Hae
Johanna Tolppola

Muutoksia Treenisuunnitelmiin

Viime viikolla pääsin treenaamaan 4 kertaa salilla ja fiilis oli mitä mahtavin. Alkuperäinen suunnitelma oli, että teen aina erkauman parantumista edistäviä liikkeitä alkuun ja lopuksi 1-2 lihasryhmää ns. satujumppamaisesti eli kevyesti.

Kuva vuodelta 2015 kotisalilta, jolla nytkin kävin treenaa.

Nyt sitten päätinkin, että rupean treenaamaan treeniohjelman mukaan, mutta vaan varovasti ja normaalia pienemmillä painoilla. Eli käytännössä teen aina erkauman parantumista edistäviä liikkeitä alkuun, jotka samalla myös aktivoi syviä vatsalihaksia. Näin saan keskivartaloon myös hyvän kontrollin tunteen, että pystyn treenaamaan turvallisesti.

Kuva vuodelta 2015 JohanOnTreenit-sarjan kuvaksista.

Tammikuussa 2016 tein itselleni todella hyvän treeniohjelman, jolla sain hyviä tuloksia aikaan. Päätin ottaa tuon saman treeniohjelman nyt käyttöön, mutta vaihdoin muutamia liikkeitä joita en voi erkauman kanssa tehdä. Liikkeet joudun tekemään pienemmillä painoilla kuin aikaisemmin, koska tietenkin voimatasot ovat laskeneet ja mun täytyy saada pidettyä kontrolli keskivartalossa aivan koko ajan. Eli mitään rykimistä ei saa tehdä missään tilanteessa.

Kuva vuodelta 2015 JohanOnTreenit-sarjan kuvaksista.

Eilen pääsin vetämään ensimmäisen treenin mun ohjelmasta. Tein olkapäät ja ojentajat. Treeni tuntui todella hyvältä. Sain koko ajan pidettyä liikkeet hallittuna. Tuntui mahtavalta vetää kokonainen treeni ja hikoilla kunnolla. On sellainen fiilis, että vihdoin olen saanut itseni takaisin! Tätä tunnetta oon kyllä kaivannut.

Kuva viime viikon treeneistä.

Mulla on käytännössä nyt kuusijakoinen saliohjelma, mutta teen sitä kiertävänä. Voin erikseen kirjoittaa itse treeniohjelmasta, jos haluatte?

Kivaa keskiviikkoa! <3 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *