Hae
Johanna Tolppola

Minkälainen Persoona Olen? Ystävät Vastaa!

Meillä kaikilla on varmasti oma mielikuva siitä minkälainen se oma persoona on. Se ei välttämättä kumminkaan täsmää aina siihen, miten ystävät ja kaverit asian näkee. 😀

Kysyin mun ystäviltä, että voisivatko he kuvailla muutamalla lauseella minkälainen persoona mulla heidän mielestään on.

Tässä on heidän vastaukset. 🙂

”Päättäväinen ja kunnianhimoinen, keksit ja etsit aina uusia juttuja mihin tarttua. Mulla menee ainakin välillä ihan yli hilseen ja mietin miten sä jaksat. 😀 Empaattinen ja sydämellinen, sulla on aina muut mielessä ja teet hirveästi asioita toisten hyväksi.”

”Aikaansaava, järjestelijä, välillä vitsikäs.” 😀 😀

”Aikaansaava, kekseliäs, määrätietoinen.”

”Johanna tietää kaikesta jotain, ihan mitä vaan kysyy, saa vastauksen ja jos ei tiedä niin selvittää. Ja se selvittäminen ei ole mitään sellaista, että katonpa googlesta, vaan Johanna soittelee ja laittaa sähköpostia ympäriinsä, että saa vastauksen.

Johannalla on vahvat mielipiteet ja niille perustelut, jos itse oot erimieltä sulla pitää olla perustelut miksi. Se ei riitä, että sanot, että oon erimieltä tästä asiasta.

Hersyvä nauru ja aina aidosti kiinnostunut kuulumisista, piristävää seuraa ja vaikka juteltas vakavista asioista, niin ne kääntyy monesti siihen, että lopuksi nauretaan.

Johannan kanssa, jos sopii jotain, on paikka, kellonaika, kulkeminen ja kaikki tarkasti etukäteen suunniteltu. Yleensä mikään asia ei jää sattuman varaan.”

”Määrätietoinen ja kunnianhimoinen: sulla on aina vahva päämäärä ja eteenpäin menemisen fiilis, joka on mun mielestä hieno piirre: on ollu hetkiä, joissa moni vois hyvinkin lannistua siitä vallitsevasta tilanteesta, mutta pusket aina eteenpäin.

Organisaatiokykyinen, ihan tälleen kavereidenkin kesken. Oot tarkka myös asioiden suhteen, etkä oo suurempi yllätysten ystävä. Tykkäät siitä, kun sulla on kontrolli asioihin, ja pääset pitämään lankoja käsissäs. Tätä asiaa vauhdittaa se, että ootkin vahva – omanlaatuinen 😀 – persoona. Pidät tarkasti kiinni siitä, missä menee oma yksityisyyden raja (se mitä annat ulos muille, ja se mitä lähimmäisille). Tämä kaikki tuskin olis pakettina niin hyvä, ellei sulla olis myös positiivinen asenne.

Sulla on vahvat näkemykset asioihin, mikä osittain menee käsi kädessä sen suhteen, että oot määrätietoinen. Tiedät sen mistä pidät ja mistä et pidä. Ja tästä päästään siihen, että kun tiedät mistä pidät ja mistä et, niin ruoan suhteen tämä todellakin pätee. 😀 Yleensä on se, että et pidä, mutta sekin on tässä vuosien saatossa laajentunu oikein kunnioitettavasti.

Oot mun mielestä myös hyvä äiti. Sulla on myös hyvä tyyli, ja tiedät mistä tykkäät. Nää kaikki nivoutuu vähän niinku yhteen lopulta: Et oo se nainen kelle järjestettäs yllätyspolttarit mistä et tiedä mitään, sut puettas kimalaiseks ja menisit Espalle suukkoja jakamaan. Tiedät siis sen mistä pidät ja oot tarkka sen suhteen.”

”Ollaan tunnettu Johannan kanssa nyt noin 22 vuotta. Kun tutustuin Johannaan ala-asteella oli hän jo silloin erittäin määrätietoinen. Hän sai aina ekana päättää ketä hän esittää Spice Girls -harjoituksissa, ja hän halusi aina esiintyä keskellä. Johanna on tietyllä tapaa ottanut aina ryhmässä ns. ryhmänvetäjän roolin, ja siitä onkin riittänyt paljon huvia! Tiesin jo ala-asteella, että Johanna jos päättää jotain, niin hän pystyy mihin vain!

Johannan parhain ominaispiirre on ongelmanratkaisu kyky/organisointi. Olipa kyseessä muutto, työpaikan haku, parisuhde ongelmat, hänellä on erityisen hyvä kyky ratkaista ongelmat ja organisoida asiat. Hän onkin usein ihminen kenen puoleen käännyn ongelmanratkaisuapua tarvittaessa.

Johanna on myös brutaalin rehellinen. Ennen olisin käyttänyt sanaa kärkäs, mutta Johanna on mm. äitiyden myötä kokenut mielipiteissään pehmeyttä. Arvostan eniten Johannan oikeudenmukaisuutta ja sitä, että hän ei tuomitse. Johannalle on erittäin helppo puhua ihan kaikesta, ja välillä asiat eivät kestä päivänvaloa, niin silti Johanna ei koskaan tuomitse ja aina hänellä on erittäin rakentavaa palautetta ja asiat saakin täysin uuden perspektiivin! Välillä ihmettelen miten Johanna voikaan olla niin avarakatseinen, ei ole asiaa mitä sulle en kertoisi. Ja usein saan kuulla kunniani, jos en ole jotain asiaa muistanut hänelle heti kertoa.

Johannan huumorintaju on tosi pimeä ja synkkä! Voin katsoa häntä oudosti virnuillen ja hän vastaa siihen samalla virneellä ja kumpikaan ei sano mitään, vaan nauraa.

Oon joskus pitänyt Johannaa kylmänä ihmisenä ja se tietää sen. Mutta kun Theo syntyi, niin Johannalle on tullut tosi vahvasti empatia yhdeksi osaksi sen ihanaa persoonaa. Musta on ihanaa ja samalla myös outoa nähdä niin lämpimiä tunteita Johannalta! Johanna oot myös mielettömän ihana äiti! Tästä tekstistä sais romaanin mut johonkin pakko lopettaa! Oot niin rakas!”

Kyllä mä jokaisesta kirjoituksesta itseni täysin tunnistan. Näiden perusteella musta saa ehkä liiankin uraorientoituneen kuvan, vaikkakin sellainenhan mä olen. Vaikka musta selvästi huokuu päämäärätietoisuus jne., niin silti mulle kaikista tärkeimmät asiat maailmassa on perhe ja ystävät. <3 Tuo empatian lisääntyminen tuli mulle jo raskausaikana. En ole ikinä ollut se joka esim. itkee ystävien edessä tai herkistyy elokuvaa katsoessa. Tämä olikin sitten shokki niin mulle kuin ystävillekin, että raskauden myötä musta kuoriutui herkkis. Ja tämähän ei ole mennyt ohi vaan se selvästi jäi osaksi mun persoonaa. Itse koen, että se on pelkästään hyvä asia, vaikkakin saattaa hämmentää välillä pakkaa. 😀

3 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Jee kiitos et teit tuon toivomani postauksen. Tosi mielenkintoista! Tee samanlainen miehesi näkökulmista? ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, tupssa oli yksi kohta mun miehen näkökulmasta: ”välillä vitsikäs”, sen enempää en siltä ”sanasepolta” saa repäistyä. 😀 😀

 2. Nina kirjoitti:

  ????

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *