Hae
Johanna Tolppola

Miten Vauvan Vaatetus Voi Olla Näin Hankalaa

Tällä hetkellä yksi suurin ongelma ja verenpaineen nostattaja on tämä vauvan pukeutuminen. (Joo tiedän, mullapa on isot ongelmat. :D)

Näin yhden lapsen äitinä ei kauheasti ole vielä kerennyt tulla tätä kokemusta. Mulla ei ole mitään käsitystä siitä miten Theoa tulisi pukea, jos ulkona on esim. +15 tai +20 astetta. Miten puetaan, jos mennään vaan vaikka autolla kauppakeskukseen tai jos mennään vaunulenkille vaunukopan kanssa tai sitten vaunulenkille istuinosan kanssa.

Tottakai google on ollut kovassa käytössä, mutta yhtä suoraviivaista vastausta en ole vielä saanut.

Olin tällä viikolla mm. vauvakerhossa ja kun katsoin muiden vauvojen vaatteita, niin heti tuli sellainen olo, että apua, Theolla on aivan liian vähän päällä. 

En omista mitään välikausihaalaria/softshelliä (miksi ikinä näitä nyt kutsutaankaan). Onhan meillä se paksumpi collegehaalari, joka tuli äitiyspakkauksen mukana, mutta mun mielestä se on aivan liian kuuma. Olen välillä pitänyt Theolla myös kevytuntsikkahaalaria, mutta musta sekin on liian kuuma.

Nyt ulkona oli +19 ja laitoin Theolle vaan pitkähihaisen bodyn, kahdet sisähousut päällekkäin, sukat, pilottitakin ja hatun. Ei oltu ulkona  kun vain siirtymät. Jos olisin lähtenyt vaunulenkille, niin olisin laittanut hänet noin vaunuihin ja ehkä viltin päälle, jos sitäkään. Kauhean hankalaa. 😀 Theokin on sellainen kuumakalle, että hikoilee tosi herkästi.

Tässä taas näitä ”vauva-arjen ongelmia”. 😀 Miten te puette lapsenne näillä ilmoilla?

26 kommenttia

 1. Mampsikka kirjoitti:

  Oon näitä vauvapostauksia lukiessa tuumaillut, että meidän pojat muistuttaa toisiaan. Meillä on vaan reilun vuoden ikäinen jo ja samanlainen kuumakalle ollut aina. Mun periaate on hereillä ollessa, että 10-15 astetta ulkona ohut haalari tai villahaalari sisävaatteiden päälle, 15- 20 astetta paksummat sisävaatteet esim. huppari, ja 20 astetta mahdollisimman ohutta pitkähihaista vaan auringon takia. Ja nukkuessa yks kerros enemmän vaan paitsi yli 20 astetta. Näillä ei ainakaan meillä palella. Koleilla keleillä pitää tietty pukea enemmän ainakin tuulenpitävää.

  Eikä kannata tosiaan muiden vauvojen vaatetusta katsoa, toiset palelee enemmän. Sen huomasin jo viime vuonna, kun meidän parikuukautisella oli vähemmän päällä kuin vuotta vanhemmalla, ja molemmat olivat hyvin tyytyväisiä 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Ai miten kiva. 🙂 <3

   Joo totta! Pitää tuo vertailu jättää pois. 🙂

 2. Jenna kirjoitti:

  Samaa pähkäilty täälläkin koko viikko! 😀 Oon tullut siihen johtopäätökseen, että paljon vaihtelee vauvan mukaan. Toiset hikoilee, toiset ei. Meidän 10 kk ikäinen tyttö on ollut koko pienen ikänsä varsinainen kuuma pakkaus. Näillä keleillä olen pukenut hänelle rattaisiin pitkähihaisen paidan (jotta ilma pääsee kiertämään, body on liian umpinainen), pitkät housut ja sukat. Puistossa keinuessa vielä hellehattu suojaamaan päätä, kasvoja ja niskaa. Kantorepussa samanlainen varustus, mutta kantoliinassa pitkähihaisen paidan tilalla lyhythihainen.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos paljon kommentista! On tää kyllä aina yhtä pähkäilyä. Nyt kun on ollut oikein hellettä, niin on mun mielestä helpompi, koska tietää että kylmä ei ainakaan tuu. 😀

 3. miltsu kirjoitti:

  älä vertaa theon pukeutumista muihin 🙂 jos hän on kuumakalle niin turha silllon paahduttaa häntä paksuissa vaatteissa. meillä tyttö myös hyvin lämminverinen ja tuntuu että hän on aina puolialasti verrattuna muihin vauvoihin. nyt keinumassa oli sisähousut,lyhythihanen body ja ohut takki. jos mennään kauppaan autolla niin sama vaatetus. jos taas nukkuu vaunuissa niin usein pitkähihanen body,sisähousut ja sukat,ehkä vähän peitettä päällä. vaunukopassa kun on aina tosi lämmin ja unista ei tuu mitään jos on hiki 🙂 vauva kyllä ilmottaa jos on liian viileä. on se kyl hankalaa täälläkin tää pukeutuminen yleensä 😀 tuottaa harmaita hiuksia.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Juuh pitää lopettaa vertailu. 🙂 Joo niin tuottaa! 😀

 4. Jepa kirjoitti:

  Meillä 8kk pojalla tänään päällä pitkähihainen body, collegetakki, housut, sukat ja lippis. Sukkien päällä vielä pitkävartiset villasukat. Poika istui rattaissa ja välillä rintarepussa kun oltiin Lintsillä ?. Peitto oli varuilta mukana kun Lintsillä välillä tuulee.
  Meilläkin aikamoinen kuumakalle.

 5. Greta kirjoitti:

  Meidän kuopus on niin älytön hikikalle, että tänään hänellä oli kauppareissulla vain ohut body, leggarit, sukat ja ohut hattu. Oli just sopivasti, kun tällä kertaa ei hikoillut. Täällä oli tänään varmaan jotain +25c. Päikkäreillä varjossa hänellä oli yöpuku ja aukinainen kevyttoppapussi ja kotona sisätiloissa mönki lähinnä vaippasillaan

  Jostain luin että helteellä lapsen asuksi riittää vaippa, jos makoilee vaunuissa (?).

  Meillä on talvellakin aina paljon vähemmän päällä kuin muilla, sillä muutaman kerran oon erehtynyt pukemaan lapselle liikaa, ja hän on ollut aivan yltä päältä hiessä. Siis ihan bodyssä hikilaikkuja ja päässä hikipisaroita. Jalat ja kädet ja pää pidetään aina lämpimänän, ja varsinkin talvella suojataan aina kaula.

  Lapset on niin yksilöitä!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista! 🙂 Joo oon mäki just nähny vauvoja ihan vaippasiltaan. 🙂 Oon nyt kokeillut usein niskaa ja sen mukaa katsonu onko kuuma vai ei. 🙂

 6. Erja kirjoitti:

  Paras saamani vinkki on kokeilla vauvan lämpöä niskasta ja suosia kerrospukeutumista.

 7. Nainen 89 kirjoitti:

  Älä vertaa muihin! Meillä kuumakalle poika, ja isänsä myös eli puemme hänet aina samalla määrällä kuin isänsä. Niin onnistumme aina. Muihin vauvoihin verratessa usein vähemmän päällä. Jos laitamme liikaa niin atooppinen iho pahenee heti. Kokeile myös niskasta lämpötilaa. Meillä näillä keleillä lyhythihainen body, ohuet puuvillahousut ja varjossa pitkähihainekän takki. Auringossa jopa ilman takkia.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Joo totta! Kaikki vauvat on erilaisia ja meillä on tommonen hikipeikko. 😀

 8. Tiia kirjoitti:

  Olen tuskaillut saman asian kanssa! Meillä on 4kk ikäinen poika, joka on myös kunnon kuumakalle.
  Vaunulenkille olen laittanut vain bodyn ja housut. Lähempänä 20 astetta en laita edes sukkia, kun poika on muuten varpaat hiestä märkänä. Vaunuissa äitiyspakkauksen makuupussi auki (jos vaikka tuleekin kova tuuli, ilma viilenee tms niin sen voi sulkea) sekä viltti viikattuna reunaan.
  Kauppaan olen laittanut bodyn, housut, sukat, lakin sekä ohuen neuleen, jossa napit edessä. Usein kaupoissa on viileää.
  Näillä ollaan hyvin pärjätty! 🙂 Useimmiten poika on melko lämmin, että vähempikin olisi riittänyt.
  Pakko vielä mainita, että olen lukenut juuri paljon pukeutumiseen liittyen vauvojen lämpöhalvauksesta, joten ei kannata laittaa ylimääräistä päälle (siis sellaista ei helposti pois päältä otettavaa) varsinkaan vaunuihin, koska muillakin on. Tämä siis ihan yleisesti, en tarkoita, että juuri sinä näin tekisit. 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos paljon kommentista! Joo toi lämpöhalvaus pelottaa kyllä muakin!

 9. kata kirjoitti:

  herranjestas paljon vaatetta teillä ;D meidän 4,5kk vauva ulkoilee ohuessa pitkähihaisessa ja ohuissa sukissa ja pöksyissä kopassa/rattaissa ilman peittoa näillä +15 keleillä, jos kova tuuli niin peitto päällä. Autossa ja kotona on pelkkä t-paita päällä, kotona yleensä ilman housuija, autossa toki housut ja sukat myös. Tänään oltiin kauppakeskuksessa niin sai hupparin t-paidan päälle koska niissä yleensä hyvä ilmastointi. Ja tyytyvåinen vauva on 🙂

 10. Lis kirjoitti:

  10 kk lapsella oli päällä leggingsit ja pitkähihainen body ja niiden päällä verkkapuku, kun oli ulkona hiekkalaatikolla ja keinussa. Päiväunien ajaks otin verkkahousut pois. Lyhyt kävely tehtiin myös niin, että oli vaan body ja leggingsit päällä. Hyvin tarkeni niinkin rattaiden suojissa, kun pääasiassa kuitenkin auringossa oltiin.

 11. Jutta kirjoitti:

  Itsekin olen nyt esikoisen myötä pähkäillyt näitä, meillä tosin usein käytössä ohut kuorihaalari sillä asutaan maalla keskellä peltoa ja täällä tuulee usein. Nyt kun asteita on ollut n.20 niin päällä on ollut pitkähihainen body, huppari, legginssit ja pipo. Ja aika sopivan lämmin on neiti ollut! 🙂

 12. Sami kirjoitti:

  Meille annettiin neuvolassa hyvät ohjeet pukeutumiseen: sen verran vaatetta mitä itselle pistää päälle + yksi vaatekerros. Eli kesällä jos itte menee shortseissa ja t-paidassa niin pikkuselle pitkähihainen ja pitkät housut 🙂

 13. pa kirjoitti:

  Kunhan pidät hatun tai myssyn vauvan päässä…

  Hyvin sä pärjäät Johanna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *