Hae
Johanna Tolppola

Näin valehtelen somessa

Vaikuttajamedian bloggaaja Aino Mäkelä teki kyseisen haasteen ja haastoi kaikki Vaikuttajamedian bloggaajat vastaamaan kyselyyn.

Otin luonnollisesti haasteen vastaan ja paljastan teille omat vastaukset näihin ennalta määriteltyihin kysymyksiin. 🙂

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Olen todella visuaalinen ihminen ja pidän kaikesta kauniista. Tämän takia sitä automaattisesti valitsee esimerkiksi kauniita hotelleja, jne. Tottakai niistä saa mahtavia kuvia samalla. En ole ikinä kylläkään valinnut ravintolaa tai tapahtumaa sen takia, että saisin sieltä kivoja kuvia. 🙂

Espanjan lomalta.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Meillä on kotona aina siistiä ja rakastan skandinaavista sisustustyyliä. Valokuvat eivät tähän liity millään tavalla. Pidän siitä, että kotona jokaisella esineellä on oma paikkansa ja koti on harmoniassa.

En myöskään ikinä tee kattauksia.

Pukeudun aina oman tyylini mukaisesti, joten valokuvia voisi käytännössä ottaa ihan milloin vain. Sitten kun mennään erikseen esim. ihan kuvaamaan, niin silloin tottakai mietin asukokonaisuudet tarkemmin.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Kyllä otan, mutta myönnän, että niissä on filtteri. Joskus olin todella tarkka, että mua ei näy missään ilman meikkiä, mutta iän myötä sitä ei samalla tavalla jaksa välittää. 😀

Olen osallistunut myös pr-tilaisuuteen ilman meikkiä, koska kyseessä oli aamutreenit ja koin turhaksi meikata treenejä varten.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Tottakai. Tämä on osa henkilöbrändäystä, joka on hyvinkin yleistä tänä päivänä. Tästä huolimatta olen kyllä hyvin avoimesti kertonut elämästäni blogissa, sen kummempaa asioita kaunistelematta. Omaan henkilöbrändiin kuuluu myös rehellisyys ja aitous. En kumminkaan mieti erikseen jokaisen blogikirjoituksen yhteydessä, että tukeeko tämä omaa brändiä vai ei.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Käsittelen kaikki kuvani samalla tavalla, jotta kuvissa olisi ns. punainen lanka. Haluan, että kuvani näyttävät samalta. Kyllä joitain kuvia myös photoshoppaan, mutta en missään nimessä esim. laihenna itseäni tai muuta jotain vartalon suhteita. Jotkut bloggaajat ovat todella tarkkoja kuvistaan, mutta mä en kuulu tähän joukkoon. Mulle riittää pari ihan ok kuvaa kuvauksissa ja that’s it.

Silottelen elämääni somessa.

Vaikka olen todella rehellinen elämästäni, niin tottakai on joitain asioita joita pidän vain lähipiirissä. En kumminkaan kutsu tätä silottelemiseksi. Kaikilla on oikeus yksityisyyteen, jopa somepersoonilla. 🙂

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En kadu mitään.

Bloggaajien elämä on glamourista.

Ei ole. Tai siis ainakaan omalla kohdalla. Onhan se kiva saada kutsuja joka paikkaan ja saada tuloa omasta blogista, mutta kyllä se on ihan työtä. Sitä on käytännössä töissä 24/7, koska somen rooli blogin rinnalla on niin valtava. Koko ajan pitää olla ajan hermoilla.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Joo välillä. Jos näen jotain kaunista, niin ajattelen automaattisesti, että voi miten kauniin kuvan tästä saisi.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

En seuraa. Ei mua kiinnosta mitä musta puhutaan.

Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.

Kyllä se on oikeaa työtä. Pitää keksiä aiheita mistä kirjoittaa, haalia yhteistyökumppaneita, täytyy seurata somea, ottaa valokuvia, käsitellä valokuvia, jne. Ja tämä lista oli vasta pintaraapaisu siihen mitä se oikeasti on.

Kaikki mitä kehut, on saatu (tai saat kehumisesta rahaa).

Noup! Saan paljon tuotelahjoituksia, mutta en suosittele sellaista mistä en oikeasti pidä. Olen suositellut myös asioita, joista olen itsekin maksanut.

Kaikki bloggaajat ovat keskenään kilpailijoita

Tavallaan pitää paikkaansa, mutta mielestäni asetelma ei ole noin mustavalkoinen. Itse olen lähinnä törmännyt päinvastaiseen toimintaan. Bloggaajat jakavat keskenään vinkkejä, auttavat kuvauksissa ja muissa blogimaailman asioissa. Toki kaikki kilpailee keskenään samoista yhteistöistä, mutta ei se näy kateutena. Itse ainakin olen onnellinen muiden puolesta, jos he saavat kaupallisia yhteistöitä. Silloin he ovat osanneet myydä itsensä paremmin tai heillä on blogissa paremmat luvut kuin mulla tai parempi kohderyhmä. Ei tuollaisesta voi olla kateellinen, kun itse voi kumminkin vaikuttaa siihen miten omaa blogia kehittää.

HAASTE:

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle.

Haastan Sormet suuhun -blogin, Juoksujalkaa-blogin sekä Chandelierhome-blogin

2 kommenttia

  1. sormetsuuhun kirjoitti:

    Kiitos haasteesta, otan työn alle 🙂 Ihana tuo Theon uimarengaskuva! Siis mä oon niin old school, etten ole ikinä käyttänyt IG stooreissa filttereitä, pitääkö ne ladata erikseen?

  2. Chandelierhome kirjoitti:

    Kiitoksia haasteesta. Täytyypäs reagoida joku päivä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *