Hae
Johanna Tolppola

Mille Vartalo Näyttää 10 Kk Synnytyksestä

Nyt ajattelin taas kerran tehdä teille tämän vartalotsekki-postauksen. Synnytyksestä on kulunut nyt sen 10 kuukautta. Sitä sanotaan, että raskaudesta palautuminen vie saman verran aikaa, kuin mitä raskaus on kestänyt.

Oon todella tyytyväinen siihen, miten vartalo on palautunut. Töitä palautumisen eteen en ole joutunut tekemään. Uskon, että imetyksellä on ollut todella suurin merkitys painonlaskussa. Synnytykseen lähtiessäni painoin 91,5 kg ja nyt paino on 69,9 kg. Neuvolakortissa on merkitty raskauden lähtöpainoksi 71 kg. Pudotettuja kiloja on nyt sitten 21,6 kg.

Kuukausi synnytyksestä vs 10 kk synnytyksestä

Vaikka painoin n. 71 kg raskauden alussa, niin se ei tarkoita, että nyt olisin paremmassa kunnossa, kuin ennen raskautta, vaikka vaa’an lukema onkin pienempi. Ennen raskautta, mulla oli todella hyvä lihasmassa vartalossa, jonka olin hankkinut vuosien työllä. Nyt sitä lihasmassaa ei enää ole. Tunnetusti lihas painaa enemmän kuin läski.

Vaikka tiputtaisin tästä viisi kiloa, niin silti se vartalo ei näytä samalta kuin ennen raskautta, koska se laihduttaminen ei tuo mulle niitä lihaksia takaisin. Olenkin pitkään pohtinut, että mitä mun kannattaisi tehdä. Pitäisikö pudottaa se viisi kiloa pois ja ruveta rakentamaan taas lihasta vai pitäisikö eka rakentaa sitä lihasta ja sitten vasta pudottaa painoa.

Kuukausi synnytyksestä vs 10 kk synnytyksestä

Luultavimmin teen niin, että syksyn aikana tulen hieman pudottamaan painoa ihan tarkoituksella ja sitten aloitan ns. puhtaalta pöydältä lihasmassan rakentamisen. Tai tähän suuntaan olen nyt ainakin kallistumassa.

Salilla olen päässyt nyt treenaamaan jopa aika säännöllisesti ja se on tuntunut todella hyvältä. Tavoitteena on edelleen päästä vakiona siihen neljään salitreeniin viikossa. Ennen raskautta treenasin salilla viisi kertaa viikossa ja siihen päälle vielä aerobiset treenit.

1 viikko synnytyksestä vs 10 kk synnytyksestä

Muistan tuon yllä olevan kuvan ottamishetkellä ajatelleeni, että miten hitossa tämä vatsa voi ikinä palautua. Kyllä se ajan kanssa vaan pikkuhiljaa on siitä sitten kiinteytynyt.

Vaikka olen tyytyväinen palautumiseeni, niin edelleen mua itseä häiritsee mun alavatsa sekä atleettisuuden puuttuminen. Tiedän, että ajan kanssa niihinkin tulee se muutos.

On tämä naisen keho kyllä niin ihmeellinen ja yksilöllinen. Toiset näyttävät viikko synnytyksen jälkeen samalta, kuin ennen raskautta ja toisilla kestää palautuminen sitten todella paljon pidempään. Äitiyden myötä sitä on kyllä oppinut olemaan armollisempi itselle ja rakastamaan sitä omaa kehoa kaikista muhkuroista huolimatta. <3

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Aamen! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *