Hae
Johanna Tolppola

Missä Asioissa Olen Hyvä Ja Missä Huono

Nyt ajattelin kirjoittaa vuorostaan hieman ”kevyemmän” tekstin. Jokainen meistä on hyvä jossain ja taas joissain asioissa on hieman kehittämisen aiheitta. Ainakin parisuhteessa on hyvä, että kumppanit voivat täydentää toisiaan.

Tottakai koen monessakin asiassa, että tässä mun pitäisi nyt kehittyä ja myös päinvastoin. Onnistumisen tunteitakin tulee ihan päivittäin. Listasin nyt muutamia asioita, joissa koen olevani  hyvä ja muutaman asian missä olen aika surkea.

Näissä asioissa olen hyvä:

Asioiden kokoaminen ja pienet remonttihommat 

Meidän perheessä mä automaattisesti rupean kokoamaan sitä Ikean hyllyä. Se käy multa näppärästi ja mä itseasiassa tykkään siitä.

Olen ollut itse remontoimassa isäni kanssa kahta mun aikaisempaa asuntoa ja siinä olen oppinut todella paljon ns. käden taitoja. En ole koskaan ollut se ”ompelija-tyttö”, vaan ala-asteellakin olin puutöissä poikien kanssa, kun muut tytöt oli käsityötunneilla.

Isojen kokonaisuuksien miettiminen

Omassa työssäni mietin niin isoja kuin aivan pieniä yksityiskohtiakin. Osaan hahmottaa asioita aika hyvin. Tämä pätee myös esim. asuntojen remontoimiseen. Vaikka olisi kuinka pommiasunto, niin pystyn heti näkemään asunnon potentiaalin; mitä siellä tulee tehdä, mitä se vaatii ja mille se tulee näyttämään remontin jälkeen.

Asioiden aikaan saaminen

Jos jotain pitää saada aikaiseksi, niin teen heti action point -listat ja alan hommiin. Joillekin tällaiset asiat voivat tuntua ylitsepääsemättömältä, mutta itse puran isot kokonaisuudet osiin ja alan vain suorittamaan.

Rakastan tehdä to do -listoja ja exceleitä, joissa kokonaisuudet on pilkottu osiksi. Omista häistäni on olemassa juuri tällainen ”masterexcel”.

Asioiden löytäminen

Ystävät kutsuvat Sherlockiksi. Jos esim. pitää etsiä joku vanha leffa, jonka nimeä kukaan ei tiedä ja ystävä haluaa sellaisen löytää, niin meikäläinen auttaa! Monesti olen soitellut divareita läpi juuri tällä asialla. 😀 Yhden elokuvan löysin briteistä, koska sitä ei Suomessa ollut enää saatavilla.

Kun aloitin markkinointihommissa, niin muistan ikuisesti sen, että mun piti kuvauksiin löytää täydellisen pyöreä ja litteä käsittelemätön kivilohkare, jonka halkaisija on n. 1,5 m. 😀 Voin sanoa, että tämä aiheutti harmaita hiuksia! Soitin kaikki hautaustoimistot läpi, kivilouhintafirmat, kivikorujen tekijät, jne. Hankalinta oli se, että kiven pinta tuli olla käsittelemätön, mutta silti ns. oikeaan muotoon tehty. Huh, oli hankalaa. Lopulta soitin kaikki paikat missä oli hiidenkiviä, jne. Sitten sattumalta sain kiinni jonkun maatilan pitäjän ja kerroin mitä etsin, niin hän sanoi, että heidän pihalla on sattumalta tällainen. 😀 Hitto mikä tuuri. Tilasin heti Kiitolinjan hakemaan kyseisen lohkareen. 😀

Näissä asioissa olen surkea:

Käsin kirjoittaminen

Mulla on todella huono käsiala. Mun kirjoituksista ei saa mitään selvää. Siis pahintahan tässä on se, että jos kirjoitan jotain ja seuraavana päivänä en edes itse tiedä mitä olen kirjoittanut. 😀

Rauhallisuus

Jos innostun jostain, niin en pysty pysymään nahoissani. Käyn ylikierroksilla ja uppoudun asiaan 200 %. Yleensä perhe kärsii sitten tästä. Olen saanut kuulla tästä kyllä kotona. Mun pitää kehittää mun ajankäyttöä vaan paremmin.

Kärsivällisyys

Jos joku asia on auki, niin se häiritsee mua aivan suunnattomasti. Jos elämässä sattuu esim. epäonnistuminen niin mun on pakko sillä sekunnilla keksiä jo tilanteeseen ratkaisu, ennen kuin edes voin ajatella syitä epäonnistumiselle. Tässä on hyvät ja huonot puolensa. Joskus  tekisi ihan hyvää astua pois tilanteesta ja käsitellä asia, ennen kuin rupeaa vain keksimään ratkaisua.

Tietotekniikka

Olen itseasiassa suhtkoht hyvä teknisissä asioissa, mutta sitten kun se oma raja tulee vastaan, niin se hermo menee ja kunnolla. Näissä tilanteissa joudun ottamaan ihan pienen breikin, etten hajota esim. tietokonetta. 😀

Mitkä ovat teidän vahvuuksia ja heikkouksia?

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Hyvä hoitamaan kotia, huono tekniikassa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *