Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu Uusiksi: Yö 1

No niin. Eli meillähän kesällä tehty unikoulu meni nyt sitten uusiksi. No se sentään oli kesän unikoulussa positiivista, että Theo oppi nukkumaan omassa sängyssä.

No nyt hampaiden tulon myötä meillä on ollut todella huonoja öitä jo viikko tolkulla. Oan sortunut yö syöttämään ja sehän on ollut se maailman isoin virhe. Se alkoi viattomasti vain kerran yössä, mutta Theo hoksasi sen ja pikkuhiljaa rupesi vaatimaan enemmän ja enemmän. Lopulta oltiin taas siinä pisteessä, että heräämisiä oli niin paljon, ettei niitä kannattanut edes enää laskea oman mielenterveyden säilyttämiseksi.

Nyt päätin, että loppuu tämä homma ja eilen oli sitten ensimmäinen unikouluyö. Taas. Nukahtaminen menikin yllättävän helposti. Olin varautunut pahimpaan. Laitoin Theon täysin hereillä omaan sänkyynsä kahdeksalta. Hän leikki itsekseen vähän aikaa ja sitten tajusi, että hänhän ei tulee enää pääsemään sieltä pois. Itse makasin lattialla pinnasängyn vieressä ja selasin kännykkää, eli en ollut ns. ”saatavilla”.

Theo nousi koko ajan seisomaan ja heitti mua tutilla ja unilelulla. En reagoinut asiaan mitenkään. Nostin ne vain aina takaisin sänkyyn. Tätä jatkui jonkin aikaa. Välillä sanoin, että nyt nukkumaan shh shhh ja taputin kädellä patjaa. Theo kävi aina välillä pitkällään ja sulki silmänsä, mutta sitten taas ylös. Lopulta hän selvästi väsyi. Hän rupesi istumaan sängyssä enemmän kuin seisomaan. Sitten taas taputtelin patjaa ja hän lopulta laittoi pään siihen mun käden viereen ja rupesi yksin hakemaan unta. Lopulta hän nukahti. En silitellyt tai pitänyt Theosta kiinni, jottei hän assosioi silittämistä nukahtamiseen.

Nukahtamiseen meni aikaa 45 min. Theo ei kertaakaan itkenyt, joka teki asiasta aika helppoa. En myöskään kertaakaan laittanut häntä pitkälleen. Olin vain läsnä, mutta en saatavilla.

Yön aikana Theo heräsi 3 kertaa kovaan itkuun ja jouduin hyssyttelemään sylissä. Yritti saada maitoa, mutta en antanut. Rauhoittumisen jälkeen laskin takaisin hänet omaan sänkyynsä, mutta siellä alkoi heti kauhea itku. Hyssyttelin vain. Theo nousi useasti seisomaan, mutta taas taputtelin patjaa. Tätä kesti yhteensä noin 10-15 min ja sitten hän nukahti taas itsekseen.

Yhden virheen tein aamulla. Theo heräsi kuudelta ja se on meille ihan normaali aika nousta ylös. Otan hänet aina aamuisin meidän keskeen temmeltämään ja aloitamme aina aamun näin. No nyt kuudelta otin hänet meidän sänkyyn ja kävikin niin, että me nukahdettiin uudelleen ja Theo nukkui meidän keskessä puoli kahdeksaan. Toivottavasti ei nyt yritä ensi yönä entistä enemmän päästä sitten meidän viereen.

Tällainen yö meillä. Jännityksellä odotan ensi yötä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *