Hae
Johanna Tolppola

Eipä Ole Enää Rauhallista Ja Rentoa

Oon viimeiset 9 kuukautta saanut olla kyllä todella rauhassa ja rennosti. Theo on viihtynyt rattaissa ja kotonakin on ollut sitterissä, leikkimatolla tai nukkunut sylissä.

No nyt sitten kaikki on aivan toisin! Theo ei viihdy paikoillaan ollenkaan. Hän touhottaa sata lasissa ihan koko ajan. Itse saa olla juoksemassa perässä, kun toinen nousee koko ajan seisomaan ja sitten kaatuu ihan kunnolla. Kaikki tavarat saa kyytiä ja sylissäkään ei enää viihdytä.

Tiesin kyllä, ettei tämä rauhallisuus kestä ikuisesti. 

Rauhattomuus tulee myös yöuniin, koska Theo nukkuu todella levottomasti läpi yön. Hän heräilee itkuun useamman kerran yössä, vaikka tutti on suussa. Päiväunet hän nukkuu, jos nukkuu. Yleensä vain muutamat 30 minuutin powernapit.

Nostan kyllä hattua kaikille äideille, jotka tähän päälle tekee vielä kotityöt, ruuat ja hoitaa myös muita lapsia. Huhhuh! Itse oon aivan rikki, vaikka en tee mitään kotitöitä. Kotona kaikki aika menee Theon perässä juoksemiseen ja hänen jälkien raivaamiseen.

Musta on tosi harmi, ettei Helsingin keskustassa ole kauppakeskuksissa mitään leikkipaikkaa lapsille. Melkein kaikissa Helsingin keskustan ulkopuolella olevissa kauppakeskuksissa on joku leikkipaikka. Theo viihtyy vauvojen palikka-alueella todella hyvin ja siellä voi turvallisesti touhottaa. Käyn todella usein keskustassa ja harmittaa etten voi siellä mennä Theon kanssa jonnekin missä hän pääsisi leikkimään.

Joka päivä on pakko lähteä vaan liikkeelle, koska muuten kotona kyllä kaatuu seinät päälle. Tällä hetkellä oma rauhallinen hetki on autossa, kun Theo istuu turvaistuimessa. 😀

8 kommenttia

 1. Miude kirjoitti:

  Tulkaa metrolla Isoon Omenaan joku kerta! Siellä on seurakunnan perhekerho ja avoimet tilat, iso leikkipaikka, tänäänki oli vapaata seurustelua. Siellä on myös iso keittiö joka on käytössä koko ajan 🙂 niinku kauppakeskus kappeli.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. Joo kiitos, täytyy pitää mielessä. 🙂

 2. Elli kirjoitti:

  Moikka! Olen harmitellut myös leikkipaikan puutetta 8 kk pojan kanssa, joka elää samanlaista vaihetta kuin Theo… Tapiolan Ainoassa on jonkunlainen alue jossa pienikin voi hillua. Lisäksi Kampissa Albertin olohuone on tosi kiva paikka! Äideille kahvia ja aikuisseuraa ja lapsille leluja kavereita.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiva kun kommentoit. Tuosta Albertin olohuoneesta en ollut kuullutkaan, täytyypä käydä tutustumassa. 🙂

 3. tsemiä kirjoitti:

  Raivaat/sisustat kodista lapsiystävällisemmän (joo siis jos mahdollista) ja annat lapsen turvallisesti kokeilla ja harjoitella niitä nousuja ja kaatumisia,! Herkällä ne ei säry, eivätkä myöskään opi jos vanhempi on aina silottelemassa polkua! Ja siis tämä ihan hyväntahtoinen kommentti, kaksi erittäin vilkasta räpeltäjää olen kasvattanut ja siten pärjännyt myös muun huushollin kanssa että annan kokeilla minkä jaksaavat, huolehtinut vain tietenkin ne oikeat vaaranpaikat (myrkylliset/vaaralliset kodinhoitovälineet, korkeat tippumiset joita siis sohvat ja tuolit jne ei olleet ja toki kodin kaapit ja laatikot lasten tasolta siihen kuntoon että eivät aina ensimmäisenä riko jotain tai itsenään) 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Joo näinhän se pitäisi tehdä. 😀 Joo kyllä mä annan kaatuilla niin oppii varomaan. 🙂

 4. Mami kirjoitti:

  Samat ongelmat täällä ja lapsi ensikuussa 3v 😀 Selän kun käännät, niin on kahvinkeitin täynnä puurohiutaleita,keittiön tuoli on siirretty jotta pääsee tyhjentämään yläkaappeja, jääkaapin sisältö on heitetty lattialle, wc pöntöstä löytyy yllätyksiä. Tapetointia ja maalausta luvassa ensikesänä, kun taidetta ilmestynyt seinille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *