Hae
Johanna Tolppola

PALJASTUS Parisuhteestamme

Moni pidempiaikainen lukija varmaan muistaa mitä viime kesänä meidän Ruotsin matkalla tapahtui. Kun olimme illalla kiertelyn jälkeen palanneet hotellihuoneeseen. Silloinhan herra x polvistui ja kosi minua.

Olin aina sanonut x:lle, että en sitten ota vastaan sormusta ilman, että hääpäivä on tiedossa, koska olen aikaisemmin ollut 15 vuotta suhteessa ja siitä 7 vuotta kihloissa. Suhde ei ikinä mennyt tuosta pidemmälle. Tämän takia en missään nimessä halunnut mennä kihloihin vaan sen takia, että on jotenkin kiva olla kihloissa. Olen kumminkin yli 30 vuotta, joten pitkät kihlat ilman päämäärää ei kiinnosta. 😀 Tuolloin herrra x sanoi, että me mennään naimisiin 2018, mutta sanoin, ettei se käy. Niin sitten päädyttiin kevääseen 2019.

No melkein joka kuukausi tuon jälkeen x on kysellyt milloin varaan kirkon. Olen aikaisemmin hokenut ettei sitä voi vielä varata, koska häävarauskalenteri aukeaa vasta noin vuotta aikaisemmin. Olen jotenkin siirtänyt tämän hääajatuksen syvälle mieleni uumeniin ja ollut miettimättä koko asiaa. Koko häiden järjestäminen on tuntunut raskaalta. Tuotan työkseni myös tapahtumia, joten tuntuu todella painostavalta tuottaa omat häät. Olin jo miettinyt, että en itse niitä suunnittele vaan palkkaan ammattilaisen.

Juttelin yksi päivä ystäväni kanssa häistä ja kerroin hänelle mitä ajatuksia minulla on omista häistäni jne. Kun rupesin puhumaan niistä, niin häiden järjestäminen ei enää kuulostanutkaan niin raskaalta. Kaikkihan on kumminkin hyvin pitkälle ulkoistettavissa.  Tästä ei mennyt montaa päivää kun herra x taas sanoi, että varaahan se kirkko nyt. Tällä kertaa varauksia pystyi tekemään ja soitin samaan kirkkoon missä Theo kastettiin. Haluamamme päivämäärä oli vapaana ja varasimme sen heti. Emme miettineet asiaa sen enempää, koska olimme kihlaushetkellä puhuneet naimisiin menosta mahdollisimman lyhyen ajan sisällä. Aikataulussa piti kumminkin huomioida Theo.

Tuntui jotenkin todella oudolta, mutta samalla hyvältä, ihanalta ja kutkuttavalta. Me todella pysyimme meidän alkuperäisessä suunnitelmassa ja menemme nyt naimisiin 11.5.2019.

Olin jo aikaisemmin sanonut x:lle, että minähän voisin mennä naimisiin vaikka maistraatissa, mutta hän haluaa ehdottomasti perinteiset kirkkohäät. Kummallakaan meillä ei ole mitään tunnesidettä mihinkään erityiseen kirkkoon ja sen takia päädyttiin samaan kirkkoon missä Theo kastettiin. Toivoimme, että meidät vihkii myös sama pappi kuka kastoi Theon.

Hääuutinen on otettu lämmöllä vastaan ystävien ja perheen kesken. Toki meidän suhteessa kaikki tapahtuu aika nopeasti, mutta turha sitä tässä iässä on ruveta jahkailemaan. 🙂 Teemme niin mikä meistä tuntuu hyvältä. <3 Ja nyt meistä tulee perhe ihan virallisestikkin! <3

LUE MYÖS: SANOIN TAHDON

LUE MYÖS: THE KOSINTA

2 kommenttia

  1. Henna kirjoitti:

    Oi sulla on kyllä huippu mies! Jotenkin tuntuu siltä, että tosi monet miehet jahkailee vuositolkulla näiden asioiden kanssa. Ensin tyyliin 10 v, ennen kuin kositaan ja sitten menee toiset 10 v, että mennään naimisiin, ja lapsista on aina liian aikaista puhua… 😀 Oispa itelläkin tuollainen toiminnan mies kuin sulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *