Hae
Johanna Tolppola

Näitä asioita ei saisi sanoa enää ääneen

Olin lauantaina illanistujaisissa, jossa kävimme läpi meidän epäsuosittuja mielipiteitä. Tästä sain inspiraation tähän kirjoitukseen. Listasin teille asioita, joita ei saa nykyisin sanoa enää ääneen. Keskustelun pohjalta tuli hyvinkin selväksi, että tietyistä asioista kannattaa olla vain hiljaa, koska muuten odottaa kommenttiboxi täynnä negatiivisa kommentteja.

1.”Olen lihansyöjä”

Lihansyöjät ovat helvetistä, tuhoavat maapallon ja ovat ihmiskunnan saastaa. Itse olen rehellinen lihansyöjä, joka ei vaan pidä kasvisruuista.

2. ”Testaan kasvisruokavaliota”

Älä nyt hitto vie testaa kasvisruokavaliota. Eihän se ole mitään! Sun pitää olla vegaani! Miten voit olla noin tyhmä ja testata vain kasviruokavaliota! Siitä ei ole ihmiskunnan ja ympäristön kannalta mitään hyötyä.

Minä itse en edes testaa kasviruokavaliota, koska olen niin nirso.

3. ”Kutsun lastani pojaksi”

Enää ei ole tyttöjä ja poikia. Kauheaa, minkälaisessa kasvatuksessa lapsesi elää. Ihan säälittää lapsen puolesta! Ei tuollaiset ihmiset saisi tehdä lapsia.

Siis oikeasti. Mun mielestä jokainen saa kutsua lastaan miksi ikinä haluaa. Jos sun mielestä lapsesi on henkilö ja mun mielestä mun lapsi on poika, niin eikö me voida olla asian kanssa sinut.

4. ”Pidän matkustelusta”

Jos joku niin matkustus on se kaikkein pahin asia. Kukaan ei enää uskalla sanoa matkustavansa lentokoneella yhtään minnekään.

5. ”En kierrätä” 

Tämä on kirosana, jota kukaan ei uskalla ikinä myöntää. Iso osa ihmisistä varmasti kierrättää, mutta mä tiedän todella monta ihmistä ketkä ei kierrätä kaikkea. Ja uskon sen pätevän samassa suhteessa aika moneen muuhunkin.

Meitä ihmisiä on monenlaisia. Tottakai on tärkeää, että pyrimme huomioimaan ympäristömme ja pyrkimään toiminnallamme siihen, että myös meidän lapset ja lapsen lapset tulisivat näkemään kaunista luontoa, hengittämään puhdasta ilmaa ja elämään onnellisen tasa-arvoisen elämän. Aina ei kumminkaan tarvitse mennä ääripäästä ääripäähän, vaan kultainen keskitiekin on parempi kuin ei mitään. <3

3 kommenttia

 1. Piutsi kirjoitti:

  Asian ytimessä? Nykyään kaikki otetaan niin tosissaan. Kaikessa tekemisessä ja ajattelussa pitäisi olla kultainen keskitie. Mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle. Kunnioitetaan toisia ihmisiä ja heidän mielipiteitään, mutta se ei tarkoita, että on pakko toimia niin kuin toiset. Eikä se tee kenestäkään idioottia tai tyhmää jos ei aina tee tai ajattele niin kuin muut. Ollaan onnellisesti erilaisia??

 2. Inna kirjoitti:

  Hienoa rehellisyyttä, kiitos siitä…
  MUTTA:
  Kierrättäminen ei ole mielestäni ääripäätä vaan pitäisi olla ihan itsestään selvää kaikille. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole ja asennuskasvatusta myös aikuisillekin vielä kaivataan. Itse en asu Suomessa ja meidän on PAKKO kierrättää, tämä varmasti tulee myös Suomeen, koska on myös siellä on tietämättömiä ihmisä, jotka eivät välitä asiasta.

  Huonoja valintoja ei voi mielestäni selitellä sillä, että kun mä nyt vaan olen tällainen tai että en jaksa mennä ääripäähän! Erityisesti meidän äitien vastuulla on kasvattaa lapsistamme järkeviä maapalloa kunnioittavia ihmisiä. Siihen voi liittyä myös ne järkevät valinnat siellä ruokakaupassa ja kasvisten lisääminen lautaselle.

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentistasi. Ja siis tarkennan heti alkuun ettei kyse ollut suoraan omista mielipiteistä vaan mitä kuulin. Olen samaa mieltä, että se on äitien vastuulla valistaa lapsiin myös ympäristötietoutta. 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *