herää vain 1-2 kertaa yössä.

Onneksi Theolla ei kumminkaan ollut esim. koliikkia tai maitoallergiaa. Eli aika helpolla ollaan loppupeleissä päästy.

Näiden avulla selvittiin

Uskon, että suurin asia mikä on auttanut meitä läpi vauvavuoden on se, että selvitämme kaikki riidat heti. Käymme asiaa niin pitkään läpi, että se on selvitetty eli emme lakaise mitään maton alle. Olemme pyrkineet aina myös tulisenkin väittelyn jälkeen siihen, että keskustelemme lopuksi asiasta rauhallisesti ja kerromme sen syyn miksi joku asia vaan raivostuttaa. Samalla kerromme mitä muutosta toisessa toivoisimme ja mitä muutosta lupaamme tehdä omaan toimintaan.

Toinen asia on se, että edelleen näemme toisemme puolisoina, emmekä pelkästään lapsen äitinä ja isänä. Kunnioitamme toisiamme niin puolisona kuin vanhempana.

Tietyissä tilanteissa auttaa myös huumori. Joskus tilanne vaan on niin sellainen ettei auta muuta kuin nauraa.

Ihania muistoja

Vuosi on tuonut mukanaan myös aivan ihania hetkiä, joita voi sitten muistella. Ensimmäiseen vuoteen perheenä on mahtunut paljon. On ollut ihana katsoa miten Theo kasvaa ja kehittyy sekä oppii uusia asioita koko ajan.

Välillä katsomme x:n kanssa toisiamme tietyllä ilmeellä, kun Theo tekee jotain hassua. Ne on niitä ihania onnenhetkiä.

Olen todella onnellinen ja kiitollinen, että olemme saaneet kokea minkälaista on olla perhe. 

 

Osallistu arvontaan edellisessä postauksessa. Pääset sinne tästä.

Yksi kommentti

  1. Pia kirjoitti:

    Olen niin ylpeä teistä? Theolla on mahtavat vanhemmat ❤️ Kaiken se kärsii ja kaiken se kestää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *