Hae
Johanna Tolppola

Matka Takaisin Terveellisempää Elämää Alkaa Nyt

Kuten tuossa yksi päivä kirjoittelinkin, niin ajattelin nyt sitten toteuttaa mun suunnitelmat. Eli tavoitteena olisi saada noin 3-5 kg painoa pois. Tämä ei kumminkaan ole se mun päätavoite. Päätavoite on saada takaisin mun terveelliset elämäntavat, jotka mulla oli ennen raskautta.

Eli mitäs nyt?

Ylimääräiset herkut pois! Ainakin suklaa ja karkki. Satunnaiset kahviherkut sallittakoon, koska en halua ns. dietata, vaan ennemminkin opetella taas terveellisemmät elämäntavat. Mun on pakko ruveta syömään säännöllisesti ja juomaan enemmän vettä. Joudun siis ruveta kokkailemaan kotona. Aluksi varmasti vähän ärsyttää, mutta kun pääsen siihen rytmiin, niin sitten taas helpottaa.

Säännölinen liikunta takaisin arkeen

Mun saliputket on nyt aina katkaissut flunssa, jonka jälkeen on ollut liian vaikea taas aloittaa uudelleen. X:n monimuotoiset työvuorot sotkee kyllä arkea meillä aika paljon. Eli mun pitäisi löytää sali, jossa on se lapsiparkki.

Ideaalitilanteessa tarvitsisin aerobistaliikuntaa, salitreeniä sekä liikkuvuustreeniä/kehonhuoltoa. Kaikkeen ei riitä aika, joten täytyy löytää kultainen keskitie.

Nyt alkuun olisi mahtavaa, jos pääsisin 3 x viikossa lenkille Theon kanssa, 3 x viikossa salille ja muutaman kerran saisin kotona tehtyä kehonhuoltoa. Toki jokaisella salikerralla teen aina vähän myös venytyksiä, syviä vatsalihaksia, jne. Unelmana olisi, että taas jossain vaiheessa noita salikertoja tulisi viikkoon se 4-5. Saa nähdä milloin se sitten on mahdollista.

Tästä se taas lähtee

On oma rikkaus ja kirous, että tiedän mitä pitäisi tehdä. On vain laiskottanut ja ei ole yksinkertaisesti huvittanut sitten yhtään. Tiedän, että alkuun on rankkaa. Ainahan se on, kun opettelee uudelleen uudet elämäntavat. Se mikä motivoi on se, että tiedän parin viikon päästä helpottavan. Ihminen sopeutuu kumminkin yllättävän nopeasti.

Kirjoittelen tänne miten homma etenee! Kivaa viikkoa! <3 

Yksi kommentti

  1. kata kirjoitti:

    Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *