Hae
Johanna Tolppola

Mikä Juttu Tää Ghostaus On?

Olen suurimman osan elämästäni ollut parisuhteessa. Aloitin ensimmäisen parisuhteeni 14 vuotiaana ja sitä kestikin 15 vuotta. Tämän jälkeen kerkesin olla sinkkuna muutaman kuukauden, kun aloin tapailla herra x:ää ja siitä menikin noin puoli vuotta, kun olimme x:n kanssa suhteessa. Eli deittailu ei ole ollenkaan mulle tuttua, koska en ole sitä koskaan kerennyt tekemään.

Itse ajattelen, että deittaillessa tutustutaan puolin ja toisin. Jos sitten toinen osapuoli ei herätä sen suurempia tuntemuksia, niin sanotaan suoraan, ettei nyt kannata mennä tästä pidemmälle. Minä kiittäisin seurasta ja uudesta tuttavuudesta. No näin ei ilmeisesti tänä päivänä tehdä!

Olen kuullut todella monelta kaverilta, että tämän päivän ”juttu” on Ghostaus! Urbaanin sanakirjan mukaan Ghostata tarkoittaa: ignoorata, sivuuttaa, jättää täysin huomiotta. Olin aivan shokissa. Eli tämä ilmeisesti tarkoittaa, että ihmisillä ei ole selkärankaa enää sanoa suoraan, ettei ole kiinnostunut. Mun todella usealla ystävälle on sattunut niin, että he tapailevat miestä ja deittailu saattaa kestää jopa useamman kuukauden. Mies on itse yhteydessä melkein joka päivä ja deittailu sujuu mallikkaasti. Sitten aivan yhtäkkiä mies ei enää ota yhteyttä, eikä vastaa viesteihin tai puhelimeen. Eli he tekevät totaalisen katoamistempun! Yhteydenpito ei siis pikkuhiljaa hiljene, vaan se loppuu kuin seinään.

Musta tämä on aivan järjetöntä! Ymmärtäisin, jos näin sattuisi tyyliin yhdelle ystävälle, mutta olen kuullut, että näin käy todella monelle ja useasti. Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Itse en ymmärrä miksi ei voisi vaan sanoa suoraan, että ”hei sori mua ei enää kiinnostakaan”, tai keksiä vaikka valkoisen valheen, että ei ole valmis nyt suhteeseen.

Mua jotenkin ihan raivostuttaa ystävien puolesta tällainen. Oon itse ajatellut aina, että en ikinä haluaisi pelata mitään pelejä, vaan haluan olla aina brutaalin rehellinen, koska se on reilua sitä toista kohtaan.

Silloin kun rupesin deittailemaan x:ää, niin sanoin heti ensitreffeillä, että olen vasta eronnut ja asun edelleen yhdessä exän kanssa. (En ollut löytänyt vielä asuntoa.) Kyllähän toinen siinä sitä tilannetta ihmetteli, mutta halusin heti kertoa rehellisesti missä tilanteessa itse olen.

Kun deittailimme ja x olisi halunnut ruveta jo seurustelemaan, niin silloinkin sanoin suoraan, että mä en ole sellaiseen vielä valmis. Sanoin monesti x:lle, että hän on siinä mun vieressä ihan omalla riskillä, koska en voi tietää milloin olen valmis taas suhteeseen. No mainittakoon, että deittailimme kumminkin yksinoikeudella, eli melkeinhän se jo oli seurustelua. Itse en vain ollut valmis lyömään mitään statusta kehiin.

No nyt on sitten avauduttu tästä aiheesta, mutta mua vaan jotenkin ärsytti tämä asia. Ootteko te törmänneet tähän ”Ghostaukseen”?

Lue myös: Yksityinen lääkäriasema on nyt kaikkien saatavilla!

 

 

4 kommenttia

 1. Annika kirjoitti:

  Hehe, pakko kommentoida, kun just puhuin tästä aiheesta oman äitini kanssa ihme ja kyllä. Meikänainen on deittailunaisia ja juuuuuuuuuuuuu kyllähän se menee ghostaamiseksi aika usein, varsinkin muutaman deitin jälkeen kun ei enää kiinnosta. En tiedä miksi! Mutta itse olen ainakin omaksunut, että hei, jos ei kuulu mitään hetkeen niin se oli sitten siinä ja voi lähteä uudestaan kalaan no hard feelings -meiningillä. 😀 Ja teen siis itsekin samaa. Konfliktinpelkoisuus varmaan osasyynä, mutta jostain luin, että porukka haluaa pitää myös varsinkin Tinder-maailmassa mahdollisuuden auki, että voisikin palata jos uuet kalat ei ollukaan niin hyviä. Mielenkiintoista kyllä!

 2. Janette kirjoitti:

  Oon ollut sinkkuna pari vuotta, mutta vasta keväällä latasin Tinderin ja hyppäsin deittimaailmaan. Hitto miten hirveetä touhua tää deittailu on nykyään! Yleensä nähdään vain kerran ja sitten toisesta ei kuulu mitään. No se on ihan ok. Mutta jos tapaillaan pidempään ja jos sit ei kiinnostakaan, niin pitäähän toiselle pystyä se sanomaan! Mulla kävi niin, että yks jamppa kiinnostui musta ja mulla ei sitten ollut ihan samanlaiset fiilikset siitä, mutta laitoin sille siitä sitten viestiä enkä todellakaan vaan kadonnut tai jättänyt löysään hirteen. Ihmisiltä puuttuu käytöstavat !! Kai tää sopii niille, jotka haluu vaan pitää hauskaa :/ Mietin miten kukaan voi enää pariutua kenenkään kanssa, kun tää deittailu on tämmöistä pelleilyä? Kuka on enää oikeesti tosissaan? Ja kun tapaan jonkun uuden tyypin, niin ikinä ei tiedä kuinka monta mimmiä on siellä kierroksessa. Lohdullista kuulla, etten oo ainoa, joka on ”ghostattu”, mutta tosi surullinen ilmiö 🙁 Itse haluaisin oikeasti löytää kumppanin, mutta tuntuu mahdottomalta 🙁

 3. Katarina kirjoitti:

  Pari vuotta sitten deittailin melko ahkerasti maanmainio tinder apunani ja kyllä…useammin, kuin kerran tuli pohdittua kavereiden kanssa, että MIKSI VITUSSA EI VOI SANOA SUORAAN?? Säästäen näin kaikkien aikaa ja vaikka ite kyllä tajuan hyvinkin nopeasti, että jaha tais kiinnostus lopahtaa enkä sen kummemmin jää sitten rutisemaan niin oishan se nyt jumalauta kohteliasta ja toisen kunnioittamista kaivaa sen verran selkärankaa esiin, että voi sanoa suoraa. Tai nykyään vielä, kun viestittely on sitä suoraan sanomista niin ei pitäis olla iso kynnys. Kerran, mut jopa vaan yhtäkkiä estettiin whatsappissa ilman mitään selitystä. ? Mutta joo..onneks löyty pari vuotta sitte oma ihana miekkonen ilman kikkailua eikä ees Tinderistä, nii ei tarvii ihmetellä deittimaailman kummallisuuksia.

 4. Missie kirjoitti:

  En oo ite harrastanut, mutta mut on ignoorattu kerran. Siitä voi olla montaa mieltä, mutta itse kuulun niihin, joiden mielestä se on tosi epäkohteliasta, vaikka ei oltaisikaan tapailtu kauaa. Ja tarkoitan ghostaamisella tässä nimenomaan sitä ettei vastaa toisen viestiin enää ollenkaan, eri asia jos kumpikaan ei vaan enää laita mitään. Luuleeko ne tyypit oikeasti, että myöhemmin on vielä mahdollisuus jatkaa juttua, jos ensin osoittaa olevansa epäluotettava jättämällä vastaamatta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *