Hae
Johanna Tolppola

Minne Häämatkalle

Varmaan yleensä itse häät on suunniteltu ennen kuin mietitään edes häämatkaa, mutta meillä tää homma meni nyt sitten toisin päin. No on meillä toki se kirkko ja hääpaikka varattu. 😀

Mietimme x:n kanssa, että minkälaista häämatkaa me oikein haetaan. Theo tulee meidän mukaan, koska en halua 1,5 vuotiasta jättää viikoksi vielä kenellekkään hoitoon. Tämän takia Theo otetaan tietenkin huomioon myös hotellin ja kohteen valinnassa. Voimme sitten myöhemmin mennä uudelle häämatkalle ihan kahdestaan x:n kanssa vaikka sinne Malediiveille.

No meillä oli käytännössä kaksi hotellivaihtoehtoa joista mietimme kumman valitsemme. Kohteella itsellään ei ole meille niin väliä, koska haemme ns. löhölomaa. No siis ”löhö ja löhö” eli altaalla olemista 1,5 vuotiaan kanssa. 😀 Ainut ehto oli, että kohde olisi sellainen jossa en ole vielä  käynyt. Hotellitoivomuksena oli, että meillä olisi swim up -huone ja all inclusive. Eli haluaisin, että pääsemme omalta terassilta suoraan altaaseen ja ettei meidän tarvitse miettiä ruokia koko reissun aikana.

Yksi vaihtoehto oli, että otamme ns. kunnon perhehotellin. Eli paikan josta löytyy lapsiperheiden kannalta aivan kaikki mahdollinen; sisä- ja ulkoleikkipaikka, lasten- ja vauvojenallas, jne. Näitä perhehotelleja on myös sellaisia joissa on noita swim up -huoneita ja lisämaksusta saa kaikki ruuat ja juomat koko viikoksi. Plussana, että kaikki on Theon kannalta ajateltuna viimesen päälle. Miinuksena, että matka ei ehkä tunnu niin häämatkalta, koska on paljon vilinää ja vilskettä, ilman omaa rauhaa.

Toinen vaihtoehto oli, että otamme luksushotellin, jossa lapsia on mietitty myös, mutta vain hieman vähemmän. Eli sieltä löytyisi yksi lastenallas ja yksi leikkipaikka. Miinuksena oli, että lähimpään kaupunkiin oli 20 km ja tosiaan lapsille oli aika vähän mitään.

Pähkäilin eilen näiden kahden hotellin väliltä, mutta sitten tulikin ns. ”villikortti”. Löysin sellaisen hotellin, joka sopii hyvin häämatkalaisille ja perheille. Se oli hotelli, joka on luotu ”luksustyyliseen perhelomailuun”. <- Suora lainaus heidän sivuilta. Hotellilla on kolme uima-allasta ja lasten-allas. Uima-altaalta ja hotellihuoneesta on suoraan merinäköala. Hotellilla on oma yksityinen hiekkaranta, jossa on lepotuoleja.

Kuva: www.tjareborg.fi

Huoneeksi valitsimme sviitin, jossa on makuuhuone ja yhdistetty olohuone/ avokeittiö, yhteensä vajaa 50 m2. Huoneeseen tulee Theolle hotellin puolesta pinnasänky, matkarattaat ja syöttötuoli. Huoneeseen kuuluu aidattu terassi (16 m2), jossa lukittava portti, merinäköala ja suora yhteys yksityiseen, jaettuun uima-altaaseen. Terassilla ulkosuihku, aurinkotuolit/aurinkopatjat.

Kuva: www.tjareborg.fi

Kuva: www.tjareborg.fi

Hotellilla on all inclusive -tarjoilu, johon kuuluu aamupala, lounas, brunssi, välipala, illallinen sekä juomat.

Mun mielestä parasta on se, että tämän hotellin vieressä on sellainen kunnon perhehotelli, josta tuossa ylhäällä kerroinkin ja meidän hotellin vieraat saavat käyttää sen hotellin palveluita ihan vapaasti. Eli meidän omalla hotellilla ei ole sitä niin kovaa hälinää ja vilskettä, vaan voimme mennä siihen naapuriin leikkimään Theon kanssa. Siellä on useita lastenaltaita, liukumäkiä, sisä- ja ulkoleikkipaikkoja, jne. Eli nyt löysin hotellin, jossa yhdistyy ns. ne molemmat puolet mitä hain eli ei tarvinnut tehdä valintaa noiden kahden eri hotellityypin kesken.

Kuva: www.tjareborg.fi

Kohteena on Kreeta, jossa olen käynyt Hanian puolella, mutta nyt menemme aivan toiselle puolelle rauhalliseen ja lapsiystävälliseen, pienempään kalastajakylään. Kylässä on kyllä muutama kauppa jne.

Kuva: www.tjareborg.fi

Oon aivan innoissani! Haemme matkalta yhdessäoloa, aurinkoa, uimista ja hyvää ruokaa. <3 

7 kommenttia

 1. Mina kirjoitti:

  Kuulostaa todella hyvälle !!!

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Oi kun ihanan näköistä ja kuulostaa kyllä myös ihanalta. Meillä on matka Kreetalle syyskuussa ?

 3. Mirssi kirjoitti:

  Mikä hotelli tuo on?

 4. Sirja kirjoitti:

  Lapsi mukaan häämatkalle???! Ja vielä jonnekin Kreetalle? Kas kun e Alanyaan..huh huh..

  • johannavaris kirjoitti:

   Mun mielestä Kreeta oli meille hyvä vaihtoehto koska siellä oli juuri ne asiat mitä meidän häämatkalta me haetaan. Ei kaikki sovi kaikille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *