Hae
Johanna Tolppola

Ensimmäistä Kertaa Matkoilla Vauvan Kanssa

Terveisiä Splitistä tai no tarkemmin sanottuna Sevidistä.

Meillä lähti lento Helsingistä Splittiin perjantaina heti aamulla. Herättiin tuttuun tapaan viiden maissa ilman kelloa, koska meidänhän herätyskellona toimii rakas Theo. Menimme lentokentälle seitsemäksi ja voi kamala sitä tavaran paljoutta. Edellisen kerran kun menin x:n kanssa lomamatkalle meillä oli mukana vain käsimatkatavarat. Nyt sitten mukana oli turvakaukalo, rattaat, vaippareppu, mun ja x:n matkalaukut ja molemmilla oli vielä käsimatkatavarat. HUHHUH! Oli aikamoinen roudaaminen. 😀

Lentokentällä kaikki sujui hyvin vaikka jono turvaan oli aikamoinen. Theo oli todella hyvällä päällä. Hänhän nauttii vaihtuvasta ympäristöstä ja tykkää ihmetellä menoa ja meininkiä. Lento meitä hieman jännitti, koska sitä ei voi tietää miten lapset siihen reagoi. Annoin Theolle rintaa nousun ja laskun ajan, joka pitäisi helpottaa korvien lukkoon menemistä. Theo nukahti molemmilla kerroilla. Muuten hän oli kyllä hereillä koko lennon. 😀 Hän oli niin ihmeissään, että missä me oikein ollaan. Hän leikki ja naureskeli ja oli muutenkin lennon ajan todella ”nätisti”. Theo hurmasi vieressä istuvan naisenkin ja hänkin piti Theoa lennon aikana sylissään. 😀 Oli kyllä hauska.

Kun päästiin perille, niin oli tämä autonvuokrausepisodi josta jo kirjoitinkin. Ei siitä sen enempää.

Splitin kentältä jatkoimme autoilla pieneen kylään nimeltä Sevid. Tämä oikeasti on todella pieni paikka. Talomme parvekkeelta näkyy merelle niin oikealle kuin vasemmallekin katsoessa eli meri on todella lähellä. Vuokrattu Villa on kuuden makuuhuoneen omakotitalo. Yläkerrassa on oma sisäänkäynti ja siellä on oma keittiö, olohuone, kaksi kylppäriä ja kolme makuuhuonetta. Makuuhuoneessamme on myös oma parveke. Me ns. pienten lasten lapsiperheet olemme täällä. Alakerrassa on kolme makuuhuonetta,  olohuone, keittiö sekä kahdessa makuuhuoneessa omat kylppärit ja yksi yleinen kylppäri. Piha on aivan ihana. Täällä on grillauspaikka, terassi, uima-allas, jne.

Talo sijaitsee kylän pääkadun varrella. Pääkatu on kumminkin vain todella pieni katu, jossa ei mahdu edes autot yhtäaikaa molempiin suuntiin. 😀

Olemme käyneet x:n ja Theon kanssa nyt joka aamu kävelemässä merenrantaa pitkin. Olen nähnyt koko reissulla täällä vain muutamia ihmisiä. Sesonki alkaa vähän myöhemmin. Maisemat ovat mahtavat!

Yhtenä päivänä kävimme autoilla kauppakeskuksessa sekä Splitin keskustassa. Muuten aika on kulunut aurinkoa palvoen.

Theon eka yö meni tosi huonosti, mutta seuraavat yöt jo huomattavasti paremmin. Theo todella nauttii olla ulkoilmassa. Täällä on myös hyvin varjosia paikkoja, joissa Theo pystyy leikkimään suojassa auringolta.

Lisää matkapostauksia on vielä tulossa!

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Jeee! Lisää lomatunnelmaa! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *