Hae
Johanna Tolppola

Näitä Asioita En Vaan Ymmärrä

Kohtaan melkein viikottain sellaisia asioita ja tilanteita, jossa mä itse ajattelen, että miten aikuiset voi käyttäytyä noin. Musta välillä tuntuu, että ihmisiltä unohtuu kokonaan sellainen perusjärki ja kohteliaisuus. Varsinkin aikuisiässä tietyt asiat pitäisi mun mielestä tulla automaattisesti ja ihmisillä pitäisi olla käytöstavat.

Tässä nyt ihan vain muutamia esimerkkejä mihin olen törmännyt itse tai kuullut ystävältä. 

1. Oven aukaiseminen 

Olen useasti tullut vaunujen kanssa esim. kauppaan ja ihmisiä menee mun edellä ja takana. Silti kukaan ei auta aukaisemaan ovea vaikka olen vaunujen kanssa liikenteessä. Näin ei onneksi ole aina. Itse aukaisen aina oven, jos nään jonkun olevan vaunuilla tulossa.

2. Ajatellaan asiat vain omalta kantilta 

Mä yritän aina ajatella tilanteet niin, että miltä musta tuntuisi jos mulle tehtäisiin noin. Vaikka ystävienkin kanssa saattaa olla asioista näkemyseroja, niin aina yritän asettua sen toisen ihmisen saappaisiin ja ymmärtää myös hänen näkökulmansa. Meidän kaikkien ei tarvitse ajatella asioista samalla tavalla ja ne näkemyserot tuo omaan elämään vaan perspektiiviä. Mikäs sen parempi tapa onkaan avartaa sitä omaa elämänkatsomustaan.

3. Ilkeys 

En vain ymmärrä miksi aikuiset ihmiset haluavat tarkoituksella olla ilkeitä toisilleen. Kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää, mutta kaikille tulee olla ystävällinen. Liian usein kuulen ystäväporukalta jostain työpaikkakiusaamisesta. Tätä en ole ikinä ymmärtänyt. Miten aikuiset ihmiset voivat käyttäytyä näin. Musta tällainen käytös kertoo todella paljon siitä henkilöstä itsestään.

4. Tien antaminen

Jos vesisateella olen ylittämässä tietä, niin musta olisi ihan kohteliasta jos se autoilija nyt antaisi mun ylittää sen tien. Se kuski on kumminkin siellä auton sisällä ja minä sateessa ulkona.

5. Ihmisten kunnioittaminen

Ollaan ystäviä tai ei, niin mun mielestä jokaista ihmistä tulee kohdella hyvin. Kun täältä lähdetään niin kaikki me ollaan samalla viivalla. En ymmärrä miten toiset ovat tarkoituksella röyhkeitä ja töykeitä toisia kohtaan. Olen törmännyt tällaisiin ihmisiin jopa ihan asiakaspalvelutehtävissä.

Mun mielestä sellaiset pienet ”act of kindness” -jutut ovat niitä parhaimpia! Se voi olla pieni kehu, ratikan oven pitäminen kun joku juoksee kyytiin, hymy tai hissin oven pitäminen auki, jotta kaikki ehtii mukaan. Itse olen esim. kaupassa tehnyt niin, että jos mun takana olevalla on huomattavasti vähemmän ostoksia, niin päästän hänet mun ohi. Muutaman kerran olen antanut edessä olevalle henkilölle kolikoita, jotta rahat riittävät ostoksiin. Kerran maksoin yhden tytön subwayn patongin kun hän oli mun edellä ja hänen rahat eivät riittäneetkään. Näistä tulee niin hyvä mieli!

Mun paraskaveri taas on kunnon hyväntekijä. Hän on auttanut vaikka ketä! Viimeksi tällä viikolla hän nappasi juna-asemalta kyytiin tuntematton raskaana olevan naisen ja hänen miehensä ja heidän koiran! 😀 Hän vei heidät Helsingin keskustaan, jotta kerkeävät neuvolaan kun juna oli mennyt rikki. 😀 Hänestä voi vaan ottaa mallia. <3

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Ihanasti puhuit ystävistäsi. Postausehdotus: anna parhaan kaverisi/kavereidesi kertoa teidän ystävyydestä. Millainen sinä olet? Mitä he sinussa arvostaa? El postaus ystävyydestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *