Hae
Johanna Tolppola

Näitä Asioita Kadun

Monet sanovat etteivät he kadu elämässään yhtään mitään. Jos saisivat tehdä asiat uudelleen, niin eivät muuttaisi mitään, virheistä huolimatta. Mä en kyllä voi yhtyä tuohon. Mä itse todellakin tekisin monenkin asian eri tavalla, jos nyt tietäisin paremmin. Tottakai elämässä saa tehdä virheitä ja nehän tekee musta tämän ihmisen mikä nyt olen, mutta silti on kymmeniä asioita joita tekisin nyt toisin.

Tässä on hieman listaa niistä asioista, joita nyt kadun ja tekisin eri tavalla. 

1. Säästäisin 

Tienasin nuorena parin vuoden aikana todella hyvin myyntityöllä ja ne rahat laitoin haisemaan vaatteisiin. Olisin saanut aika sievoisen pesämunan, jos olisin säästänyt.

2. En ostaisi ensiasuntoa Myyrmäestä 

Ostin ensiasunnon mun edellisen kumppanin kanssa Myyrmäestä. Se oli virhe. Ei ehkä sijainniltaan niin paha, mutta se, että taloyhtiössä ei oltu tehty mitään remppoja. Kymmenen vuotta oston jälkeen myimme sen ns. tappiolla. Toki olimme maksaneet lainaa pois sen verran, että meille molemmille jäi pieni pesämuna. Jos olisimme ostaneet uudemman asunnon, niin olisimme varmasti tehneet tuona aikana hyvät voitot.

3. Olisin ottanut itseäni niskasta kiinni jo aikoja sitten 

Ei olisi ikinä pitänyt lopettaa liikunnan harrastamista. Olisi oikeasti pitänyt vain pitkäjänteisesti harrastaa edes jotain liikuntamuotoa, niin en olisi päästänyt itseäni niin huonoon kuntoon mitä olin ennen kunnon salitreenien aloittamista.

4. Uskaltaisin päästää irti aikaisemmin 

Olin suhteessa entisen avopuolisoni kanssa 15 vuotta. Tiesimme varmasti molemmat viimeisen kahden vuoden aikana, ettei suhdetta voi enää pelastaa. Silti kumpikaan meistä ei uskaltanut päästää irti. Nyt kun tiedän, että irti päästäminen oli uuden elämän alku ja ainoa vaihtoehto, niin olisin tehnyt sen jo aikaisemmin.

En silti missään nimessä kadu sitä suhdetta, koska se suhde on todellakin kasvattanut musta sellaisen minkälainen olen nyt. Elin kyllä onnellista elämää, ylä- ja alamäestä huolimatta. Olimme vain enemmän parhaita kavereita kuin kumppaneita.

5. Opiskelisin enemmän 

En ole ikinä tiennyt, että mikä minusta tulee isona. Nyt jos saisin päättää, niin olisin tehnyt opiskeluvalinnat eri tavalla.

6. Luottaisin enemmän omaan ituitioon 

Nuorena koin monta tilannetta, jossa ajauduin vääriin tilanteisiin sen takia, että olin niin sinisilmäinen. Nämä olisi voitu välttää jos olisin vain luottanut mun ensifiilikseen.

Onko teillä elämässä asioita joita kadutte?

 

6 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Käyttänyt aikaa muiden ihmisten miellyttämiseen. ?

 2. Lukija kirjoitti:

  Olen jättänyt tekemättä yhden ison tonttikaupan nuorempana, joka todellakin olisi kannattanut!
  Tuhlasin nuoruuttani väärään mieheen, annoin itsestäni kaiken saamatta mitään.
  Olin vuosia liian mustavalkoinen, näin yli kolmekymppisenä tajuaa, että asioilla on muitakin sävyjä, eikä kannata olla niin ehdoton.

 3. A kirjoitti:

  Miten Theo nukkui Kroatiassa ja missä? Paljonko oli asteita ja häiritsikö häntä kuumuus?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Theo nukkui aika huonosti, koska hänelle tuli siellä hammas. Toka yö oli hyvä yö, mutta loput sen jälkeen oli tosi huonoja. Asteita oli koko ajan n. 25-32. 🙂 Huone oli aika viileä kun menimme nukkumaan, koska siellä oli oma ilmastointi, mutta otimme sen yöksi pois päältä ettei vilustuta. Kyllä varmasti vähän häiritsi siellä se kuumuus. Puolet yöstä Theo nukkui aina pinnasängyssä, mutta sitten kun alkoi heräilemään otin viereen. Ei onneksi vaikutanut unikouluun, koska kotona taas on nukkunut normaalisti omassa sängyssä. 🙂

 4. anniina kirjoitti:

  hei ihana freesi mekko!mistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *