Hae
Johanna Tolppola

Barbie-näyttely

Kävin eilen Theon, tätini ja hänen ystävien kanssa Barbie – The Icon -näyttelyssä Helsingissä Kansallismuseossa. Näin he mainostavat näyttelyä: ”Pinkkiä leikin riemua ja täyttä asiaa Barbie-ilmiöstä! Näyttelyssä kuljetaan maailmankuulun ikonin jalanjäljissä vuodesta 1959 aina tähän päivään asti. Barbie on paitsi rakastettu lelu myös fashionista, uranainen, maailmankansalainen ja diiva. Yli 400 nukkea esittelevä näyttely on elämys niin historian ja mielikuvitusmaailman kuin muodin ja pop-kulttuurin ystävälle.”.

Sisäänpääsy oli 15 € ja  Theo pääsi mukaan ilmaiseksi. Jonotimme sisään vajaa puoli tuntia, joka kylläkin meni yllättävän nopeasti, vaikka Theo hieman kitisi. Olin ottanut kantorepun varmuuden vuoksi mukaan, mutta näyttelyyn pääsi myös vaunujen kanssa.

  

Näyttelyssä oli hienosti esillä eri vuosikymmenien barbit ja kaikki oli somistettu pinkiksi eli teemaan sopivaksi. Itsekin puin päälle ns. teemavaatteet, koska löysin kaapista päälleni aikoinaan Madridista ostamani Barbie-paidan. Asun kruunasi pinkit kengät ja pinkki huulipuna.

Näyttelyssä oli muutama huone täynnä Barbeja, joita oli hauska katsella. Itse jäin kaipaamaan kumminkin ns. kaikkia Barbeja. Se olisi ollut hauskempi, että näyttelyssä olisi tosiaan ollut kaikki Barbit ja sieltä olisi voinut itse katsella, että ai toi oli mulla, jne. Näyttelystä puuttui myös huonekalut, autot, jne.

Vaikka näyttely oli kiva kokemus, niin olin kumminkin lievästi pettynyt, ettei sieltä kaikkia löytynyt. Ymmärrän, että se olisi ollut varmaan mahdottomuus saada niin isoa näyttelyä aikaiseksi.

Olimme siellä varmaan 15 minuuttia ja sen jälkeen kaikki oli tosiaan jo nähty. Eli jonotimme pidempään kuin mitä itse näyttelyssä vietimme aikaa.

Tästä huolimatta suosittelen näyttelyä kaikille Barbi-faneille, koska olihan se joka tapauksessa mielenkiintoinen kokemus. 

Pahoittelen kuvien laatua! Kamera jäi kotiin ja jouduin napsimaan kuvat mun kännykällä, jossa itsessään on huono kamera. :/ 

Yksi kommentti

  1. Clarissa kirjoitti:

    Hmm… Olin menossa huomenna Helsinkiin juuri katsomaan tuon näyttelyn… Luettuani kuitenkin tän niin en tiä viitsinkö vaivautua menemään… Ehkä keksin Helsingissä muuta tekemistä sitten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *