Hae
Johanna Tolppola

Tätä Autovuokraamoa En Suosittele (Huijattiinko Meitä Jo Heti?)

Eilen lennettiin perheen kanssa Splittiin. Mukana oli myös mun oma isä ja hänen puolisonsa, veljeni sekä isän puolison lapset perheineen. Eli iso porukka oli kyseessä.

Olin jo Suomesta vuokrannut ja maksanut auton. Käytin vuokraukseen Rentalcars.com -verkkopalvelua ja tätä kautta päädyin autovuokraamoon nimeltä Sixt. Maksoin autolle täysturva-vakuutuksen, jonka ymmärsin olevan melkeimpä välttämätön, jotta uskallan autolla ajaa. Vakuutus itsessään maksoi enemmän kuin auton vuokra.

Saavuimme Splittiin ja menimme hakemaan autoa Sixt-palvelupisteeltä. Meitä ennen oli 2 henkilöä ja jonotimme melkein tunnin. Jono meidän takana oli ihan tajuton. Mietimme, koko ajan että miksiköhän noilla kestää. No tämä kyllä selvisi kun meidän vuoro koitti.

Annoin varausnumeron, passin ja ajokortin autovuokraamon työntekijälle. Hän yritti heti myydä minulle isompaa autoa. Sanoin etten tarvitse, vaan jo maksettu auto riittää meille hyvin. Tästähän työntekijä ei hänen ilmeestä päätellen tykännyt.

Tämän jälkeen alkoi sitten se kunnon show. Olin ostanut täysvakuutuksen autoon Rentalcar.comin kautta, en siis heidän kauttaan, joten he alkoivat myymään heidän omia vakuutuksiaan autoon.

He sanoivat, että minun ostamani täysvakuutus ei korvaa mitään muuta kuin suuret onnettomuudet. Eli jos parkkipaikalla autoon tulee naarmu, niin he veloittavat minulta yli 900 euroa. Tai jos auton rengas puhkeaa tai tuulilasi rikkoontuu, niin sama homma. Eli se minun vakuutus ei korvaa näitä. Minun olisi pitänyt heidän kautta nyt ottaa kokonaan uusi vakuutus vielä aikaisemmin ostetun vakuutuksen lisäksi ja se olisi maksanut 175 euroa extraa! Auton panttihan oli myös 1400€ kaiken lisäksi.

Olin niin ulalla ja oli niin huijattu olo, että kieltäydyin kaikista extravakuutuksista ja siitähän se työntekijä tykkäsi! Vaikka kieltäydyin kaikesta ylimääräisestä sain silti lisälaskun 80 €! Tiedän, että siitä 54 € on bensoja joita joutuu maksamaan, mutta mulla ei ole mitään aavistusta mistä loppusumma tulee.

Kun pääsin asunnolle kaivoin täysvakuutuksen-sopimusehdot läpi ja siellä sanottiin näin:

Mitä tämä Vakuutussopimus kattaa?

a) vahinkotapauksessa maksamasi tai maksettavaksesi tulevan omavastuun määrän,
mikäli Vuokra-ajoneuvosi on mukana Ongelmatapauksessa

b) Ongelmatapauksesta aiheutuvat veloitukset vahingoista Vuokra-ajoneuvon niihin ulkoisiin tai mekaanisiin osiin, jotka eivät kuulu Autonvuokrasopimuksessa olevan vakuutuksen/vakuutusturvan piiriin, mukaan lukien:
i) kori, katto, alusta
ii) tuulilasi, ikkunat, peilit, lukot
ii) vanteet, renkaat, pölykapselit, moottori, kytkin, akku;
c) seisonta-aikaan liittyvät veloitukset (maksut, jotka Sinun on maksettava Autonvuokrausyhtiölle korvauksena ansionmenetyksestä,joka aiheutuu Vuokra- ajoneuvon korjattavana olosta Ongelmatapauksen jälkeen, kun ajoneuvoa ei voida vuokrata)
d) oleelliset taksi- tai hinauskustannukset,jotka Sinun on maksettava rikkoutumisen tai Ongelmatapauksen vuoksi;
e) veloitukset, jotka Sinun on maksettava päästäksesi takaisin Vuokra-ajoneuvoon tapauksessa, jossa olet lukinnut itsesi ajoneuvon ulkopuolelle tai kadottanut jonkin sen avaimen tai avaimet;
f) varkausturvasta maksamasi tai maksettavaksesi tulevan Omavastuun määrä, jos teet korvausvaatimuksen Vuokra-ajoneuvon varkausturvavakuutuksen nojalla; ja g)Ongelmatapauksen seurauksena Autonvuokrausyhtiön sinulta veloittamat hallinnolliset maksut.

Sixtin myyjä sanoin ettei vakuutus korvaa mitään näitä edellä mainittuja, vaikka hänelle yritin selittää, että näin olen ymmärtänyt. Hän koko ajan hoki, että korvaa vaan sitten, jos tulee suuronnettomuus. No näin ei minun vakuutussopimuksessa kylläkään lue. Mutta totuushan on, että mulla ei ole edelleenkään mitään aavistusta, että kumpaa tässä pitäisi uskoa. Onko Rentalcarsin kautta otettu täysturva aivan turha ja epäpätevä, jolloin Sixtin työntekijä oli aivan oikeassa vai yrittikö Sixtin myyjä vaan saada lisämyyntiä väärin keinoin.

Nyt tuli taas kerran todettua ettei halvalla saa hyvää. Seuraavan kerran maksan oikein mielelläni suoraan jo varausvaiheessa hieman enemmän ja säästyn näin huonolta asiakaspalvelulta ja huijauksilta. En todellakaan enää varaa autoa Rentalcars.comin kautta tai käytä muutenkaan Sixt-autovuokraamoa.

Isäni vuokrasi auton samalta yritykseltä ja heidän extra lasku oli yli 200€! Heilläkin oli jo vakuutus maksettu ja he eivät ottaneet extravakuutuksia Sixtin kautta ja silti lisäsumma oli tuollainen. He kyllä upgreidasi auton, koska myyjä sen heille myi, mutta sen osuus ei ollut paljoa.

Tämän väittelyn ja ihmettelyn takia kaikilla asiakkailla kesti tiskillä niin pitkään, koska kaikki koki saman huijatuksi tulemisen ja epätietoisuuden tunteen. Koko jono ihmetteli autovuokraamon meininkiä.

Kun rupesimme hieman hermostumaan tiskillä ja muut asiakkaat tulivat kysymään, että mikä tilanne, niin virkailija vaan sanoi, että heillä on järjestelmässä joku virhe, että siksi kestää, vaikka kyseessähän oli aivan muu syy.

Muut meidän matkalaiset olivat vuokranneet auton kalliimmasta paikasta, mutta siellä kaikki oli toiminut kuin junan vessa. Eli tiedän kyllä seuraavalla kerralla mitä autovuokraamoa käytän ja mitä en. Tulen kyllä tekemään asiasta reklamaation Sixtille ja Rentalcars.comille.

Loma ei siis alkanut kauhean hyvin! Onneksi kumminkin loppupäivä altaalla perheen kanssa paransi mielentilan.

9 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Höh. Kurjaa. Miten lento meni? Kauan olette? Mitä pakkasit mukaan? Miten yöt nykyään sujuu? Theon vaatepostausta. ??????

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Teen juuri ensimmäistä matkapostausta eli kohta tulee vastauksia. Theon vaatteista voin myös tehdä taas tässä joku päivä. 🙂

 2. Mariem kirjoitti:

  Höh, olipas kurja kokemus!

  Näytät kuvissa superhyvältä! Tyyliikkän rento toi musta asu, nuttura ja punaiset huulet! 🙂

  Ihanaa lomaa koko perheelle 🙂

 3. m kirjoitti:

  Hmm, jotenki nään ehkä tilanteen niin, että Sixxtin tyyppi ei edes voi tietää, mitä tuo vakuutuspitää sisällään, sehän on jonkun myyntiportaalin kautta otettu, eikä sillä ole mitään tekemistä Sixxtin kanssa? Mielenkiintosta kyllä, miten toi sitte menee ongelmatilanteessa: autohan on Sixxtin, jolla ei kyseisen firman/vakuutuksen kanssa ole mitään tekemistä eikä sen oikeastaan tarvitse heita kauheasti kiinnostaa, heillä on vain sopimus teidän kanssa. Eli he laskuttaa teitä ja te ohjailette laskuja vakuutuksen suuntaan?

  Sixxtihän on yleisesti ottaen ihan luotettava autovuokraamoketju, mutta toki tuollaisten lisäpalvelujen myynnin ”agressiivisuudessa” voi olla maakohtaisia eroja!

  En tiedä, itse jotenkin nään, että auto kannattaa aina vuokrata suoraan vuokraamosta ilman välikäsiä. Kaikilla vuokraamoilla on nykyään kätevät nettisivut! Tällöin vastuukysymyksissä ei tule ongelmia ja kaikki on samalla kartalla, mitä siihen autoon on nyt ostettukaan. Auton kanssa kun summat voi nousta hyvinkin korkeiksi. Teitä tämä neuvo ei tällä reissulla toki enää auta. Mutta esim joillain vuokraamoilla vuokraan kuuluu suoraan täyskasko, toisilla ei ja loppujenlopuksi tulee summasta pienempi! Jollainhan nämä ”niin edulliset” välitysfirmat sen tuottonsa tekevät!

  • Mari kirjoitti:

   Ollaan vuokrattu useamman kerran autoja Rentalcarsilta tai Autoeuropelta, jotka toimivat siis samalla välitysperiaatteella. Näiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana, sillä autovuokraamot Sixt, Avis jne. eivät tiedä mitä vakuutuspalveluja olet välikäsiltä ottanut. Ja jos jotain sattuisi, hommahan menee niin, että maksat sen omavastuun autonvuokrausfirmalle ja haet sitten korvausta sieltä, mistä auton vakuutuksen otit, mutta kyllä hetkellisesti sulta otetaan se isompi summa jemmaan. Vakuutus siis kattaa kaiken mitä yllä oli mainittu ja pienemmänkin haverin sattuessa olisitte olleet ok, mutta olisitte joutuneet maksamaan välissä korvauksen omalla rahalla. Autosta tehtävät pantit on myös sellaisia, mitkä vaihtelevat. Oisko haarukka 400e-1400e riippuen maasta ja autosta.

   Koko homman ideahan on se, että kun otat auton välityspalvelun kautta se maksaa esim. 200e ja kun otat sen suoraan Sixtiltä se maksaa 450e – halvempi hinta, enemmän tarkkuutta / säätöä 🙂 Omien kokemuksieni mukaan Sixt ei ole kovinkaan hyvä ketju. Olen kuullut useammalta taholta (varsinkin Saksassa) kusetusta näistä ylimääräisistä siivousmaksuista, kohtuuttoman kalliista naarmuista, 400e vanteista jne. Meillä itsellä kävi niin, että ylimääräisestä siivousmaksusta luovuttiin, kun pyysin kuvat nähtäväkseni sotkusta (jota ei kyllä ollut) ja uhkasin Eu:n kuluttajaviranomaisilla. Mutta ei enää ikinä Sixtiä…

   Kaiken kaikkiaan kun autoja vuokraa kannattaa auto aina kuvata ja videoita liikkeelle lähdettäessä sekä ennen palautusta. Videoiden / päivättyjen valokuvien kanssa on vaikea alkaa riitelemään jälkikäteen, vaikka tämä vuokrausvaiheessa tuntuukin vähän niuhotukselta. Lisäksi vinkkinä antaisin myös sen, että usein pienemmiltä paikallisilta ketjuilta saa kilpailukykyisemmät hinnat ja ongelmia on vähemmän, toki näiden etsimiseen menee usein enemmän aikaa ja vaivaa.

   Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen lämpimästi autonvuokraamista aina matkaillessa, niin saa vaan hurjasta paljon enemmän irti kohteesta kuin kohteesta 🙂

 4. Tapio Koivusalo kirjoitti:

  Meillä ollut myös suomen sixtin kanssa ongelmia. Yritetty laskuttaa naarmusta joka ollut autossa jo enen vuokrausta. Naarmuja oli useita ja kaikki merkkaamattomia. Naarmut vieläpä todella isoja ei mitään pieniä kiveniskemiä. En suosittele oman kokemuksen pohjalta sixtiä vaan kiertäisin kaukaa.

 5. A kirjoitti:

  Tulimme huijatuksi hiljattain Pariisissa samalla yhdistelmällä: Rentalcars ja Sixt.

  1. Kysyin, maksaako suurempi auto jotain extraa -ei maksa
  2. ”Is second driver included? Yes, of course…”
  3. Pyydettiin maksamaan 291, sanoin, että olen jo maksanut. ”Deposit” oli tässä vaiheessa vastaus. Vahvistuksesta (tuli sähköpostitse, en saanut kouraani printattua laskelmaa auton noudon yhteydessä) näkyy, että ylimääräisiä kuluja oli tuo 291 euroa.

  Auto oli kyllä halvempi kuin vaihtoehdot, mutta loppuhinta oli luultavasti suurempi. Toki auto oli itsessään laadukas, täysin uusi ja varustettu navilla, yms. Mutta tuo tyyli vähän sapettaa, eikä nyt ole mitään aseita hakea korvausta. Ensi kerralla, kun pyydetään maksaamaan ”deposit”, niin pyydän kyllä paperisen erittelyn tästä ennen maksua…

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Oho! Kiitos että jaoit tämän. Kuulostaa kyllä hämärältä hommalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *