Hae
Johanna Tolppola

Miten Theon Yöt Sujuu

Moni lukija onkin kysellyt, että miten meidän yöt on nyt mennyt. Nyt sitten ajattelin kirjoitella vähän meidän unikuulumisia.

Yöt ovat meillä todella vaihtelevia. Joku yö Theo heräilee paljon ja taas toinen yö hän herää vain 1-2 kertaa. Eli nuo unet ovat ihan tuurista kiinni. 😀

Unikoulun ohjeista olen hieman lipsunut ja jossain vaiheessa pitää taas ryhdistäytyä. Eli Theo saattaa nukahtaa mun syliin ja sitten nostan hänet vaan omaan sänkyynsä. Näinhän ei saisi tehdä. Näin ei käy kumminkaan joka ilta. Joskus laitan hänet ihan hereillä sänkyyn ja siellä Theo hyörii yleensä aina yli 30 min ja sitten vasta nukahtaa. Tuon 30 minuutin aikana olen joutunut laittamaan tuttia ja rauhoittelemaan aina välillä. Theo ei oikeestaan itke, vaan kitisee.

Yösyötöt sain jossain vaiheessa loppumaan, mutta näillä helteillä olen nyt kerran yössä antanut rintaa. Meillä on kotona 31 astetta lämmintä ja tuulettimet pauhaa 24/7. Koko perhe hikoilee kotona hullun lailla, joten en halua Theolle mitään nestehukkaa.

Käytännössä joka yö Theo herää niin, että nostan hänet kerran syliin ja annan maitoa, jonka jälkeen hän nukahtaa uudelleen. Muut heräilyt hoituu tutilla.

Theo herää aamulla yleensä siinä 6 maissa. Joskus nostan hänet vielä aamulla mun viereen sänkyyn ja siinä hän saattaa nukkua vielä vähän aikaa.

Uskon, että yöt kyllä helpottuu kun helteet loppuu, vaikka eivät ne nyt ihan kauheita ole tässä olleet. Siitä oon tosi iloinen, että Theo nukkuu siellä omassa sängyssä ja ei edes vaadi päästä viereen. 🙂

2 kommenttia

  1. Nima kirjoitti:

    Mites päiväunet sujuu? Minkä pituisia ja kuinka usein?

    • johannavaris kirjoitti:

      Moikka! Päiväunet menee joka pv miten sattuu eli niissä ei ole mitään rytmiä. Joskus nukkuu muutamia 15-30 min powernäppejä ja joskus vetää yhdet n. 2 h:n päikkärit ja joskus kahdet pidemmät päikkärit. Eli siis jokainen pv on erilainen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *