Hae
Johanna Tolppola

Apua 31 Mittarissa

Samana päivänä, kun Theo täytti 11 kuukautta, niin mulle tuli mittariin 31 vuotta. Nyt tosiaan olen kolmenkympin ”paremmalla”/”pahemmalla” puolella. Riippuu varmasti keneltä kysyy. 😀

Itse koen, että olen kolmenkympin paremmalla puolella, koska olen paljon mieluummin tämän ikäinen, kuin esim. parikymppinen. Tän ikäisenä mulla on elämässä selkeä suunta ja kaikki on aika tasapainossa.

Olen myös saavuttanut ne asiat mitä olen halunnutkin ja silti on kunnianhimoa ja uskallusta haaveilla suuremmasta. Ystävät aina sanovatkin, että mä olen se meidän ystäväpiirin tasapainoisin, koska elän perhearkea. 😀 Täytyy kyllä myöntää, että mä rakastan tasapainoa, varmuutta ja rutiineita, joten perhearki on kyllä just mun juttu.

Jos jokin negatiivinen asia pitäisi nostaa tästä iästä, niin se on oman kuolevaisuuden tajuaminen. Pari kymppisenä sitä vaan ns. leijailee huolettomuuden pilvilinnoissa, mutta tän ikäisenä sitä tajuaa, että hei mä en olekaan kuolematon. Se tuo mieleen vakaviakin ajatuksia ja huolta aina aika ajoin.

Muistan, kun moni kolmekymppinen sanoi mulle aikoinaan, että sitten kun tulet tähän ikään, niin olet väsynyt ja et jaksa, jne. Mun täytyy sanoa, että omalla kohdalla se ei kyllä pidä paikkaansa. Theo on koko vuoden tyyliin nukkunut aika katkonaisia unia ja silti mä olen koko ajan touhunnut hänen kanssaan jotain, osallistunut erilaisiin pr-tilaisuuksiin, tehnyt töitä, auttanut ystäviä työjutuissa, nähnyt kavereita useana päivänä viikossa, jne. Eli en voi kyllä mitenkään samaistua siihen.

Tämä synttäri oli oikeastaan ensimmäinen synttäri, kun ei oikein tuntunut miltään. 😀 Normaalisti mulla on ollut synttäripäivänä kumminkin erityisen hyvä fiilis, jne., niin nyt ei ollut mitään normaalista poikkeavaa tunnetta. Tämä oli yksi päivä muiden joukossa. Ehkäpä tämä olikin se suurin vanhenemisen merkki. ;D

5 kommenttia

 1. Oo kirjoitti:

  Onneksi olkoon! Sama täällä, täytän kohta 32v, jolloin tyttö 11kk ja ei oikein tunnu miltään. Päivä muiden joukossa, enemmän mielessä ne tulevat 1v synttärit. Joko olet niitä suunnitellut? Olisi kiva kuulla niistä ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos! Onnea myös sinne. 🙂 Joo olen niitä vähän kyllä jo suunnitellut. Varmasti jotain postausta niistäkin on tulossa. 🙂

 2. ida ihana kirjoitti:

  Mulla tuli kanssa 30 mittariin pari kuukautta sitten. Olen kriiseillyt tuota lukua ties kuinka kauan, mutta lopulta se tulikin ihan rauhallisesti 😀

  Ehkä suurin muutos onkin juuri se, että monet kriisit on jo kriiseilty. On tullut tutuiksi itsensä kanssa ja on tullut luottamusta elämään. Kaikkea en ole saavuttanut mitä 10 vuotta sitten toivon. Ja onneksi, onneksi on yhä niitä tavoitteita ja unelmia. Ne ovat elämässä ehkä parasta.

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • johannavaris kirjoitti:

   Mustakin tuntuu, että mun 30 kriisi oli joskus 28 vuotiaana. 😀 Joo toi on kyllä niin totta. <3

 3. Tinde kirjoitti:

  Onnea! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *