Hae
Johanna Tolppola

Mitä Tiedän Lukijoistani

Sain toiveen yhdeltä lukijaltani, että kertoisin mitä minä tiedän omista lukijoistani. Huomasin, että Ida Jeminakin oli tehnyt samanlaisen postauksen.

Kiitos tästä toiveesta! Ajattelin nyt sitten aukaista teille mitä minä tiedän teistä. Eli kaikki tiedot perustuvat Google analyticsiin, jolla seurailen kävijöitäni sekä lukijaprofiiliani. Lukijaprofiili näyttää oman blogin osalla muuttuvan hieman melkein kuukausittain, koska se selvästi riippuu mistä aiheista kirjoitan. Otin tähän katsaukseen nyt ajalta 1.1.2018-27.8.2018.

Mun lukijoista naisia on 81,5 % ja miehiä 18,5 %. Jos katsoo taas viimeisimpiä kuukausia, niin naisia oli 95 %. Eli vaihtelee aika paljon.

Kävijät viettävät aikaa keskimäärin 1 min 40 sek blogissa. 

Lukijoista 51 % on iältään 25-34 vuotiaita ja n. 24 % on taas iältään 18-24 vuotiaita. 16 % lukijoista on iältään 35-44 vuotiaita. Loput lukijoista on iältään 55-65+ vuotiaita, eli myös vanhempiakin lukijoita kyllä löytyy.

Kävijäpiikit blogissa menee aika tasaisesti, mutta painottuu joko aamuun tai iltaan, vaikka pitkin päivää blogia luetaan. 

Lukijoiden top 10 kiinnostuksen kohdetta ovat: 

 1. Shoppailu
 2. Ruokailu, ravintolat, ”ruokafanaatikot & 30 minuutin kokit”
 3. Media, viihde, ”elokuvien rakastajat”
 4. Lifestyle, harrastukset, ”lemmikki-ihmiset”
 5. Sisustus, puutarha, ”kodin sisustus -intoilijat”
 6. Kauneus & wellness
 7. Matkustus
 8. Shoppailu, ”alennusten etsijät”
 9. Lifestyle & harrastukset, ”perhekeskeisyys”
 10. Ruoka & ravintola, ”foodies”

Näiden segmenttien sisällä on vielä omat segmentit, mutta niitä en nyt tähän listaa. Sanotaan nyt, että siellä korostuu fitness, urheilu, kauneus, sijoittaminen, sisustus ja matkustus.

Eniten lukijoita tulee pääkaupunkiseudulta, mutta sen jälkeen tulee Tampere, Turku ja Oulu, Jyväskylä, Lahti ja Lappeenranta. Kun selaa kaikkia sijainteja, niin niitä on kyllä ihan joka puolelta Suomea. Joitakin lukijoita tulee myös Tukholmasta, Oslosta, Pietarista, Amsterdamista, New Yorkista, Moskovasta ja Lontoosta. Oli siellä muitakin Suomen ulkopuolella olevia kaupunkeja. Joitakin lukijoita tulee sellaisista Suomessa olevista kaupungeista, joista en ole itse edes ikinä kuullut kuten Mantta-Vilppula??

Yli puolet lukijoista tulee suoraan mun blogiin kirjoittamalla mun blogin osoitteen. 22 % lukijoista tulee googlen kautta ja 16 % tulee sosiaalisen median kautta.

Tässä nyt tällainen pikakatsaus teihin eli mun lukijoihin. Pitikö yhtään paikkaansa? 🙂 

Kuvat: Katri Gruner

Yksi kommentti

 1. Nina kirjoitti:

  Super mielenkiintoista! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *