Hae
Johanna Tolppola

Uravinkkejä

Multa on viime aikoina aika moni kysellyt uravinkkejä; miten päästä eteenpäin uralla, miten voisi vaihtaa alaa, jne. Ajattelin koostaa teille nyt muutamia vinkkejä, joiden avulla uralla eteneminen voi olla edes asteen verran helpompaa.

1. Suunnitelmallisuus

Mieti mitä haluat tehdä seuraavaksi ja miten sun tulee kehittyä, että seuraava askel uralla voi edes olla mahdollista. Mulla on aina ollut aika selkeä kuva siitä, mitä haluan tehdä seuraavaksi ja mitä kehittymistä se vaatii. Olen aina imenyt kaiken mahdollisen tiedon itseeni, halunnut oppia koko ajan uutta, pitänyt itseni ajan tasalla, osallistunut seminaareihin ja koulutuksiin, lainannut alan kirjoja, jne. Kun olen itse kokenut, että hallitsen uudet asiat, niin olen rohkeasti pyytänyt lisävastuuta tai joskus vain röyhkeän rohkeasti ottanut sitä.

2. Kanavat ja materiaalit kuntoon

LinkedIn ja CV kannattaa laittaa kuntoon. Nykyisin uralla eteneminen voi tapahtua jo pelkästään LinkedInin kautta. CV:stä kannattaa tehdä persoonallinen, mutta senkään suhteen ei kannata liioitella. Katso, että CV:stä löytyy työhistoriasi ja suosittelijat.

3. Verkostoidu

Ole sosiaalinen. Verkostoidu tapahtumissa, kaveriporukassa ja etenkin siellä LinkedIn:issä. Sitä ei ikinä tiedä kuka onkaan tuleva esimiehesi.

4. Ole aktiivinen

Älä lopeta itsesi kehittämistä missään vaiheessa. Ole aina aktiivinen ja tuo itseäsi esille. Selaile myös eri rekrytointisivustoja ja ilmoita headhunttereille, että etsit uusia tuulia.

5. Erotu muista

Älä huku massaan. Mieti mitkä ovat sinun vahvuuksia ja tuo niitä esille. Itse olen aina ollut hyvä puhumaan, joten koen sen olevan yksi mun parhaimmista vahvuuksista. Koen olevani myös todella luova, joten olen aina tuonut haastattelussa esiin sitä puolta konkreettisin esimerkein. Omalla kohdalla se on toiminut oikein hyvin.

Olen miettinyt pitkään, että pitäisikö näitä uraan liittyviä artikkeleita ruveta kirjoittelemaan välillä tänne blogin puolelle. Nyt sitten tulin siihen tulokseen, että katson, onko tämä sellaista sisältöä mikä teitä kiinnostaa. 🙂 Voitte laittaa myös kysymyksiä, jos niitä herää. Olen ammatiltani tuottaja ja markkinointialan ammattilainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *