Hae
Johanna Tolppola

Theo 8 Kuukautta

Kuukausi taas mennyt ja Theo täyttää tänään 8 kuukautta. Tämän kuukauden aikana Theossa on tapahtunut paljon kaikkea kehitystä.

Theo on ollut laiska yrittämään ryömimistä ja on pitkään vain heilutellut käsiä ja jalkoja maassa. Nyt viikko sitten hän lähtikin  ihan yhtä äkkiä liikkeelle. Aluksi hän ryömi vain lyhyitä matkoja, mutta nyt menee jo aika kovalla vauhdilla joka paikkaan. 😀 Hän oppi menemään myös konttausasentoon ja hytkyttelee itseään siinä. Lähtee varmasti ihan kohta myös konttaamaan. Tämän ansiosta Theo viihtyy nyt todella hyvin lattialla. Hän leikkii omilla leluilla ja tutustuu ympäristöön.

Theo juttelee meillä kotona ihan koko ajan ja päästelee vaikka mitä ääniä. Uutena juttuna on myös murina ja nauraminen muristen. Se kuulostaa sellaiselta vanhan miehen ivalliselta naurulta. 😀

Tämän kuukauden aikana hänelle tuli myös kaksi alahammasta. Nyt ollaan sitten pienellä hammasharjalla niitä päivittäin pesty. Theolla on oma hammasharja jota se jyrsii ja mulla toinen, jolla sitten pesen hampaat. Vielä ollaan säästytty huutamiselta. Hän ei ole siis moksiskaan koko hampaiden pesusta.

Vauhti senkun kiihtyy. Theolla on koko ajan kauhea vauhti päällä. Sylissäkin vaan hamuilee käsillään joka ikistä asiaa mitä vaan näkee ja ei kyllä malta olla paikoillaan hetkeäkään.

Meillä oli myös 8 kuukauden neuvolalääkäri. Theo painoi 10 kg 350 g ja pituutta oli n. 73 cm. Kasvaa siis hienosti omalla käyrällään. Lääkäri sanoikin, että on kyllä hyvinvoivan oloinen poika.

Olemme nyt yrittäneet maistatuttaa niitä isompia soseita, joissa on mykyjä. Siitä ei ole tullut yhtään mitään. Theo vaan sylkee ne pois, laittaa huulet ihan kiinni ja ei suostu aukaista suuta. Eilen kaiken kukkuraksi oksenti ruuat pöydälle, kun oli vähän uskaltanut maistella. Eli sen kanssa nyt hieman haasteita. Niitä sileitä soseita syö kyllä oikein innolla.

Theo saa vieläkin rintaa, mutta nyt olen yrittänyt yhden päivän maidoista antaa korvikkeena ja pikku hiljaa vähentää ”tissittelyä”. Itse haluaisin, että viimeistään vuoden iässä oltaisiin lopetettu kokonaan rintamaidon antaminen. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt, että olemme jatkaneet näinkin pitkään, koska aikasemmin ajattelin, että lopetetaan 3 kk ikäisenä, sitten se siirtyi 6 kk ikäisenä ja nyt Theo on jo 8 kk.

Theolle on tullut esiin myös omaa tahtoa. Hän osoittaa ärtymyksensä minulle heittämällä leluja maahan. Esimerkiksi jos on rattaissa ja haluaisi pois, niin tahallaan tiputtaa lelunsa tai tuttinsa maahan. Yksi ilta sängyssäkin tiputti oman tuttinsa pinnasängyn kaltereiden välistä maahan. Kun annoin tutin hänelle takaisin suuhun, niin otti sen uudelleen pois ja tiputti uudelleen. 😀 Tutista puheen ollen, hän myös oppi itse laittamaan tutin vaivattomasti suuhun tämän kuukauden aikana.

On kyllä hurjaa katsoa miten nopeasti Theo kasvaa ja kehittyy. <3 

4 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Voi ihan kun meillä! Vielä ei liikuta mutta ihan kohta mennään ja kovaa. Kaikki tavara pitää saada käteen. Miten korvike on maistunut? Millainen pullo? ? Voitko kirjoittaa sun lempiblogeista?

  • johannavaris kirjoitti:

   Korvike on maistunut tosi hyvin, koska alusta saakka Theo on saanut sitä silloin tällöin. 🙂 Joo voisin tehdä. 🙂

 2. Sanna kirjoitti:

  On kyllä komea poika? ja kuvissa aina niin tyytyväisen oloinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *