Hae
Johanna Tolppola

Theon Ensimmäinen Juhannus

Olisipa ihana hehkuttaa miten mahtava juhannus on takana ja miten ihana sää meitä oikein suosi. Meidän perheen juhannus alkoi perjantaina kun pakkasimme kimput ja kamppeet ja aloitimme ajomatkan mökkiä kohti. Huono sää oli jo ennakkoon tiedossa, joten mukaan oli pakattu myös repullinen hyvää mieltä Helly Hansenin lisäksi.

Mökille oli vain tunnin ajomatka, joten olimme ajoissa perillä. Vastaanottokomiteana oli sukulaisten lisäksi vesisade ja sänkökatkos. Perjantaina vietimme koko päivän mökin sisätiloissa huonon sään takia, mutta päivä meni kumminkin yllättävän nopeasti. Perjantaina emme grillanneet, vaan illallisella oli uunilohta ja suolaperunoita. NAM! Ajattelin ennakkoon, että kaatuukohan seinät päälle, jos joutuu olla sisällä koko päivän, mutta onneksi ei kaatunut. Perjantai-ilta päättyi saunaan, joka oli musta aivan ihanaa. Tää oli nimittäin eka kerta kun herra x, Theo ja mä oltiin yhtä aikaa saunomassa.

Lauantaina oli ihan hyvä ilma ja me oltiin ulkona koko päivä. Mullahan on aina kylmä, joten päällä oli kahdet housut, kaksi paitaa ja takki. 😀 Herra x:llä on taas aina kuuma, joten hänellä oli päällä t-paita ja shortsit. 😀 Eli siitä voi sitten päätellä minkälainen ilma oli. Mä tykkään olla paljon ulkona, joten onneksi sää oli suotuisa edes lauantaina. Kuunneltiin musiikkia, syötiin ja vaan hengailtiin.

Theo oli koko reissun jotenkin tosi unelias. Lauantaina Theo nukkui poikkeuksellisesti kolmet päiväunet ja parhaimmillaan 3 tuntia kerralla. Tämähän oli suorastaan ihme. Mun äidillä on mökillä omat vaunut ja siellähän Theo ne päiväunetkin nukkui. Joka kerta nukahti melkein heti kun pääsi makoilemaan vaunuihin. Kai sillä raittiilla ilmalla oli jotain vaikutusta asiaan tai sitten se johtui Theon uudesta hampaasta, joka ilmestyi perjantaina.

Ainut hetki kun paistoi lämpimästi aurinko, joten heti vaatekerrokset veks ja ilme kohilleen! 😀

Theo nautti taas kerran ulkona olemisesta. Toinen leikki ulkona omilla leluillaan ja välillä ihan millä tahansa mikä nyt käteen sattui. 😀

Meidän perheen päivät päättyi kumpanakin iltana jo ennen yhdeksää. Theo menee joka ilta kahdeksan maissa nukkumaan, juhannus tai ei. En tietenkään halunnut juhannuksen takia yrittää valvottaa häntä normaalia pidempään, koska sitten rytmit menisi ihan sekaisin ja se vaan kostautuisi mulle.

Tottakai vaihtoehtona olisi ollut, että jätämme Theon nukkumaan itkuhälyttimien kanssa ja itse valvomme pidempään, mutta kumpikaan meistä ei katsonut sitä nyt tarpeelliseksi. Olimme herra x:n kanssa molemmat jo kahdeksan maissa ihan loppu. Kiva oli olla myös hetki hereillä ihan vain kahdestaan ja rauhoittua omassa rauhassa kun Theo jo nukkui.

Tiedän, että Theo herää aina siinä klo 5-6 maissa, joten itse voin valita nukunko 8, 6 vai vaikkapa 5 tuntia. Yleensä valvon ihan maksimissaan puoli kymmeneen. Herra x taas tulee nukkumaan samaan aikaan mun kanssa ihan omasta tahdosta. Eli meidän juhannusillat päättyi aina aika lyhyeen, mutta se ei nyt ollu meille mikään yllätys. 😀

Juhannus meni siis ihan mukavasti, vaikka ei mitään erikoista ollutkaan. 🙂 Miten teidän Juhannus meni? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *