Hae
Johanna Tolppola

Miten Oma ja Herra X:n Käytös On Muuttunut Theon Myötä

Lapsen tulo perheeseen muuttaa asioita. Se on vain fakta. Aikaisemmin sitä pystyi olla aika itsekäs, vaikka olikin parisuhteessa. Nykyisin automaattisesti ajattelee aina ensimmäisenä omaa lasta ja hänen tarpeensa tulee minun tarpeitteni edelle. Olen koko ajan kyllä pyrkinyt ettei lapsen tulo muuttaisi minua kauheasti ihmisenä, mutta tottakai se vähän muuttaa.

Ennen en herkistynyt sitten millään. Kaverit sanoivat jopa vähän kylmäksi, mutta nyt Theon myötä olen löytänyt sisäisen herkkyyteni. Kosketun kyyneliin asti vaikka jostain kappaleesta, elokuvasta tai saatan itkeä ihan kunnolla luettuani jonkun koskettavan blogikirjoituksen. Ystävä sanoi yksi päivä, että on kiva Johanna huomata, että sullakin on tunteet. 😀

Ennen Theoa olin myös asioissa aika ehdoton. Nykyisin ehdottomuus tuottaa vain ylimääräistä stressiä ja ajattelen sekä käyttäydyn vapaammin.

Kysyin herra x:ltä, että miten hän kokee, että mun käyttäytyminen on Theon myötä muuttunut ja hän sanoi, että olen ollut äkäisempi. 😀 No tämä varmasti pitää paikkaansa. Myönnän, että olen ollut välillä äkäinen ja puhunut ohi suuni, mutta kun itse analysoin, että mistä tämä sitten johtuu, niin aika helposti löydän syyt. Toki väsymys vaikuttaa asiaan paljon. Ei sitä katkonaisilla yöunilla jaksa aina olla neiti aurinkoinen.

Huomaan myös, että itse analysoin herra x:n käytöstä koko ajan ja vertaan siihen, että minkälaisen ympäristön haluan luoda Theolle. Herra x ei ole päässyt irti ns. omasta ”lievästä” neuroottisuudestaan ja se tietenkin aiheuttaa kismaa aina silloin tällöin. Varsinkin nyt kun Theo syö soseita ja sitä nyt lentää ympäriinsä. Tietenki siivoan kaikki jäljet aina heti, mutta tippa jotain sosetta saattaa jonnekin jäädä huomaamatta. Siinä on ilo irti sitten kun x löytää sen töiden jälkeen. 😀 Odotan innolla sormiruokailua, kun sitä ruokaa sitten oikeasti lentää minne vaan sekä leikki-ikää kun leluja on pitkin poikin. X ei oikein tahdo ymmärtää, että harva lapsi raivaa lelunsa leikin jälkeen. Hän itse on pienestä pitäen näin tehnyt, mutta onkin joku ihme poikkeus. 😀

Toisaalta välillä tämä neuroottisuus on sellainen asia jolle me molemmat osaamme nauraa. Esim. Jos hän nappaa imurin käteen, niin vitsailen aina, että jaahas x:llä taas imuri kädessä, että mitäs meinasit nyt imuroida. 😀 Musta on hauskaa, että hän sitten välillä rupeaa jo selittelemään mitä ja miksi meinaa nyt imuroida kun lähestyy imuria ja näkee mun ilmeen. 😀

Theon myötä musta on tullut myös aika suunnitelmallinen. Ennen olin sellainen vain työelämässä. Väkisin sitä suunnittelee päivän aikataulun pienen lapsen kanssa. Se tuo päivään myös ns rytmiä.

Herra x:stä on tullut myös tietyissä asioissa entistä huomaavaisempi. Tämä oli muuten sellainen piirre, jota luulin ”feikiksi” silloin kun tutustuttiin. Mutta ilo oli huomata, että olin väärässä. X tekee mulle edelleen aamupalan aina kun on vapaalla, tuo mun vitamiinit aina mun käteen vesilasin kera sekä pitää huolen, että jääkaapissa on ruokaa, kahvimaitoa, jne. Jos on lähtenyt aamulla töihin, niin kahvi odottaa koneessa valmiina vain napin painallusta ja kahvimuki sekä aamupalalautanen on pöydällä valmiina.

Itse haluaisin luoda Theolle ympäristön jossa saa nauraa, meluta ja itkeä. Haluan opettaa, että kaikkia tunteita saa näyttää ja joskus jos ärsyttää niin saa sitä raivotakkin ja päästellä höyryjä pihalle. En missään nimessä halua opettaa, että kaikki pitää aina olla tip top. Saa sotkea ja likaa ei saa pelätä. Lika lähtee pesemmällä, joten kuraleikeistäkin voi nauttia. Haluan, että hänen kasvuympäristönsä on tasapainoinen, turvallinen ja täynnä rakkautta.

2 kommenttia

  1. N kirjoitti:

    Mulle tuli tästä x:n siivousintoilusta teidän suhteessa ihan mieleen Monica ja Chandler Frendeistä! Ihanat!

  2. Vilma kirjoitti:

    Koska erkaumasta tulee postausta? Aihe kiinnostaa todella paljon! :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *