Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu Aloitetaan Alusta

Nyt on yöunet tulleet taas siihen pisteeseen, että meidän on pakko aloittaa unikoulu uudelleen. Edellisessä unikoulussa Theo tosiaan oppi nukkumaan omassa sängyssä ja yösyömiset väheni 0-1 kertaan yössä.

Nyt jostain ihmeellisestä syystä Theo heräilee koko ajan. Haluaisi maitoa ja kinuaa meidän viereen sänkyyn. Aikaisemmin Theo ei selvästi halunnut enää jäädä meidän viereen, koska vääntelehti ja kitisi esim. yösyötön jälkeen ja rauhoittui aina heti kun pääsi omaan sänkyyn.

Nyt tilanne on aivan toinen. Hän herää joku 10 kertaa yössä itkuun ja nousee seisomaan. Tutti on suussa, mutta itkee silti. Haluaa meidän viereen. Tämän huomaa siinä, että jos otan siihen sänkyyn rauhoittumaan, niin rupeaa heti hakemaan meidän sängyssä unta. Jos sitten nostan takaisin hänen omaan sänkyynsä alkaa kauhea huuto. Toissa yönä valvoin keskellä yötä Theon kanssa 1,5 h, jotta hän suostuisi nukahtaa taas omaan sänkyynsä.

Heti kun mun nuha helpottaa ja olo on täydellisen terve, niin aloitan unikoulun uudelleen. Vitsi se on taas vaikea viikko, mutta uskon, että sen jälkeen taas helpottaisi.

Mietin juuri aamulla, että voikohan Theolla olla kylmä. Hänellä on kyllä yöasu, jossa on pitkät hihat ja housut + sukat. Meillä on aika viileää ja Theo potkii peiton aina pois. Voi olla, että kokeilen laittaa hänelle kaksi yökkäriä päällekkäin. Saa nähdä, jos nukkuisi yhtään paremmin.

Kivaa lauantaita kaikille yhdeltä aika väsyneeltä äidiltä. 😀

12 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Hei meillä oli pikkuvauva-aikana käytössä unipussi (itseasiassa swaddle me, toimi samalla kapalona, mutta isommille on sellaisia jotka jättävät kädet vapaiksi) osittain koska peittoa ei voinut käyttää talvella mutta ennen kaikkea se rauhoitti öitä ihan hulluna. Olen kuullut että on toiminut vanhemmillakin lapsilla, iso suositus!

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos vinkistä. Meilläkin se oli silloin kun Theo oli pienempi, mutta nyt kun on isompi, niin uskon, että hänellä menisi vaan hermo, jos ei pääse liikkuu.

 2. miltsu kirjoitti:

  yleensähän lapset nukkuu paremmin viileässä.. voisko olla hampaita tulossa? meillä nimittäin aivan samankuulosia öitä just nyt kun poskihampaita puhkeaa 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, en tiedä yhtään kun ei kyllä suusta näe hampaan alkuja. Viime yönä oli ylimääräiset housut ja nukku kyllä paremmin, mutta toisaalta eilen oli myös juhlat, jossa Theo touhus monta tuntia putkeen.

 3. Oo kirjoitti:

  Siis tismalleen samaa mitä meillä nyt ollut 1-2 viikkoa. Nousee seisomaan ja itkee tutti suussa ja tätä koko yö 2h välein. Nukahtaa heti imetykseen. Jos yrität ilman sitä laskea sänkyyn, niin alkaa hirveä itku. Nukkuu omassa huoneessa, joten viereen ottaminen ei vaihtoehto. Olen sitten imettänyt ja välillä yrittänyt ilman imetystä rauhoittaa takaisin unille, mutta siinä saattaa mennä 10-20min tai ei onnistu ollenkaan välillä ja pakko antaa tissiä. Huoh..

  • johannavaris kirjoitti:

   Apua! Kunnon kohtalotoveri!! <3 Jaksamista myös sinne. Ehkä tää kohta helpottas!

 4. Paula kirjoitti:

  Onko unipussia

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka. Ei oo, kun luovuin siitä sen takia, kun ajattelin, että Theolla menee hermo, jos ei pöäse liikkumaan vapaasti.

  • Paula kirjoitti:

   Meillä ei estä liikkumista,nousee seisomaan ja häärää muutenkin.juuri sen takia pidän koska nukahtaa aina peiton päälle. ..Näin ei herää kylmyyteen

 5. Nina kirjoitti:

  Voi vitsit. Millainen Unikoulu? Voimia!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Varmaan siis ihan sama mikä jo tehtiin eli tassutus/tuoli-unikoulun yhdistelmä. 🙂

  • Nina kirjoitti:

   Voi tsemppiä kovasti! Miten theo nukkuu päivisin? Mihin aikaan ja minkä pituiset päikkärit? Tee postaus pojan syysvaayteista ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *